Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
HuisdierplezierHuisdierplezier
Onverwoestbaar hondenspeelgoed

Onverwoestbaar hondenspeelgoed

Eigenlijk is elke hondeneigenaar er wel naar op zoek; onverwoestbaar hondenspeelgoed. Ook wij zijn altijd op zoek naar verbeteringen binnen onze webshop en dus nóg beter hondenspeelgoed. Helaas is een onverwoestbaar hondenspeeltje een groot begrip en écht onverwoestbaar speelgoed voor de hond bestaat dan ook niet. Wel is er een groot en duidelijk verschil zichtbaar in kwaliteit en duurzaamheid van verschillende hondenspeeltjes. In deze blog bekijken we dan ook waar je op moet letten bij het kopen van hondenspeeltjes en welk speelgoed het beste bestand is tegen scherpe puppytanden en enthousiaste volwassen honden!

Begin met een selectie hondenspeeltjes van goede materialen

De stevigheid van een hondenspeeltje wordt met grotendeels bepaald door de gebruikte materialen van het hondenspeelgoed. Binnen onze hondenwinkel zie je een groot assortiment hondenspeeltjes van verschillende materialen; latex hondenspeelgoed, rubber hondenspeelgoed, kunststof speeltjes voor honden, vinyl hondenspeeltjes en hondenspeelgoed van stof. Wanneer je op zoek bent naar degelijk en duurzaam hondenspeelgoed is het belangrijk te kiezen voor het juiste materiaal, hier zit namelijk een groot verschil in duurzaamheid. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende materialen en bijhorende kenmerken.

 

Hondenspeelgoed van latex  Latex is een zacht materiaal, dit maakt het materiaal zeer goed te bewerken. Het meeste latex speelgoed voor de hond betreft piepend speelgoed. Doordat latex zacht materiaal betreft is dit zacht voor het gebit van de hond. Echter is het materiaal niet sterk, dit betekend dan ook dat hondenspeelgoed van latex niet geschikt zijn voor honden welke enthousiast knauwen op het hondenspeeltje.

 

Hondenspeelgoed van vinyl  Vinyl hondenspeelgoed heeft in grote lijnen dezelfde kenmerken als latex speeltjes. Dit materiaal is zacht voor het gebit, maar niet sterk genoeg voor stevige tanden. Vinyl speelgoed is perfect voor apporteerspellen maar is niet geschikt als kauwspeelgoed.

 

Hondenspeelgoed van stof  Zoals iedereen wellicht wel weet is stof niet direct het meest sterke materiaal voor hondenspeelgoed. Veel hondenknuffels worden gemaakt van stof maar de echte harde bijter heeft deze meestal al snel stuk. Wil je toch eens zacht speeltje voor jouw sterke hond, neem dan een hondenknuffel welke géén vulling bevat. Dit zorgt ervoor dat, mocht het knuffeltje stuk gaan de hond geen vulling kan opeten.

 

Hondenspeelgoed van rubber – Rubber komt in vele verschillende soorten. Zo heb je de zachte rubber hondenspeeltjes maar ook hondenspeelgoed van sterk en duurzaam rubber. Deze laatste variant is met name geschikt voor de stevigere kauwers. Het welbekende hondenmerk KONG bracht verschillende stevige en sterke hondenspeeltjes in deze rubber soort in de collectie. Welke een daverend succes zijn bij sterkere honden. Er is zelfs een Extreme variant beschikbaar welke gemaakt is van nog sterker rubber, bekijk hier jouw KONG hondenspeeltje.

Waar op te letten bij het kopen van hondenspeelgoed

Naast goede materialen zijn een aantal andere factoren belangrijk bij het kiezen van het juiste speelgoed voor jouw hond. Want niet alleen het materiaal speelt een rol bij de duurzaamheid van hondenspeeltjes. Ook moet je rekening houden met het juiste formaat, koop geen te klein speelgoed voor een grote hond maar kies ook geen te groot speelgoed voor een pup. Het juiste formaat van het speelgoed zorgt ervoor dat de hond er ook echt mee kan spelen en het hierdoor op de juiste manier gebruikt wordt. Kies je voor een te klein speeltje dan is de kans ook groter dat hij het stuk kan bijten. Houd ook rekening met eventuele losse onderdelen. Hondenspeeltjes met losse onderdelen zijn nu eenmaal kwetsbaarder dan vast hondenspeelgoed en gaat hierdoor sneller stuk.

 

Hond, Jonge, Spelen, Speels, Cute

Kies het juiste hondenspeelgoed voor jullie doel

Natuurlijk is het ook belangrijk te bekijken waar je het speelgoed exact voor wilt gebruiken, of liever waar de hond het speelgoed voor gaat gebruiken. Ben je op zoek naar echt kauwspeelgoed of wil je een sterk hondenspeeltje voor apporteren? Wil je jouw hond bezig houden met een denkspel wat sterk genoeg is of is het sterke hondenspeelgoed bedoeld voor in de hondenbench. In onze winkel vind je een onderverdeling in categorieën hondenspeelgoed waardoor je eenvoudig kunt zien waar het speelgoed voor bedoeld is; apporteren, kauwen, spelen, snacken of samen spelen met de baas.

Onze top 4 sterk duurzaam hondenspeelgoed vandaag op de markt

Er zijn dus een aantal factoren waar je rekening mee moet of kunt houden bij het kopen van sterk hondenspeelgoed. Ook wij zijn gedoken in de wereld van hondenspeelgoed, ons test panel heeft dan ook hondenspeeltjes uit verschillende categorieën getest om tot een top 5 te kunnen komen van het meest sterke speelgoed binnen ons aanbod hondenspeeltjes. Houdt er rekening mee dat geen enkel hondenspeelgoed onverwoestbaar is en je zelf verantwoordelijk bent hier ook regelmatig op te controleren wanneer je hondenspeeltjes aanbiedt aan jouw hond. Toch vinden wij het belangrijk onze eigen ervaringen te delen, hierbij dan ook de top 4 sterkste hondenspeeltjes van Huisdierplezier:

 

Nummer 4 : Dummy van KONG | Sterk hondenspeeltje voor samen spelen

 

De hondendummy van KONG is gemaakt van TPR, dit materiaal is een synthetische rubber en is zeer licht van gewicht. Hierdoor is dit speelgoed perfect voor samen spelen. Het materiaal drijft er is hierdoor perfect te gebruiken op het water als apporteerspeelgoed. TPR is niet het meest sterke materiaal, echter voor dit doel (apporteren) is dit materiaal ideaal. Ook is dit speelgoed duurzaam, in tegenstelling tot andere materialen droogt niet snel uit waardoor je scheuren voorkomt in het speelgoed.  

 

Nummer 3 : Speelballen van KONG | Sterk speeltje voor apporteren met de hond

 

De meeste honden houden van balletjes, wist je echter dat tennisballen helemaal niet goed zijn voor het gebit van jouw hond? Tennisballen zijn gemaakt van simpel vilt wat kan scheuren en snijden in het tandvlees van de hond. De tennis of speelballen van KONG zijn gemaakt van speciaal niet scheurend vilt waardoor ze niet alleen sterker zijn maar ook beter zijn voor het gebit en het tandvlees van jouw hond. Wil je apporteren met de hond, kies dan voor KONG tennisballen.

 

 

Nummer 2 : Nylabone van Flamingo | Stevig kauwspeeltje voor de hond

 

De echte kauwers onder ons zijn natuurlijk geholpen met écht kauwspeelgoed. Een speeltje waar op gekauwd mág worden en daarnaast niet schadelijk is voor het gebit. Waar normale botten kunnen splinteren is een nylabone het tegenovergestelde. Deze duurzame en sterke hondenbotten zijn goed voor langdurig kauwen op een verantwoorde manier, nylon hondenbotten komen in verschillende smaken waardoor je het lievelingssmaakje van jouw hond kunt aanbieden in de vorm van een veilig en verantwoord hondenbot.

 

Nummer 1 : De KONG extreme van KONG | Stevig kauw en snackspeelgoed

 

De welbekende KONG staat ook hier op nummer één. Dit bekende hondenspeelgoed draagt zijn naam door duurzaamheid en goede kwaliteit in productmaterialen. KONG heeft hiernaast een speciale lijn welke is gemaakt van extra sterk materiaal en goed is voor de sterke kauwers onder ons. Dit speelgoed is extra leuk omdat je het kunt vullen met snacks of het dagelijkse voer van jouw hond, op deze manier kan de hond heerlijk spelenderwijs snacken of eten. Absoluut nummer één op het gebied van sterk hondenspeelgoed.

Alternatief voor sterk speelgoed bij kauwbehoefte

We hopen dat je na het lezen van bovenstaande informatie een beeld hebt gekregen van de verschillende soorten hondenspeeltjes. Welke hondenspeeltjes geschikt zijn voor kauwen en welke hondenspeeltjes sterk genoeg zijn voor grotere honden. Toch is het belangrijk te weten dat honden ook kauwbehoeftes hebben, dit zie je bijvoorbeeld bij pups wanneer ze wisselen van het melkgebit.  Voor honden of pups met deze kauwbehoeftes is het slim om voldoende kauwmateriaal aan te bieden. Heb jij een stevige kauwer welke elk speelgoed kapot bijt? Biedt de kauwmogelijkheid dan aan op een andere manier, bijvoorbeeld in de vorm van een gezonde kauwsnack voor de hond. Wanneer de hond voldoende kauwmateriaal heeft om zijn behoeftes te kunnen bevredigen zal hij ook minder snel bijten op speelgoed en andere niet toegestane materialen in huis.

 

Hond, Bal, Zoete, Pose, Spelen, Huisdier

Conclusie; wat is onverwoestbaar hondenspeelgoed?

De conclusie is dus helaas dat onverwoestbare hondenspeeltjes niet bestaan. Wel kun je kiezen voor de juiste materialen, de juiste vorm én de juiste grootte van de speeltjes waardoor jouw viervoeter langer kan genieten van het hondenspeelgoed. Wissel het hondenspeelgoed van jouw viervoeter regelmatig af om het extra leuk te houden en kies voor het juiste hondenspeelgoed voor jullie doel. Op deze manier kun je makkelijker bepalen welke hondenspeeltje geschikt is voor jouw hond. Wil jij jouw ervaringen delen of heb je een vraag? Laat deze dan achter in de berichten onder dit artikel! Kijk gerust even verder bij andere interessante spullen zoals een hondenfietsmand, honden voeding en verzorging.

 

Wil je meer lezen over honden? Bekijk dan zeker ook een van onze andere blogs zoals: 

Blog: Wat komt er allemaal kijken bij een puppy?
Blog: Populairste hondenrassen
Blog: Hoe kies je de juiste hondenbench?
Blog: Een halsband of een hondentuig? 
Blog: Hoe verzorg je een hond?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen