• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Hondenfietskar

Een Hondenfietskar online kopen

Gemakkelijk met je hond op pad gaan met een hondenfietskar van Huisdierplezier. Wil of kan je hond geen lange afstanden meer lopen door ziekte, is jouw hond ouder aan het worden en houdt hij een lange tocht niet meer vol of wil je een alternatief om jouw hond op extreem warme dagen toch te laten genieten van de buitenlucht? Dan is de hondenfietskar de oplossing om gezellig met je hond te genieten van de buitenlucht. De hond gaat de kar fantastisch vinden lekker met zijn kop in de wind en iets van de wereld zien. In het assortiment van onze hondenwinkel vind je verschillende fietskarren voor de hond, we bekijken op deze pagina de mogelijkheden en verschillen tussen het aanbod hondenfietskarren.

 

Waarom een hondenfietskar aanschaffen

Er zijn veel verschillende reden om te kiezen voor een hondenfietskar. Het biedt mogelijkheden voor de oudere hond en jonge pups maar is hiernaast ook zeer handig wanneer je lange afstanden wilt afleggen met de hond. Naast een leuke bezigheid heeft het gebruik van een hondenfietskar ook enorme voordelen voor de hond, in deze alinea lichten we de belangrijkste redenen toe. Wil jij een fietskar achter de fiets kopen bij Huisdierplezier? Lees dan zeker verder om een goede keuze te kunnen maken tussen onze fietskarren, fietsaanhanger, of hondenkar voor aan de fiets.

Honden met een blessure of aandoening Een hondenfietskar een must voor baasjes van een hond die een blessure of langdurige aandoening heeft. Honden welke na een operatie rust moeten krijgen komen vaak weinig tot niet buiten. Dit terwijl de frisse lucht bevorderlijk is voor de gezondheid van jouw viervoeter én natuurlijk ook bijdraagt aan het humeur van jouw hond. Met de hondenfietskar kan je jouw trouwe viertoer gewoon mee blijven nemen en laten genieten van het leven zonder beperkingen door een operatie of ziekte. Door dat de hondenfietskarren volledig gesloten zijn loop je geen risico dat de hond uit de kar springt, hiernaast beschikken de fietskarren over een mogelijkheid om de hond vast te kunnen zetten in de kar door middel van een looplijn dat is wel zo veilig natuurlijk. 

Oudere honden Ook oudere honden houden van een uitje op zijn tijd. Helaas zijn niet veel oudere honden in staat om lange afstanden te wandelen laat staan te rennen naast de fiets. Een hondenfietskar voor oudere honden is dan ook zeker een aanrader. Op deze manier kun je jouw hond op zijn oude dag nog laten genieten van een uitstapje, heerlijke frisse lucht en een dagje gezelligheid met het baasje. Neem onderweg een mooi gevulde picknick mand mee en stop ergens om samen te genieten van de buitenlucht. Een perfecte manier om jouw oude hond te laten genieten van zijn oude dag. 

Kleine honden en pups Veel jonge honden hebben eindeloze energie, maar hebben hiernaast wel moeite te stoppen op het moment dat rust nodig is. Wanneer je gebruik maakt van een fietskar voor honden kun je jouw pup tussendoor ook laten rusten tijdens een fietstocht. Op deze manier overbelast je de hond niet en zorg je voor tijdige rust wat sommige jonge dieren lastig vinden zelf te bepalen. Ook kleine honden kunnen gebaat zijn bij het gebruik van een fietskar, de korte pootjes moeten natuurlijk een stuk meer werk verzetten tijdens een fietstocht. Laat de hond en zijn pootjes tussendoor lekker rusten in de hondenfietskar.

Honden met angst voor autoritten Sommige honden zijn angstig in de auto, helaas zijn er toch momenten waarbij je jouw viervoeter moet of wenst te vervoeren. Voor deze groep honden is het fijn dat ze kunnen worden vervoerd in een hondenfietskar waar ze geen angst hoeven te hebben. Laat de hond rustig wennen aan de fietskar voor honden en geef hem of haar de tijd te wennen aan het nieuwe vervoersmiddel. Door het ontbrekend aan motorische geluiden zoals in de auto, zal jouw hond veel sneller tot rust komen in een fietskar in tegenstelling tot de achterbank van de auto.

Hitte en warmte In de steeds warmer wordende zomers van Nederland kan het vaker voorkomen dat het asfalt veel te warm is voor de pootjes van een hond. Door heet asfalt kunnen honden de voetzolen verbranden wat extreem veel pijn kan veroorzaken bij de hond. Honden in een hondenfietskar raken het asfalt niet aan en zullen zich er daarom niet aan verbranden, voor de zomermaanden is een hondenfietskar dan ook een heel handig hulpmiddel voor fijne fietstochten met de hond. Tevens is een hoge temperatuur niet goed voor de hond wanneer deze zich moet inspannen voor het rennen naast de fiets, met een fietskar kan de hond in alle rust genieten van de frisse buitenlucht. 

Gezelligheid Als laatste is het gewoon leuk voor een hond om gezellig samen met zijn baas op avontuur te gaan. Iedere hond wil gewoon lekker spelen en ravotten in de natuur. Het is dan ook heerlijk om een dag op pad te gaan met de fietskar en hier en daar te stoppen voor een wandeling. Als klein pluspuntje is fietsen nog gezond voor het baasje ook win – win noemen we dat.

De beste fietskar voor de hond

Het aanbod hondenfietskarren is enorm, de markt voor honden is zeer breed en dit geldt ook voor de fietskarren voor de hond. We begrijpen dat een groot aanbod de keuze niet altijd makkelijker maakt. Welke hondenfietskar is het beste en nog belangrijker welke fietskar past het beste bij jouw hond? Om de keuze makkelijker te maken bekijken we hieronder de beste hondenfietskar uit het assortiment van hondenbenodigdheden voor de fiets. Deze fietskar is veelzijdig, makkelijk in gebruik en is perfect voor het vervoeren van jouw favoriete viervoer. Hieronder presenteren wij je ons advies op het gebied van fietskarren voor de hond, gebaseerd op eigen ervaring en die van onze klanten.

bol.com | Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar - Grijs/Zwart

De fietskar Doggy liner is een bestseller in ons assortiment voor veilige fietstochten met de hond. Deze fietskar is gemaakt van water en vuil afstotende materialen waardoor hij goed schoon te maken. Hiernaast bevat de fietskar ventilatie gaas waardoor de hond niet alleen kan genieten van de frisse lucht maar ook een leuk uitzicht heeft onderweg. De deels opvouwbare fietskar kan aan de meeste fietsen worden bevestigd zonder aanpassingen. De veilige fietskar voor honden is gedeeltelijk inklapbaar en kan hierdoor eenvoudig worden opgeborgen voor de koudere seizoenen. Deze fietskar voor honden is hiernaast zeer veilig, de fietskar bevat namelijk verschillende reflectoren waardoor de hondenkar fiets goed opvalt in het verkeer. Dit fietskarretje voor de hond kan gebruikt worden tot een gewicht van 30 kilo waardoor hij perfect geschikt is voor pups, kleine hondenrassen en middelgrote hondenrassen. Deze honden fietskar wordt geleverd met bevestigingsmateriaal voor aan de fiets. Hiernaast komt deze leuke  hondenkar in verschillende kleuren en staat garant voor heerlijk fietsplezier met de hond!

Laat de hond rustig wennen aan de fietskar

Om een fietstocht met hondenfietskar leuk én veilig te laten verlopen is het belangrijk jouw hond te laten wennen aan het gebruik van de hondenkar. Een hondenfietskar is toch nét iets anders dan uitgelaten worden aan de hondenriem. Bouw het gebruik van een fietskarretje voor de hond rustig op en introduceer de fietskar stapsgewijs aan de hond. Plaats de hondenfietskar in een voor de hond bekende ruimte, zoals in huis. De hond kan nu rustig gaan snuffelen aan de nieuwe hondenkar. Leg een lekkere hondensnack in de kar om de aandacht van de hond te trekken of leg het lievelingsdeken van jouw hond in de fietskar. Laat de hond rustig wennen aan de kar voor je de hond daadwerkelijk in de hondenfietskar plaatst. Vóór je echte lange afstanden gaat afleggen met de fietskar is het aan te raden te beginnen met korte stukjes in de buurt. Op deze manier kun je uiteindelijk veilig en met een gerust hart op pad met de hond. Ben je van plan lange fietstochten te maken met de fietskar? Neem dan wat hondenbenodigdheden mee onderweg, zoals een drinkbakje voor onderweg en wat hondenspeelgoed zodat je hond tijdens een tocht stop wat kan drinken en samen met jou kan spelen.

Meer producten van Huisdierplezier

Niet alleen voor een goede hondenfietskar ben je op het juiste adres. Huisdierplezier biedt een compleet assortiment voor jouw hond. Van hondenspeelgoed tot hondenmanden en van hondensnacks tot onderhoudsvrije hondenhokken voor buiten. Bij de komst van een pup of zelfs volwassen hond is een bezoekje aan onze webshop voldoende om alle benodigdheden voor jouw hond in huis te halen. Hiernaast kun je het makkelijk online bestellen én wordt het bij je thuisbezorgd. Dat is nog eens fijn shoppen voor de hond! Lees ook eens een van onze informatieve blogs, deze hondenblogs zijn voorzien van leuke informatie over honden zoals; Fietsen met de hond of Hoe verzorg je een hond?  Heb je vragen, opmerkingen of ben je op zoek naar een passend advies? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen je graag!

 

Menu