• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Hondenfietsmand

Een Hondenfietsmand kopen

Wat is er leuker dan samen met jouw viervoeter op pad? Op een heerlijke zomerse avond een rondje lopen of tijdens de herfst een mooie boswandeling maken, dat is toch wel een van de voordelen aan het hebben van een hond. Maar heb je er al ooit aan gedacht om jouw hond ook mee te nemen tijdens lange fietstochten? Zo is jouw hond er altijd bij en ziet deze eens wat anders als de standaard ronde. Ook zijn deze hondenfietsmanden ook nog eens super handig als boodschappenmand. Zo kun je de mand op de fiets laten zitten en hem ook voor andere doeleinden gebruiken op momenten dat jouw hond niet mee op pad gaat. Speciaal voor het veilig vervoeren van jouw viervoeter op de fiets hebben wij binnen ons assortiment verschillende vervoersmiddelen voor jouw hond. Een veel gebruikt vervoersmiddel voor honden is de hondenfietsmand! Een leuk item wat eigenlijk niet kan ontbreken wanneer je een kleine viervoeter in huis hebt.

Hond in een mand op een fiets | Premium Foto

Voor wie is een fietsmand geschikt?

Een hondenfietsmand is dus een perfect item om samen met de hond te fietsen. Maar voor wie is een hondenfietsmand eigenlijk geschikt? De fietsmanden uit onze hondenwinkel worden weergegeven met een maximaal draaggewicht. Dit betekend dat de hondenfietsmand een bepaald gewicht kan dragen. De fietsmanden voor honden aan het stuur hebben een maximaal draaggewicht van 12 kilo, voor grotere honden adviseren wij een fietsmand voor achterop de fiets, deze hebben namelijk een draaggewicht van 15 kilo. Een honden fietsmand is dus geschikt voor pups en kleine hondenrassen zoals bijvoorbeeld; De Affenpinscher, Jack Russel, de Maltezer, Franse bulldogs en de Cavalier King Charles spaniël. Heb jij een grotere of zwaardere hond maar wil je jouw hond toch graag mee nemen met een fietstocht? Overweeg dan een hondenfietskar of een fietsbeugel waarmee ook grote rassen kunnen worden meegenomen tijdens een fijne fietstocht.

De verschillende soorten fietsmanden

Bij Huisdierplezier staat veiligheid voorop, het is belangrijk dat je het vervoeren van jouw viervoeter zorgvuldig en veilig doet. Hierdoor hebben we een selectie gemaakt van hondenfietsmanden welke veilig gebruikt kunnen worden. Voor een duidelijk overzicht binnen de mogelijkheden geven we je een opsomming van de opties binnen ons assortiment fietsmanden voor honden.

 

Fietsmand voor aan het stuur – De hondenfietsmand voorop is ideaal voor kleine hondenrassen met een gewicht tot 10 a 12 kilo. Deze hondenmanden hebben een kleiner zitoppervlakte waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere honden. Hiernaast is het natuurlijk niet fijn en verre van veilig wanneer er meer dan 12 kilo aan je stuurt hangt. De fietsmand 10 kilo hond is voorzien van twee haken waarmee je de fietsmand makkelijk aan het stuur van je fiets kunt hangen. Een hondenmand voorop 10 kg is voorzien van een draadkoepel die ervoor zorgt dat de hond niet uit de mand kan springen tijdens het fietsen.

 

Fietsmand voor de bagagedrager – De hondenfietsmand achterop is wat groter, deze hebben ook een hogere draagkracht en kunnen tot ongeveer 15 kilo dragen. Deze fietsmanden worden op de bagagedrager bevestigd door middel van een schuifklem. Een honden fietsmand achter is voorzien van een draadkoepel welke voorkomt dat de hond uit de mand kan komen wat natuurlijk onveilige situaties kan veroorzaken. Een hondenfietsmand 15 kg is perfect voor gezamelijke fietstochten met de hond!

In beide gevallen wordt de fietsmand voor honden dus geleverd inclusief een draadkap. Deze koepel wordt bevestigd op de mand met klittenband of met riempjes. Hierdoor kan de hond niet uit de mand springen tijdens het fietsen, wel zo veilig. Verder is het van belang te kijken naar de bevestigingsbreedte van de fietsmand. Bij onze fietsmanden staat gespecificeerd voor welke buisdiktes en bagage breedte ze geschikt zijn. Twijfel je nog aan de juiste maat voor jouw fiets, of ben je er niet zeker van dat jouw gekozen hondenfietsmand geschikt is voor jouw fiets? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je hierbij kunnen helpen.

De materialen van fietsmanden

Onze fietsmanden zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zo hebben we binnen ons assortiment een zwarte fietsmand, een naturel hondenfietsmand of een stijlvolle grijze kleur. Maar zijn alle gemaakt van riet of namaak riet. De reden van het rietgebruik bij fietsmanden is simpel. Gewicht! Deze fietsmanden zijn licht van gewicht waardoor het totale gewicht lager blijft. De fietsmanden zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal waardoor een kleur eventueel kan afwijken. Het bevestiging materiaal is gemaakt van zwarte metaal en werkt op basis van een schuif welke met een schroefknop kan worden vastgezet om de buizen van jouw bagagedrager.

Jouw hond laten wennen aan een fietsmand?

Ben je van plan om jouw favoriete huisdier mee te gaan nemen op de fiets en heb je hiervoor een fietsmand gekocht waar jouw hond goed en veilig in past? Dan is het aan te raden jouw hond eerst te laten wennen aan de fietsmand. Laat jouw hond bijvoorbeeld even in de mand zitten voor je deze op de fiets bevestigd. Het is natuurlijk afhankelijk van de hond hoe snel dit gaat. Sommige honden vinden het direct prachtig om in de hondenfietsmand plaats te nemen en met je mee te gaan. Terwijl andere honden moeten wennen aan het idee zo ver van de grond af te zijn. Bouw het dan ook rustig op, laat de hond wennen aan de fietsmand. Je kunt het makkelijker maken door de fietsmand te bedekken met een zacht hondendeken van jouw hond, zo biedt je een herkenbaar plekje voor de hond en zal deze sneller gewend raken aan de fietsmand. Zodra jouw hond vertrouwd is met de fietsritjes kan hij of zij zijn snuit heerlijk in de wind steken en genieten van de omgeving onderweg! Zet zeker op het begin de hond nog vast in de mand met behulp van een ketting of riem.

Een fietsmand op een elektrische fiets

Een veel gestelde vraag is: kan een hondenfietsmand op een elektrische fiets of E bike worden bevestigd? Helaas is hier geen specifiek antwoord op te geven. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van het type fiets. Onze fietsmanden voor achter op de fiets zijn voorzien van een beugel waarmee je de mand vast zet op de bagagedrager. Echter hebben de meeste E-bikes een accu onder de bagagedrager waardoor de klem niet vastgezet kan worden. Onze hondenmanden voor achter op de fiets kunnen daarom meestal niet zonder aanpassingen op de fiets worden bevestigd. De fietsmand voor hond voorop de fiets is in deze gevallen wellicht een betere keuze, mits de hond natuurlijk niet zwaarder is dan 10 kilo.

Hondenfietsmand bestellen

Een hondenfietsmand bestel je eenvoudig bij Huisdierplezier. Plaats de bestelling en kies uit een van de veilige betaalmethodes, waaronder de keuze om achteraf te betalen valt. Voordat je het weet staat de hondenfietsmand bij je voor de deur en kun je heerlijke tochtjes op de fiets maken. Lees ook eens onze blog over : Fietsen met de hond! Voor leuke tips en adviezen voor onderweg. Met leuke hondeninformatie, een uitstekende service en onze uitsluitend A kwaliteit producten willen wij het beste voor jou en voor jouw hond. Om je alles te kunnen geven wat hij of zij nodig heeft, kun je ook nog een kijkje nemen bij onze andere hondenbenodigdheden en fiets benodigdheden. Kies voor een halsband met hondenriem om wandelingen te kunnen maken en voor een hondenmand waar jouw hond heerlijk op kan rusten. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op.

Menu