• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
 • 0031 (0)85 0656 263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Wandel benodigdheden

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wandelbenodigdheden voor honden

Een van de leuke bijkomstigheden van een hond is de heerlijke wandelingen welke jullie samen kunnen maken. Niet alleen de hond zal genieten van een heerlijke zomerwandeling op het strand of een boswandeling tijdens de herfst, ook voor jou als baasje is het heerlijk om aan het einde van een lange dag een heerlijke wandeling te maken met jouw trouwe viervoeter. Wanneer je op pad gaat met de hond is het natuurlijk wel belangrijk dat dit veilig gebeurt, voor zowel de hond als voor het baasje. Zeker op donkere dagen is het aan te raden om maatregelen te treffen voor het wandelen. Maar niet alleen op het gebied van veiligheid dien je enkele wandelspullen voor de hond aan te schaffen, ook voor het comfort en vrijheid van de hond zijn enkele wandelspullen aan te raden. Lees snel verder welke items wij je aanbieden om veilig op pad te gaan met jouw viervoeter!

Wat heb je nodig voor onderweg?

Om het de hond, maar zeker ook het baasje zo fijn mogelijk te maken zijn enkele hondenspullen een must voor elke hondenliefhebber. Denk hierbij aan een degelijke hondenhalsband en riem maar ook attributen zoals hondenpoepzakjes mag je niet vergeten wanneer je gaat wandelen. In de categorie wandelbenodigdheden voor honden vind je dan ook alles wat jullie nodig hebben. We helpen je graag veilig op weg.

Hondenhalsbanden
Natuurlijk beginnen we met een degelijke en goed passende hondenhalsband. In veel gebieden is het verplicht je hond aan te lijnen en een halsband dient hierbij natuurlijk de basis te zijn. Hondenhalsbanden zijn verkrijgbaar in vele maten, vormen en gemaakt van verschillende materialen. Afhankelijk van jouw hond kies je een passend exemplaar, zo kun je kiezen voor een hondenriem gemaakt van leer maar ook lichtgevende halsbanden vallen onder de mogelijkheden. Natuurlijk valt ook een hondentuigje onder de mogelijkheden, deze tuigjes geven je meer controle over het corrigeren van de hond op een comfortabele manier. Hondentuigjes zijn verkrijgbaar voor pups, kleine hondenrassen en grote hondenrassen. Je vind in ons assortiment voor elk ras een geschikte hondentuig.

Hondenmuilkorf
Veel mensen denken bij het zien van een muilkorf aan een agressieve hond. Maar dit is zeker niet altijd het geval, muilkorven worden voor verschillende redenen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan honden welke onderweg de neiging hebben alles op te eten, deze honden moeten beschermt worden want je weet nooit wat jouw viervoeter gaat vinden onderweg. Een hondenmuilkorf is hierbij dan een goede optie. Hondenmuilbanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zo kun je ook kiezen voor een zachte muilband welke comfortabel is voor de hond, maar wel aan zijn functie voldoet.

Hondenriemen of Hondenlijnen
Met een halsband alleen ben je er natuurlijk nog niet, je dient de hond ook aan te kunnen lijnen. Hiervoor vind je in ons assortiment een brede keuze aan hondenriemen, hondenlijnen, trainingslijnen en natuurlijk de welbekende oprolriem voor honden van Flexa. Deze riemen beschikken over een oprolsysteem waardoor je jouw hond de ruimte kunt geven maar de controle blijft houden.

Aanleglijnen en kabels
Wil je jouw hond graag de vrijheid bieden wanneer jij heerlijk geniet van een lente picknick in het park? Overweeg dan eens een aanlegkabel of lijn. Deze lijnen zijn voorzien van een grondpin waarmee je jouw hond vrijheid kan geven maar deze toch in de buurt houdt. Aanlegkabels zijn verkrijgbaar in vele lengtes waardoor jij exact kunt bepalen hoeveel bewegingsvrijheid er is voor de hond.

Hondenbuggy
Heb jij een oudere hond welke lange afstanden niet meer zo makkelijk aflegt, of juist een jonge pup welke nog niet voldoende energie heeft voor een lange boswandeling? Dan is een hondenbuggy wellicht een goede keuze voor jullie! Ook voor baasjes welke de hond graag meenemen tijdens het shoppen of tijdens een wandeling door de stad is een buggy een goed idee. Zo blijft jouw hond veilig, maar kan hij of zij toch lekker mee op stap.

Hondentassen en hondentrolleys
Voor kleinere honden is een hondentas of een trolley ook een optie. Deze tassen zijn makkelijk te hanteren en bieden de mogelijkheid jouw hond mee te dragen wanneer deze moe wordt, of zelfs tijdens een fietstocht. Hondentassen en trolleys zijn verkrijgbaar in verschillende maten maar worden met name gebruikt voor kleinere hondenrassen.

Hondenkleding
Ga je wandelen tijdens regenachtige dagen dan is een hondenjas wellicht een item wat goed van pas komt. Tenslotte weten we allemaal hoe sterk een hond kan ruiken na een wandeling in de ren. Een regenjas voor honden is dan ook een goede aankoop wanneer jullie regelmatig weer en wind trotseert tijdens het wandelen. Ook voor honden welke snel last hebben van de kou is een hondenjas een item welke niet mag ontbreken, denk hierbij bijvoorbeeld aan naakthonden, maar ook zeer kleine hondjes hebben baat bij het dragen van een hondenjas. Natuurlijk worden hondenjassen tevens gebruikt omdat het er gewoon leuk uitziet!

Hondenpoepzakjes en houders
Het is verplicht om onderweg de weg, bos, of berm schoon te houden van de ontlasting van jouw hond. Niemand wil in de hondenpoep stappen tijdens het wandelen dus raden we je aan om te allen tijde hondenpoepzakjes mee te nemen tijdens de wandeling. Zit je niet te wachten om met een opvallend zakje rond te lopen op straat? Dan is een poepzakhoudertje wellicht een goed idee. Deze leuk vormgegeven tasjes kunnen eenvoudig worden meegenomen en geven de mogelijkheid zowel lege als volle zakjes mee te dragen.

Waar kun je wandelen met de hond?

Niet alle plekken zijn geschikt om te wandelen met de hond. Ook zijn er plekken waar je zelf niets mág wandelen met de hond. Ga je regelmatig een rondje wandelen maar wil je ook graag eens een lekkere grotere boswandeling maken samen. Bekijk dan ook eens de mogelijkheden voor losloopgebieden. Op internet vind je vele gebieden waar het is toegestaan de hondenriem te laten vieren en jouw hond te laten genieten van meer vrijheid. Ook hondenspeeltuinen, stadsparken en hondenzwemvijvers zijn heerlijke plekken voor de hond om zijn energie te botvieren. Wanneer je jouw hond in een losloop gebied wilt laten rondrennen is het natuurlijk wel belangrijk dat jouw hond goed luistert naar commando’s.

Heb je nog vragen of wil je advies?

Heb je na het zien van ons honden onderweg assortiment vragen over wandelen met de hond, attributen voor het veilig op pad gaan met jouw hond of wil je graag advies welke artikelen het beste aansluiten op jouw wensen en die van de hond? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen jullie graag veilig op pad!

 

 

 

Menu