• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondenspeelgoed

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hondenspeelgoed

Honden vinden het heerlijk om te spelen. Spelen geeft de hond de mogelijkheid om natuurlijk gedrag uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat de hond zicht goed voelt en beter in zijn vel komt te zitten. Ook samen spelen met de hond is leuk, dit zorgt voor een goede onderlinge band. Tijdens het spelen leert de hond om zich aan de regels te houden en zullen de sociale vaardigheden verbeteren. Er is heel veel hondenspeelgoed op de markt maar niet al het speelgoed is geschikt voor iedere hond. In dit artikel gaan we bespreken welk speelgoed wel of juist niet kan voor jouw hond.

Soorten hondenspeelgoed

Ten eerste is het belangrijk dat het speelgoed veilig is. Een speeltje dat niet snel kapot gaat, niet kan worden ingeslikt, geen scherpe randen of punten heeft en niet is gemaakt of is beschilderd met giftige stoffen. Houdt jouw hond van slopen en kauwen? Neem dan bijvoorbeeld geen latex speeltje of een speeltje van zacht rubbel wat gemakkelijk kapot gemaakt kan worden. Een latex speeltje kan weer wel heel geschikt zijn voor een hond die echt ‘speelt’ met het speeltje en hier wat voorzichtiger mee om gaat.

Hondenspeeltjes zijn op te delen in vier verschillende groepen:

 • Speeltjes om op te kauwen of bijten
 • Speeltjes om mee te apporteren
 • Speeltjes om mee te stoeien of trekken
 • Speeltjes om de hersenen mee te stimuleren

Kauwspeeltjes
Speeltjes waarop gekauwd of gebeten kan worden zijn meestal gemaakt van hard rubber of hard plastic, bijvoorbeeld speeltjes van het merk Kong. Kong heeft speeltjes die veilig te gebruiken zijn voor als de hond even alleen moet zijn. Deze kunnen gevuld worden met iets lekkers waardoor de hond zelf bezig kan blijven en zich zo niet gaat vervelen. Op deze speeltjes kan flink gekauwd worden zonder dat dit gevaarlijk is. Als een hond kauwt komt het stofje endorfine vrij in de hersenen. Endorfine is ook wel bekend als het geluk hormoon, werkt stress verlagend en geeft een gevoel van ontspanning en geluk. Ook zijn de Kong speeltjes geschikt om te gebruiken bij bench training of om een hond te trainen bij verlatingsangst. De hond zal zo het alleen zijn associëren met goede dingen waardoor de pieken van angst worden verlicht.

Apporteer speeltjes
Is de hond heel erg actief en moet hij zijn energie kwijt? Dan is het misschien leuk om een apporteer speeltje uit te proberen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tennisbal launcher, een simpel balletje, een training dummy, een apporteerblok, enzovoorts. Het is een spelletje dat je samen met hond kunt doen en wat de band onderling verbeterd.

Stoei en trek speeltjes
Vind jij het ook zo leuk om samen met de hond te kunnen stoeien? Met stoei en trek speeltjes bedoelen wij speeltjes zoals bijvoorbeeld een touw, een leuke ring, rubber trekspeelgoed, een bal aan een touw. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Let wel op dat de hond zich aan bepaalde regels houdt bij dit soort spelletjes. Hij moet goed weten dat hij zijn tanden in het speeltje moet zetten en niet in jouw hand. Leer de hond eerst het basiscommando ‘los’ en laat hem dit ook tussendoor eens doen.

Intelligentie spelletjes 
Er zijn honden die mentaal uitgedaagd moeten worden. Ze hebben wat meer uitdaging nodig dan andere om hun energie kwijt te raken. Heb jij zo’n energieke slimme viervoeter in huis? Dan is het misschien een idee om een echte braintrainer in huis te halen! Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende intelligentie spelletjes op de markt met verschillende moeilijkheidsgraden. De meeste spelletjes zijn zoekspelletjes. Je verstopt zijn favoriete snoepjes onder klepjes, schuifjes of dopjes en het is dan de bedoeling dat de hond ze hieronder vandaag gaat krijgen. Tegenwoordig heb je ook spelletjes waarbij de hond bijvoorbeeld een bal ergens in moet stoppen zodat die bal wordt gelanceerd zodat de hond er weer achteraan kan rennen. Ook zal de hond hierbij beloond worden door een snoepje dat wordt vrijgegeven zodat hij gestimuleerd wordt om dit te herhalen. Dit soort spelletjes zijn geschikt voor alle soorten honden.

Seizoensgebonden speeltjes

Een hond heeft veel energie en moet bezig gehouden worden zodat ze geen vervelend gedrag gaan vertonen. Ook als het heel koud en regenachtig is, of juist heel warm is buiten. Zo zijn er voor in de zomer veel speeltjes die voor verkoeling zorgen. Zoals balletjes, ringen en andere speeltjes die blijven drijven. Zo kun je met de hond naar een meer of andere plas water gaan waar hij heerlijk af kan koelen en kan spelen met speelgoed dat niet naar de bodem zinkt. Ook zijn er leuke hondenzwembaden verkrijgbaar waar de hond veel plezier kan hebben tijdens de warme dagen. Houd jouw hond niet zo van water? Dan heb je ook speeltjes die je in de koeling of vriezer kunt koelen waar de hond op kan kauwen.

Is het buiten heel slecht weer en hou je de hond liever binnen? Dan wil je geschikt speelgoed in huis hebben dat de hond bezig kan houden zodat hij zich niet gaat vervelen. Hierbij kun je denken aan denkspelletjes zoals Brain Train Motion of Brain Train Athena of een wat actiever spelletje zoals een Snackbal. Houd jouw hond van kauwen? Dan kun je misschien kiezen voor een Kong met een heerlijke Kong Stuff’n Paste Lever. We hebben een heel breed assortiment aan hondenspeelgoed dus er zit voor iedereen wel iets tussen dat geschikt is!

Gemakkelijk te bestellen

Heb je het speelgoed gevonden dat je zocht? Dan kun je deze gemakkelijk bestellen op Huisdierplezier. Er zijn verschillende soorten betaalmogelijkheden zoals: IDEAL, Creditcard en achteraf betalen. Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur? Dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag verzonden. Krijg je je artikelen thuisbezorgd en ben je toch niet helemaal tevreden, dan kun je deze wanneer ze ongebruikt zijn en in de originele verpakking zitten binnen 14 dagen retourneren. Super handig toch?

Ben je nog op zoek naar andere hondenbenodigdheden? Kijk dan ook is bij de volgende categorieën:

Heb je verder nog vragen of heb je misschien wat informatie nodig over een bepaald artikel? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice! Zij staan je graag te woord per e-mail of per telefoon.

Menu