• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
 • 0031 (0)85 0656 263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Krabpaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Krabpaal

Krabt jouw kat ook de krullen van de trap? Dan wordt het tijd om een goede krabpaal aan te schaffen! Het aankopen van een krabpaal is echter meestal een hele opgave. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een krabpaal voor jouw kat. Je hebt namelijk kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen, stevige krabpalen, goedkope krabpalen en speciale krabpalen. Je moet dus goed naar jouw eigen kat kijken bij het aankopen van een krabpaal. Heb je een kleine kat of een grote kat, is de kat licht of zwaar, is de kat rustig of heel actief? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van de perfecte krabpaal voor jouw kat.

Waarom krabben katten?

Het onderhouden van de nagels
Krabben is natuurlijk gedrag van de kat. Ze doen dit om de nagels gezond te houden. Het wrijven van de nagel langs stevig materiaal zorgt ervoor dat de afgesleten buitenste laag van de nagel loslaat en de onderliggende scherpe nagel tevoorschijn komt. Ook traint de kat de spieren van de voorpoten door te krabben.

Territorium afbakening
Door te krabben markeert de kat zijn leefgebied. De kliertjes die tussen de voetzooltjes van de kat liggen scheiden geurstoffen (feromonen) en zweet af, die na menging een unieke geur vormen. Als een kat aan bijvoorbeeld een krabpaal krabt wordt deze geur afgezet. De geur, markering en afgevallen nagelschede zorgen voor een boodschap voor ander katten.

Afreageren van spanning
Als een kat wat spanning ervaart kan deze gaan krabben aan voorwerpen in de buurt. Dit kan gebeuren als een kat bijvoorbeeld een conflict heeft met een andere kat maar ook als deze gefrustreerd raakt als bijvoorbeeld de deur naar buiten dicht is. Het krabben is dan een manier om stress te verminderen.

Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat?

Het is belangrijk dat je goed naar je eigen kat kijkt voor je een krabpaal gaat kopen. Als je net een kitten geadopteerd hebt is een kleine simpele krabpaal in het begin genoeg. Als de kitten is uitgegroeid zal je moeten gaan kijken naar wat groters. Is jouw kat middelgroot of groot, licht of zwaar, rustig of heel erg actief? Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden.

Er zijn heel veel verschillende krabpalen, kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen, stevige krabpalen enzovoort. Een krabpaal moet stabiel staan, kijk dus of de bodemplaat groot en stevig is. Als een krabpaal te veel wiebelt kan het zijn dat de kat dit eng vindt en er dus geen gebruik van maakt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat de doorsnede is van de palen. Hoe breder de doorsnede hoe steviger de krabpaal zal zijn. Voor de kat is het fijn als de krabpaal fijne plekjes heeft om heerlijk te kunnen relaxen. Dit kunnen plateau’s, huisjes of hangmatjes zijn. Speciale krabpalen, zoals krabpalen voor buiten hebben wij ook in ons assortiment.

Het laten wennen aan een krabpaal

Je hebt net een kitten of meerdere kittens in huis en wilt graag dat deze wennen aan een krabpaal zodat ze niet aan meubels, gordijnen of deurposten beginnen. Het is belangrijk dat je de krabpaal plaatst op een plek waar de kat regelmatig langs komt of bezoekt. Als je de krabpaal plaatst op een afgelegen plek in huis zal de kat deze negeren! Als een kat heeft liggen slapen willen ze zichzelf graag even kunnen uitrekken en ergens aan kunnen krabben. De krabpaal dicht bij de favoriete rustplaats zetten is dus slim. Een krabpaal plaatsen naast een deurpost of bank is ook altijd goed!

Ook is het slim om de krabpaal in te spuiten met catnip of te bewerken met kattenkruid. Dit kruid heeft een bepaalde aantrekkingskracht waardoor de kitten of kat meestal vanuit zichzelf al de krabpaal zal opzoeken. Ook is het plaatsen van een speeltje ookal een reden voor de kat om sneller gebruik te maken van een krabpaal.

Als de krabpaal meerdere plateau’s heeft kunt je ook proberen om hier bijvoorbeeld droogvoer, kattensnoepjes of kattensnacks hierop te plaatsen. De kitten of kat zal hier dan naar opzoek gaan en de krabpaal meteen als een positief iets ervaren. Een snack of eten is natuurlijk niet te weerstaan!

Verschillende krabmogelijkheden

Er zijn heel wat verschillende krabmogelijkheden voor katten. Deze hebben wij verdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je natuurlijk de normale krabpalen maar ook krabtonnen, krabmeubels en krabplanken.

Wij hebben erg leuke krabmeubels in ons assortiment. Dit bestaat uit kattenkrukjes, kattensofa’s en kattenhuisjes. Deze meubels staan erg leuk in huis. Of je nu een kleine kat of een grote kat hebt, ze zijn er in meerdere maten en kleuren. Katten vinden het heerlijk om ergens lekker in weg te kunnen kruipen en zullen hier dan ook goed gebruik van maken.

Dan heb je ook nog de krabplanken. Deze kun je op meerdere manieren plaatsen in huis. Zo zijn er namelijk katten die liever horizontaal krabben. Als dat het geval is kun je beter een krabmat plaatsen of en krabplank ergens neerleggen waar de kat veel komt in huis. Als een kat vaak tegen een deurpost, muur of ander voorwerp zich uitrekt en krabt kun je hier heel gemakkelijk een krabplank tegenaan plaatsen. Zo voorkom je schade en zorg je ervoor dat de kat zich toch uit kan leven!

Het bestellen van een krabpaal

Hier bij Huisdierplezier kun je altijd terecht voor advies bij het bestellen van een krabpaal. Wij hebben een zeer breed assortiment aan krabpalen en krabmeubels op voorraad die nog de volgende werkdag geleverd worden als je voor 13:00 uur besteld hebt. We hebben meerdere handige betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard of achteraf betalen.

Krijg je de krabpaal in huis en is het toch niet wat je ervan verwacht had? Dan kun je de krabpaal, mits deze ongebruikt en in de originele doos zit retourneren. Ben je op zoek naar nog meer spulletjes voor de kat? Dan kun je even kijken in onze categorie katten benodigdheden. We hebben vele kattenbakken en ook  kun je bij ons kattenbakvulling kopen! Voor leuk speelgoed en andere bezigheden voor de kat kun je ook kijken bij al ons kattenspeelgoed. Heb je ook al gekeken bij al onze kattenluiken? Heb je nog vragen over onze service of producten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Menu