• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Plafondkrabpaal

Plafondkrabpalen voor katten

Katten vinden het fijn om hoog te liggen zodat ze alles in de gaten kunnen houden. Een extra hoge krabpaal is daarvoor ideaal! Omdat deze krabpalen zo hoog zijn en meestal ook smal kunnen deze tussen de vloer en het plafond geklemd worden. Daardoor blijft de krabpaal wel gewoon rechtop staan en is deze stabiel. Een hoge krabpaal is een leuke kattenklimpaal waar ze zich flink in uit kunnen sloven!

 Krabpaal Belmondo - Grijs - 38X38X265 Cm

Waarom is het plaatsen van een krabpaal in huis zo belangrijk?

Katten krabben, het is natuurlijk gedrag en daar zullen ze nooit helemaal mee stoppen. Zeker voor katten die niet naar buiten mogen is het goed om een kattenkrabpaal in huis te plaatsen. Door te krabben verzorgen katten hun nagels. De versleten buitenste laag zal loslaten door deze te schuren tegen bijvoorbeeld een sisalpaal of een ander ruwer oppervlakte. De nieuwe scherpe nagel zal dan tevoorschijn komen. Tussen de voetzooltjes zitten geurklieren. Door te krabben laten katten hun geur achter op die plek. Op die manier markeren ze hun territorium. Ook trainen ze zo de spieren in de voetjes. Katten die wat spanning ervaren zullen ook sneller gaan krabben omdat ze op die manier de spanning kwijt kunnen.

Hoe laat je de kat wennen aan de nieuwe krabpaal?

Gebruikt de kat de nieuwe kattenpaal niet? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Laat de kat rustig wennen aan de krabpaal. Het is belangrijk dat je gaat kijken wat de favoriete plekjes in huis zijn van de kat. Plaats de krabpaal daar in de buurt. Als een kat net wakker wordt na het slapen gaan ze meestal eerst krabben. Ook plekken zoals bij een deurpost, waar ze toch bijna altijd voorbij lopen en een bank zijn goede plekken. Voor het raam zitten katten ook graag, zo kunnen ze naar buiten kijken.

Als de kat de krabpaal gevonden heeft en er bijvoorbeeld al op gaat zitten kun je hem of haar belonen met een lekkere snack of door wat voor te geven op de plafond krabpaal. Zo gaan ze de kattenklimpaal zien als een positieve plek. Ook de krabpaal behandelen met catnip of kattenkruid werkt vaak goed.

Kat, Huisdier, Dierlijke, Gezicht, Snorharen, Bont

Een plafondkrabpaal kopen bij Huisdierplezier

Wil je graag een krabpaal kopen? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je de krabpaal super snel in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een artikel of over de door jouw geplaatste bestelling kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen, maandag tot en met vrijdag, via e-mail en telefoon.

Bekijk hier alle subcategorieën die onder krabpalen vallen:

Kleine krabpalen
Middelgrote krabpalen
Grote krabpalen
Krabpalen voor grote katten
Plafondkrabpalen
Design krabpalen

Heb je nog meer benodigdheden voor de kat nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij de kattensnacks, kattenmanden, katten verzorgingsartikelen, kattenhalsbandjeskattenspeelgoed, krabtonnen, kattenluiken en kattenbakken. Bij Huisdierplezier koop je alle benodigdheden voor jouw kat.