• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Kattendrinkbak

Kattendrinkbak

Een kattendrinkbak is een product die iedere trotse eigenaar van een kat in huis heeft staan. Katten moeten immers ook worden voorzien van water en voedsel. In ons assortiment vindt u verschillende soorten kattendrinkbakken en wij willen u graag ook wat informatie verschaffen over een kattendrinkbak en de drinkgewoontes van katten. Lees snel verder!

Het gebruik van een kattendrinkbak

We weten natuurlijk allemaal wat een kattendrinkbak is, maar waar kunt u deze kattendrinkbak nu het beste plaatsen en wat zijn de drinkgewoontes van een kat? Katten drinken minder dan vele andere huisdieren, toch is het belangrijk dat ze genoeg water binnen krijgen. Denkt u dat uw kat niet genoeg water drinkt op een dag? Dan hebben wij een aantal tips voor u die u zullen helpen bij deze vraagstelling.

Integendeel tot de meeste wezens, houden katten minder van kraanwater. Dat is ook precies de reden dat uw kat altijd buiten uit de waterplassen aan het drinken is. Een handige tip is om wat kookvocht van het vlees aan het water in de kattendrinkbak toe te voegen. Dit zal uw kat zeker waarderen! Ondanks dat ze liever geen kraanwater drinken is het wel verstandig om het water iedere dag te verversen.Naar aanleiding van een onderzoek is gebleken dat 30% van de katten meer drinken wanneer het eten en het drinken niet bij elkaar staat. Het is daarom handig om de kattendrinkbak en de kattenvoerbak op verschillende plekken te plaatsen.

Plaats de kattendrinkbak niet op plekken waar veel lawaai is. Kies liever een rustig hoekje boven een plek waar veel mensen komen of waar bijvoorbeeld een wasmachine staat. Het is ook niet verstandig om de kattendrinkbak in de buurt van de kattenbak te plaatsen. Wij mensen houden er immers ook niet van om te drinken op het toilet. Zorg ervoor dat uw kat niet hoeft te zoeken naar een kattendrinkbak. Plaats daarom op verschillende plekken in het huis een kattendrinkbak, zo zal uw kat eerder de neiging hebben om te gaan drinken.

Een goed alternatief voor water is melk. Let wel op dat u speciaal kattenmelk geeft, een kat kan “de gewone melk uit pak” niet goed afbreken, wat slecht is voor de gezondheid van uw kat. Vul de kattendrinkbak altijd goed, hoe meer water in de bak hoe beter. Wanneer er niet genoeg water in de kattendrinkbak zit komen de snorhaartjes van uw kat tegen de rand en dat is iets wat een kat niet prettig vindt.  U kunt niet alleen bij ons terecht voor een kattendrinkbak, maar ook voor vele andere katten benodigdheden, zoals een kattenvoerbak of kattenvoer. Bekijk snel ons gehele assortiment voor alles voor uw lievelingshuisdier!

Het bestellen van een kattendrinkbak

Heeft u een geschikte kattendrinkbak in ons assortiment zien staan? Aarzel dan niet om deze kattendrinkbak bij Huisdierplezier te bestellen, u kunt namelijk gebruik maken van onze uitstekende service! Kies er bijvoorbeeld voor om uw bestelling achteraf te betalen of ontvang uw geld terug wanneer u zich bedacht heeft en de producten naar ons terug stuurt.