• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Voeding & Verzorging

Katten voeding en verzorging

Een goede voeding en verzorging is heel belangrijk voor katten. Het zijn van nature heel erg schone dieren. Ze wassen zich een groot deel van de dag en gaan over het algemeen goed naar de kattenbak. Toch kun je ze soms nog een beetje helpen met de vachtverzorging. Ook is het goed om te zoeken naar de juiste voeding en snacks die het beste aansluiten bij jouw kat. In onze Kattenwinkel vind je de meest handige items welke je kunnen helpen bij de verzorging van jouw kitten of kat.

Gratis Foto | Meisje dat voedsel geeft aan haar kat

Kattensnacks

Katten zijn gek op snacks. Ze weten precies uit welk kastje jij dat lekkers telkens haalt en zullen in de meeste gevallen helemaal hyper worden en mauwen zodra ze weten dat het weer tijd is voor een lekker tussendoortje! Al die kattensnacks zijn heerlijk, maar het is wel belangrijk dat deze met mate geeft. Overgewicht is een groot probleem bij katten en moet zoveel mogelijk voorkomen zien te worden. Hoe gek de kat er ook op is, af en toe een snoepje is meer dan voldoende. Kijk goed op de verpakking, daarop wordt aangegeven wat de toegestane hoeveelheid is per dag.

Kattensnack Chicken Sandwich

Kattenbakvulling

Bij de verzorging van de kat hoort ook het dagelijks schoonmaken van de kattenbak. Als een kat de kattenbak te vies vind, is de kans groot dat hij of zij de behoefte ergens anders in huis gaat doen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Vul de kattenbak met een redelijke laag kattenbakvulling en zorg ervoor dat je iedere dag de uitwerpselen eruit schept. Doordat je er telkens wat uitschept kun je de bak als het nodig is een beetje aanvullen met nieuw grit. Meestal is het na een week wel tijd om de gehele bak te verschonen. Het is geen smakelijk klusje maar de kat zal je dankbaar zijn! In onze kattenwinkel vind je verschillende soorten kattenbakvulling waardoor je altijd een passende soort kunt vinden, Houtkorrel kattenbakvulling, Klontvormige kattenbakvulling, Silica kattenbakvulling

 Kattenbakvulling met Babypoeder Geur - 15 kg

Kattenbak accessoires

Er zijn verschillende kattenbak accessoires die je nodig hebt om de kattenbak schoon te kunnen houden en frisser te laten ruiken. Ten eerste heb je een kattenbak schepje nodig waarmee je de uitwerpselen van de kat eruit kunt scheppen. Hiervan heb je verschillende uitvoeringen, kijk welke het beste bij jou past. Vind jij het schoonmaken van de gehele kattenbak ook zo’n gedoe? Dan kun je gebruik maken van kattenbakzakken. Deze plaats je in de onderbak van de kattenbak en giet het grit hierin. Als de bak toe is aan een gehele verschoning, bind je de hoeken van de zak aan elkaar en kun je zo makkelijk alles in een keer weggooien. Als je last hebt van een sterk ruikende kattenbak kun je katten deo of kattenbakverfrisser door het grit mengen. Het is een soort poeder met een frisse geur die ervoor zorgt dat de bak wat langer frisser ruikt. Ook zijn er nog kattenbakmatten. Deze kun je voor de ingang van de kattenbak plaatsen om te zorgen dat het grit dat de kat mee naar buiten loopt op de mat terecht komt. Zo zorg je ervoor dat niet je door het hele huis kattengrit terugvind!

Maine coon pluizige kat op de bank | Premium Foto

Vachtverzorging bij katten

Katten kunnen heel erg goed zelf de vacht onderhouden. Ze wassen zichzelf een groot gedeelte van de dag en heel erg veel hoef jij er als baasje dus niet aan te doen. Toch zijn er wel wat handelingen die je kunt doen om jouw kat een beetje te helpen denk hierbij bijvoorbeeld aan teken en vlooien bestrijding bij de kat. Ook zijn er uitzonderlijke gevallen waarbij je de vachtverzorging en oor/oog en tandverzorging gedeeltelijk over moet nemen. Dagelijks borstelen met een kattenborstel is zeker aan te raden bij katten met een lange vacht, zo voorkom je het ontstaan van klitten. Probeer daarom vanaf jongs af aan het borstelen aan te leren zodat ze dit niet als vervelend gaan beschouwen. Een kat met een korte vacht kun je één keer per week een keertje kammen met een kattenkam om zo de losse haren te verwijderen. Katten zijn twee keer per jaar in de rui. In deze periode kun je het kammen wat vaker doen om ze er wat sneller doorheen te helpen. Hiernaast is het belangrijk de nagels van jouw kat goed bij te houden, krabt jouw kat regelmatig aan een krabmeubel dan zal het niet vaak nodig zijn, maar soms is het aan te raden de nageltjes wat in te korten met een nagelschaar voor katten. Ook is er kattenshampoo. Over het algemeen vinden katten water verschrikkelijk en is daarom het wassen van een kat niet aan te raden. Soms als een kat heel erg vies is kun je niet anders, en zal de kat er aan moeten geloven. Zie je dat toch niet zitten? Dan is er ook een droogshampoo voor katten. Een droogshampoo reinigt de vacht en verfrist zonder water te gebruiken. Een ideaal alternatief! 

Waar kun je dit bestellen? Of toch meer informatie nodig?

Heb je gevonden wat je zocht? Dan kun je gemakkelijk en snel bestellen bij Huisdierplezier! Als je op een werkdag voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt het pakket nog dezelfde dag verzonden. Zo heb je de artikelen super snel in huis! Er zijn verschillende veilige betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Als je niet tevreden bent over de aankoop mag je deze ongebruikt binnen twee weken retourneren en ontvang je het aankoopbedrag terug.Als je meer advies nodig hebt over een artikel of kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Dit is mogelijk per e-mail of per telefoon. Zij zullen er alles aan doen om je op een goede manier en super snel te helpen!

Huisdierplezier is jouw online kattenwinkel!

Naast de meest handige verzorgingsartikelen en overheerlijke snacks voor de kat biedt Huisdierplezier méér. Zo vind je in onze kattenwinkel alles voor de opvoeging van een kitten maar ook voor de huisvesting én het vermaak van jouw volwassen kat. In onze speelgoedwinkel voor katten vind je uitdagende kattenspeeltjes waar je jouw kat perfect mee kan vermaken. Naast een breed assortiment schrijven wij ook regelmatig leuke en leerzame blogs over huisdieren, lees bijvoorbeeld de blog: Hoe verzorg je een kat? Of de meest populaire kattenrassen

Menu