• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Kattenbakvulling Silica

Silica kattenbakvulling

Dit kattengrit wordt gemaakt van natuurlijke zeolitische materialen. Het staat erom bekend dat het heel erg goed ammoniak absorbeert en dit zit natuurlijk in de urine van katten. Ammoniak zorgt voor een urine geur en dit wil je liever niet ruiken in huis. Silica absorbeert ook heel erg goed vocht. Het kattengrind klontert niet maar je ziet heel erg goed wanneer de korrels gebruikt zijn doordat ze dan geel kleuren doordat ze volgezogen zitten met urine. Voor mensen en dieren die veel last hebben van stof zijn deze kattenbakkorrels ideaal. Het stof namelijk niet. Net als bij alle andere soorten kattenbakvulling moet je dagelijks de ontlasting eruit scheppen. Weer een klein beetje aanvullen met nieuwe silica e de kat kan weer vooruit! Doordat het zo goed de vieze geurtjes absorbeert kun je de korrels die verder niet vies zijn laten liggen waardoor je best een tijdje vooruit kunt voordat je de gehele kattenbak schoon moet maken.

Er is wel een klein nadeel aan silica kattenbakvulling. Omdat dit grit sterk absorberend is, is het niet geschikt voor kittens en katten die wel eens grit eten. Dit kan gevaarlijk zijn. Ook kan het grit wat hard zijn voor de pootjes van katten.

KATTENBAKVULLING SILICA PREMIUM 5L

De voordelen van silica kattenbakvulling

Welke kattenbakvulling het beste bij jouw past is afhankelijk van een aantal factoren. Wil jij dat de kattenbakvulling voornamelijk goedkoop is in gebruik, extra goed absortbeert of kies je liever voor een lekkere geur. Elke soort kattenbakvulling heeft zijn voorwaarden, zo ook de silicia kattenbakvulling uit onze kattenwinkel. Hieronder geven we je graag een aantal belangrijke voordelen van silica kattenbakvulling:

  • ✓ Absorbeert goed de ammoniak geur
  • ✓ Korrels nemen veel vocht op maar klonteren niet en is daarom wat lastiger uit te scheppen
  • ✓ Heeft een antibacteriële werking
  • ✓ Is 100% natuurlijk en daarom biologisch afbreekbaar
  • ✓ Mag niet gebruikt worden bij katten die grit eten, Silica kattenbakvulling is giftig

Silica kattenbakvulling kopen bij Huisdierplezier

Als je eerst nog wat meer informatie nodig hebt kun je eens de blog lezen op onze website. Heb je de kattenbakvulling al gevonden die het beste past bij jouw kat? Dan kun je deze eenvoudig bestelling bij jouw online dierenwinkel. Als je de bestelling plaatst op een werkdag (maandag tot en met vrijdag) voor 13:00 uur, dan zal deze dezelfde dag nog worden verzonden. Zo kun je snel aan de slag met het schoonmaken van de kattenbak! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over al onze soorten kattenbakvulling:

Kattenbakvulling Houtkorrels
Kattenbakvulling Klontvormend
Kattenbakvulling Silica

Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Zij zitten voor je klaar op werkdagen en zijn bereikbaar via e-mail en telefoon. Ze zullen er alles aan doen om je te voorzien van de juiste informatie.

Ben je ook nog op zoek naar andere benodigdheden voor jouw kat? Neem dan ook eens een kijkje bij onze kattenmandjes, kattenluiken, kattentuigjes, kattensnacks, kattenbakken, krabtonnen en kattenspeeltjes.