• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
 • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Hamsterkooi

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Hamsterkooi

Een hamsterkooi is het eigen plekje van een hamster. Net als u graag wilt dat u een fijn huis heeft, wil een hamster dat ook. Zorg er daarom voor dat u de juiste hamsterkooi uit kiest. Met al onze tips gaat dat zeker lukken en creëert u het perfecte plekje voor uw hamster.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een hamsterkooi?

Aan een hamsterkooi zitten wel wat eisen, ondanks dat een hamster makkelijk te houden is. Vaak voldoet een hamsterkooi al aan deze eisen, maar het is toch handig om er even op te letten. Let op het volgende:

 • Schuilplaats: Zorg ervoor dat er een schuilplaatsje plaats vindt in de hamsterkooi. Een hamster houdt ervan om in een klein kamertje te zitten en zich daar te verschuilen.
 • Bodembedekking: Zorg dat de bodembedekking van de hamsterkooi bestaat uit potentieel nestmateriaal. Hierbij kunt u denken aan houtkrullen of ander zacht materiaal. Let op: Geen watten!
 • Looprad: Een looprad is onmisbaar, hamsters moeten namelijk hun energie kwijt. Let er wel op dat het geen open rad is. Door de open ruimtes tussen de spijlen kunnen de pootjes van uw hamster vast blijven zitten.
 • Tralies: De tralies mogen niet verder uit elkaar staan dan 1 cm, als dit breder is dan kan uw hamster ontsnappen.
 • Grootte van de hamsterkooi: Voor een dwerghamster is een kooi van 50 x 30 cm geschikt en voor een Syrische hamster 80 x 30/70 x 40 cm. Een grotere kooi is natuurlijk altijd beter.

Waar moet ik opletten bij het plaatsen van een hamsterkooi?

Een hamsterkooi kan niet overal staan, u moet daarbij op een aantal dingen letten. Als eerste moet u er op letten dat de hamsterkooi niet in de zon staat, een hamster kan hier niet tegen. Houdt er ook rekening mee dat een hamster overdag vaak slaapt, daarom is het verstandig om de kooi niet op een plek te zetten waar veel geluid is. Ook de temperatuur moet goed zijn, niet te warm en niet te koud. Een Syrische hamster kan namelijk bij 10 graden of lager in een winterslaap gaan. Als laatste moet u ervoor zorgen dat de kooi niet op de tocht staat, een hamster houdt hier niet van.

Een hamsterkooi voor uw hamster

Heeft u een hamster of wilt u een hamster aanschaffen? Bestel dan snel een hamsterkooi en laat uw knaagdier heerlijk rond rennen in zijn of haar eigen rad of slapen in een fijn huisje. Daarnaast kunt u ook bij ons gelijk hamstervoer en hamster accessoires bestellen. De hamsterkooi bestelt u snel en eenvoudig bij Huisdierplezier. Kies voor een van de betaalmethodes, waaronder de optie om achteraf te kunnen betalen en ontvang de kooi binnen drie werkdagen bij u thuis. Kijk ook voor andere knaagdierbenodigdheden bij ons in het assortiment. Wanneer u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.