• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
T - 10
Pluspunten
"Bench voor vliegreis met onze hond besteld, werd snel bezorgd en voldoet prima aan eisen van KLM. Ze..."
Verbeterpunten
"Nee, prima service!"
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Konijnenkooi

Konijnenkooi

Met een konijnenkooi geeft u uw konijn een geweldig huis! Zo kan uw favoriete knaagdier de hele dag vrolijk rond huppelen in zijn of haar eigen konijnenkooi. Na een lange dag kan uw huisdier heerlijk onder het stro kruipen om goed uit te kunnen rusten.

De eisen aan een konijnenkooi

Natuurlijk wilt u de allerbeste konijnenkooi voor uw huisdier die er bestaat. Maar wat is nu precies een ‘goede’ konijnenkooi? Daar zijn een aantal eisen aan verbonden en die hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • Let erop dat de konijnenkooi niet kapot geknaagd kan worden. Ten eerste is dat natuurlijk zonde van de kooi zelf, maar ook kunnen de deeltjes gevaarlijk zijn voor uw konijn.
  • De konijnenkooi mag niet de hele dag in de zon staan, dit wordt op een gegeven moment veel te warm voor uw konijn.
  • Ook is het belangrijk dat de konijnenkooi op een rustig plekje in het huis staat. Krijgt uw konijn niet voldoende rust omdat er bijvoorbeeld de hele tijd mensen voorbij lopen? Dan kan dit stress veroorzaken en dit kan weer gevaarlijk zijn.
  • Zorg ervoor dat u een konijnenkooi koopt die makkelijk schoon te maken is, hygiëne is namelijk zeer belangrijk
  • Let op de afmetingen van de konijnenkooi, wanneer uw konijn de hele dag in de kooi zit moeten de kooi groter zijn dan wanneer uw konijn ook overdag los in huis mag rondhuppelen. Let hierbij wel op dat er geen snoeren zijn waar uw konijn bij kan!

De inrichting van een konijnenkooi

Bent u overgegaan tot de koop van een konijnenkooi? Dan moet deze natuurlijk nog wel ingericht worden. De bodembedekking is vaak een belangrijk onderdeel. Bodembedekking houdt de kooi immers schoon en geeft uw konijn extra hygiëne. Uw konijn moet natuurlijk ook eten en drinken, zorg ervoor dat u een voerbakje en een drinkfles met vers water altijd standaard in de konijnenkooi heeft staan. Als laatste is het ook altijd leuk om bijvoorbeeld speelgoed in de kooi te leggen, dit is tegen verveling en uw konijn zal het geweldig vinden!

Het kopen van een konijnenkooi

Bent u van plan om een konijnenkooi te kopen? Dan dat u dat bij Huisdierplezier.nl! Bij ons kunt u ervoor kiezen om uw bestelling achteraf te betalen en u kunt ook gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Bekijk onze konijnenkooien, of andere konijnenhokken snel en kies de juiste uit!