• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Konijn benodigdheden

Het allerbeste voor jouw konijn!

De beste benodigdheden voor jouw konijn

Ze zijn er in vele vormen, maten, kleuren en rassen: Konijnen. Van kleine Dwergkonijnen, Rex konijnen, Vlaamse reuzen, Franse hangoren en de meest voorkomende in ons land; De Nederlandse hangoor. Konijnen zijn veelvoorkomende huisdieren en dat is niets voor niets. Konijnen zijn super leuke dieren om te houden als huisdier. Een konijn hoeft niet zoals een hond meerdere keren per dag te worden uitgelaten. Maar het is wel degelijk belangrijk dat je jouw konijn voorziet in voldoende aandacht, verzorging en natuurlijk liefde. Een gelukkig konijn is een lief konijn, maar wanneer jouw konijn niet gelukkig is zal dit zich ook uiten in minder plezierig gedrag. Natuurlijk wil je voorkomen dat jouw konijn een ongelukkig leven heeft en wil je het beste voor jouw konijn! Bij Huisdierplezier weten we wat een konijn nodig heeft als basis voor een gelukkig konijnenbestaan en natuurlijk willen we graag met je delen welke konijnenspullen je moet aanschaffen bij de komst van een konijn.

Wat heb ik allemaal nodig voor een nieuw konijn?

Bij de komst van een konijn ga je op zoek naar leuke konijnen benodigdheden. Binnen ons assortiment vind je dan ook een breed scala aan konijnenspullen en konijnen toebehoren. Om het overzichtelijk te maken hebben we dit ingedeeld in 4 categorieën

Konijnen huisvesting buitenBinnen de buiten categorie voor konijnen vind je alles op het gebied van buiten konijnen huisvesting. Denk hierbij aan een nachthok waar jouw konijn kan verblijven, met een konijnen ren waar jouw konijn zijn energie kwijt kan. Binnen deze categorie vind je verblijven welke gemaakt zijn voor buiten, we hebben zelfs konijnenhokken van onderhoudsvrij geimpregneerd tuinhout. Ben je benieuwd waar een goed buitenverblijf voor jouw konijn aan moet voldoen? Lees dan ook onze richtlijnen: waar moet een konijnenhok aan voldoen?

Konijnen huisvesting binnen Steeds vaker worden konijnen binnen gehouden, speciaal voor deze groep konijnen baasjes hebben wij een categorie gemaakt voor de huisvesting van een binnen konijn. Denk bijvoorbeeld aan een konijnenkooi of mooi schuilhok waar jouw konijn zich in kan terugtrekken wanneer jouw konijn los loopt in huis.

Konijnen huisvesting benodigdhedenNatuurlijk ben je niet klaar met het enkel aanschaffen van een konijnenhok of konijnenkooi. Deze kooi moet natuurlijk ook ingedeeld worden en worden gemaakt tot een fijn verblijf voor jouw konijn. Hiervoor zijn er konijnenspullen welke we hebben ingedeeld in de categorie benodigdheden voor konijnen. In deze categorie vind je onder andere bodembedekking en toiletjes voor konijnen.

Konijnen voeding & verzorging -  Naast een verblijf zijn er accessoires voor konijnen welke je kunnen helpen bij de verzorging van jouw geliefde huisdier. Denk hierbij aan de vachtverzorging van een Teddy Widder of een nagelschaartje voor de nageltjes van jouw Hollandse Hangoor.

Konijnen speelgoed & vermaakOm jouw konijn te voorzien in voldoende vermaak en afleiding is het slim om jouw konijn konijnenspeelgoed aan te bieden en dit ook regelmatig te verwisselen voor nieuwe dingen. Zo houd je jouw konijn bezig en kan hij of zij zich vermaken in het verblijf wanneer jij niet aanwezig bent! In deze categorie vind je speelgoed voor konijnen zoals konijnentunnels, konijnenknabbelhout en ander knaag baar speelgoed.

Hoe maak ik mijn konijn gelukkig?

Een soortgenoot: Laten we beginnen met het allerbelangrijkste aspect om jouw konijn gelukkig te maken; een soortgenoot! Konijnen zijn groepsdieren, in de natuur leven ze in groepen of paren. De aandacht welke een soortgenoot jouw konijn kan bieden kan niet worden evenaart door een mens of ander huisdier. De communicatie welke konijnen onderling hebben is afwijkend van elk ander huisdier, ook cavia’s of andere kleine huisdieren. Mede hierdoor doe je er zeker goed aan jouw konijn niet alleen te houden, maar met een soortgenoot. Vaak wordt er gezegd; Ik geef mijn konijn veel aandacht en hij is echt onderdeel van het gezin. Dit is natuurlijk geweldig, maar wanneer je het gedrag van een konijn gaat bestuderen kan je zien dat er zeker onderdelen van deze relatie zijn welke wij als mensen niet kunnen nabootsen. Zo verzorgen ze elkaar door elkaar te wassen, dit is natuurlijk iets wat wij niet voor ze kunnen doen. Ze zijn 24 uur per dag bij elkaar, iets wat voor ons ook onmogelijk is. En zo zijn er nog veel redenen waarom je een konijn beter niet alleen kunt houden.

Een konijnenverblijf: Hiernaast komt de huisvesting van jouw konijn(en). Je ziet het helaas nog vaak voorkomen dat mensen een konijn aanschaffen, deze in een hok plaatsen en het konijn de rest van zijn leven in het hok verblijft. Een aantal keren per dag komt er iemand om het voer aan te vullen maar verder is er weinig vermaak voor het konijn. Dit is niet alleen zielig voor je konijn, het is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid van jouw huisdier! Konijnen houden van ruimte, springen en rennen. Het is dan ook belangrijk dat jouw konijn zijn energie kwijt kan. Een goede huisvesting voor jouw konijn is dan ook zeer belangrijk bij de aanschaf van dit huisdier. Denk hierbij aan een ruim droog en tochtvrij nachthok waar jouw konijnen zich kunnen terug trekken, met een uitloop ren waar hij of zij zijn energie kwijt kan.

Konijnenvoeding en verzorging:  Vanzelfsprekend maak je jouw konijn ook gelukkig met het bieden van een goed konijnen dieet. Een konijn valt onder de herbivoren en is dus een planteneter. En dit is ook noodzakelijk het darmenstelsel van een konijn is namelijk zeer gevoelig. Het hoofdbestanddeel van een konijnendieet is hooi, vers kruidig konijnenhooi is zeer belangrijk.  Een konijn moet hooi eten voor een goede spijsvertering, slijtage van de tanden en daarnaast is het goed tegen verveling. Wanneer jouw konijn geen hooi eet is dit vaak een teken dat er te veel voer wordt gegeven waardoor ze het hooi laten liggen. Stimuleer het eten van hooi ten alle tijden voor een goede gezondheid van jouw konijn. Naast konijnenhooi kun je het dieet aanvullen met konijnenbrokken én grassen, kruiden en groente. Er zijn veel groentesoorten welke geschikt zijn voor jouw konijn, lees je wel altijd goed in over de do’s en don’t met betrekking tot verschillende groente en bouw het eten van groente rustig op. Naast voeding is het natuurlijk belangrijk dat jouw konijn ten alle tijden beschikt over schoon en vers drinkwater. Bij verzorging denken we voornamelijk aan de vachtverzorging van jouw konijn en het bijhouden van de nagels indien nodig. Sommige konijnen hebben veel vachtverzorging nodig, lees je dan ook goed in bij de aanschaf van een langharig konijn zoals een Teddy Widder.

Konijnenspeelgoed: Naast een soortgenoot, voeding en goede huisvesting doe je er natuurlijk goed aan jouw konijn de nodige afleiding en vermaak te geven. Wanneer je aan het werk bent of op school zit moet jouw konijnen zichzelf vermaken in het verblijf. Hiervoor is er veel konijnenspeelgoed op de markt, speelgoed wat speciaal ontworpen zijn voor de scherpe tandjes van jouw konijn. Binnen ons assortiment vind je veel konijnen spullen waar je jouw konijn mee kunt vermaken en waarmee je verveling tegen gaat.

Online bestellen van konijn benodigdheden

Bij Huisdierplezier hebben we alles voor konijnen! Van konijnenverzorging, tot huisvesting en van konijnensnacks tot konijnenrennen aan alles is gedacht. Ben je op zoek naar spullen voor je konijn? Wil je oriënteren binnen de mogelijkheden voor konijnen toebehoren of wil je nieuwe konijnen accessoires kopen voor in het konijnenhok? Dan ben je bij Huisdierplezier aan het juiste adres. Een konijnen webshop met liefde voor konijnen. Wil je deskundig advies of overleggen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Menu