• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Konijnen Schuilhok

Schuilhokken voor konijnen

Veel mensen staan er niet bij stil, maar in de natuur leven konijnen het grootste gedeelte van de dag onder de grond. Het zand beschermd ze tegen veel invloeden van buitenaf zoals regen, felle zon en stevige regen. Maar ook de bescherming welke het hol biedt aan een konijn tegen roofdieren zorgt ervoor dat konijnen veel tijd onder de grond doorbrengen. Deze veilige thuisbasis is bij de hele kolonie bekend en is de basis waar ze elke ochtend weer terug naar keren. Deze geborgenheid is iets wat onze huiskonijnen natuurlijk niet direct hebben. Sommige konijnen hebben het geluk en de ruimte om holen te graven maar de meeste konijnen hebben deze mogelijkheid niet. Toch willen we ons konijn natuurlijk wel het veilige gevoel geven van een geborgen en veilig plekje. Dit is exact de reden dat een schuilhok niet mag ontbreken in een konijnenverblijf.

Konijn, Haas, Pasen, Lange Oren, Paashaas, Dierlijke

Verschillende soorten schuilhokken

Veel konijnenhokken en konijnenkooien beschikken standaard al over een (grotendeels) gesloten nachtverblijf waar het konijn zich kan terugtrekken. Maar wanneer je gebruik maakt van een konijnen ren zul je zien dat het nachthok van het hoofdverblijf minder gebruikt wordt. Wij raden dan ook aan om in de ren verschillende mogelijkheden voor jouw konijnen te plaatsen waar kan worden geschuild voor regen of waar veilig een middagdutje gedaan kan worden. Schuilhokken zijn verkrijgbaar in verschilende maatvoeringen en designs. Het allerbelangrijkste aan een schuilhok is de afmeting, deze moet je namelijk aanpassen op het soort konijn of konijnen welke je hebt. Zorg dat jouw konijn zowel kan zitten als liggen in het hok en er bewegingsruimte is. Sluit het hok niet af, dit moet vrij toegankelijk zijn voor het konijn zodat deze zelf kan kiezen er gebruik van te maken of niet. 

Grote konijnen zijn natuurlijk niet gebaat bij een schuilhok welke bestemd is voor een dwergkonijn. Andersom geeft een te groot schuilhok niet het geborgen gevoel waar het konijn behoefte aan heeft. Heb jij twee konijnen? Houd hier dan ook rekening mee bij de aanschaf van een schuilhok. Konijnen welke gekoppeld zijn zullen de veel tijd op de dag samen willen doorbrengen. Dit wil dus ook zeggen; samen in 1 schuilhok, of het nu past of niet ;-)

Materialen van schuilhokjes voor konijnen

Ze staan erom bekend, knagen! Konijnen houden er nu eenmaal van om te knagen aan konijnenhokken, jouw nieuwe plinten en dus ook het nieuwe schuilhuisje wat je hebt gekocht. Je kunt jezelf er eigenlijk het beste bij neerleggen dat konijnen knagen, want dit doen ze nu eenmaal. Wel kun je dit gedrag beperken tot toegestaan materiaal en verminderen door voldoende knaagmateriaal te bieden zoals wilgentakken en takken van fruitbomen. Heb jij een echte knager in huis? Dan zijn er ook nog altijd kunststof konijnenschuilhokjes. Deze konijnenhokken zijn een stuk lastiger te knagen voor de konijntjes! Ga je toch liever voor een konijnenhok op poten? Kijk dan ook eens bij ons aanbod konijnenhok zonder ren, welke perfect als schuihok gebruikt kunnen worden. Voor grote konijnen hebben wij ook een speciale categorie; grote konijnenhokke

Advies of informatie over schuilhokken voor konijnen?

Wil je advies, informatie of ben je benieuwd naar de mening van een konijnenkenner? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gedreven en deskundige collega's helpen je graag bij de juiste keuze wanneer het aankomt op jouw huisdier(en)!