• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Dubbel konijnenhok

Dubbel konijnenhok

Een dubbel konijnenhok is handig wanneer je twee konijnen wil aanschaffen. Dit wordt aangeraden, omdat konijnen gezelschapsdieren zijn. Ze zijn er van nature aan gewend om met andere konijnen te leven. Wanneer konijnen als huisdieren voor lange tijd alleen zijn, kan het gedragsafwijkingen ontwikkelen. Dit wil je natuurlijk niet voor je favoriete knaagdier.

Waarom een dubbel konijnenhok?

Wanneer je een tweede konijntje aanschaft, kun je deze niet zomaar in het konijnenhok neerzetten. Hiervoor heb je een dubbel konijnenhok nodig. De kans is namelijk groot, dat als je de konijntjes niet aan elkaar laat wennen, ze met elkaar gaan vechten in het konijnenhok. In sommige gevallen kan een gevecht ook fataal aflopen voor een van de twee. Een dubbel konijnenhok biedt een oplossing, de konijnen kunnen hier los van elkaar een eigen plekje maken. Je kunt ze dan ook geleidelijk aan elkaar laten wennen.

Konijnen in een dubbel konijnenhok

Sommige paartjes hebben een grotere slagingskans het samen goed te kunnen vinden in een dubbel konijnenhok dan andere paartjes. De volgende paartjes zijn mogelijk (let er hierbij wel op dat gecastreerde mannetjes anders zijn dan niet gecastreerde mannetjes):

  • Twee voedsters
  • Twee gecastreerde rammen
  • Een gecastreerde ram en een voedster

Deze laatste combinatie zal de grootste slagingskans hebben. Verder zou je een jongere en een volwassen voedster samen kunnen proberen in een dubbel konijnenhok, of twee jonge voedsters uit hetzelfde nest.

Accessoires voor in het dubbel konijnenhok

Konijntjes vinden het fijn om te kunnen spelen, ook in een dubbel konijnenhok. Een balletje, een rammelaar of een knaagspeeltje bieden hiervoor een oplossing. Je konijntjes kunnen zo lekker spelen en hun gang gaan. Als baasje doe je je konijn hier een groot plezier mee, dus neem gerust een kijkje in ons assortiment op Huisdierplezier.be.

Dubbele konijnenhokken bij Huisdierplezier

Er is een ruime keuze aan dubbele konijnenhokken, verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, en gemaakt van verschillende materialen. Neem gerust een kijkje bij de andere konijn benodigdheden voor meer inspiratie. Alle producten zijn snel en voordelig te bestellen. Twijfel je nog over bepaalde zaken, neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord met advies.

Menu