• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Konijnenhok

Konijnenhokken kopen bij Huisdierplezier

Konijnen zijn veel gehouden huisdieren in Nederland en heel vreemd is dit niet. Konijnen zijn leuke dieren, ze zijn energiek en zeer leergierig. Een konijn is een maatje welke wel 10 tot 12 jaar oud kunnen worden. Dit kan echter enkel wanneer ze goed verzorgd worden. Een konijn is een makkelijk huisdier maar dit neemt niet weg dat een goede huisvesting, goede verzorging en veel liefde van belang is voor een gelukkig konijn! Dit begint natuurlijk bij de aanschaf van een goed konijnenverblijf buiten of een konijnenhok binnen. Een konijnenhok waar jouw konijn zich kan terugtrekken bij angst, in alle rust kan slapen en waar hij of zij zich totaal veilig voelt. Wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok voor buiten zie je al snel dat de keuze enorm is. Om het allemaal wat makkelijker te maken om de juiste keuze te maken helpen we je graag bij de zoektocht naar een goed verblijf voor jouw konijnen. Wil je een goedkoop konijnenhok kopen, een konijnenhok in de aanbieding, een konijnenhok voor buiten of ben je juist op zoek naar een konijnenhok binnen? Lees dan vooral even onze adviezen!

Veel verschillende kleine konijnen voeren op dierenboerderij in konijnenhok | Premium Foto

Verschillende soorten konijnenhokken

Een konijnenhok of konijnenkooi uitkiezen voor jouw konijn is een belangrijke taak en vraagt dan ook wat aandacht. Tenslotte brengt jouw konijn de meeste tijd door in zijn konijnhok. Zoals bij alle dieren is het daarom van belang dat de basis goed is. Een goed konijnenhok biedt ruimte aan jouw konijn, een plek om te rusten, een plek om te eten en drinken en natuurlijk een gedeelte waar hij of zij kan spelen. Er zijn verschillende soorten konijnenhokken op de markt, we sommen graag de mogelijkheden voor je op;

Konijnenhok Bugs 90 Cottage

Enkel konijnenhok – Je kent ze vast van vroeger, de konijnenhokken op hoge poten. Een konijnenhok voorzien van slechts een verdieping is geschikt als schuilgelegenheid voor jouw konijn. Deze konijnenhokken voor buiten zijn voorzien van een verdieping waar zich ook het nachthok in bevindt. Deze konijnenhokken zijn perfect om bijvoorbeeld in een open ren te plaatsen waar jouw konijnen een plekje voor rust en geborgenheid kan vinden. Het is niet aan te raden om een konijn permanent te laten verblijven in een dergelijk konijnenhok. Dit is simpelweg te klein voor huisvesting.

 

Dubbel konijnenhokEen konijnenhok welke bestaat uit twee verdiepingen. De bovenverdieping van een duplex konijnenhok beschikt over een gesloten nachtgedeelte. Dit plekje is perfect voor jouw konijn om een dutje te doen en zich terug te trekken op spannende momenten. Het open gedeelte van de bovenverdieping is vaak voorzien van traliewerk waar je het drinkflesje kwijt kunt en waar je hooi kunt aanbieden voor jouw konijn. Het voordeel van een konijnenhok 2 verdiepingen is dat er ook een benedenverdieping is. Een extra stukje ruimte waar jouw konijn kan spelen en enigszins kan bewegen. Deze konijnenhokken verlenen zich perfect om uitgebreid te worden met een aangrenzende ren waar jouw konijn zijn pootjes echt kan strekken!

Konijnenhok Aurora

Konijnenhok met renWil jij jouw konijn gegarandeerd voorzien van voldoende ruimte? Kies dan voor een konijnenhok met een aangrenzende ren. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een losse ren met hok te gebruiken maar er zijn ook verschillende konijnenhokken binnen ons assortiment welke een vaste ren hebben. Deze konijnenhokken geven de mogelijkheid aan jouw konijn boven te rusten en beneden te spelen! Binnen deze categorie konijnenhokken kun je kiezen voor een zij ren of een voor ren. Afhankelijk van de ruimte welke je te besteden hebt in de tuin kun je dus kiezen voor de meest handige vorm konijnenhok.

Konijnenhok Villa Scandic

Groot konijnenhok - Ben je op zoek naar een konijnenhok voor 2 konijnen of een extra groot konijnenhok voor buiten? Deze hokken voor konijnen zijn ruim en bieden jouw konijnen alle ruimte in het veilige konijnenhok omdat ze volledig zijn gesloten waardoor indringers en roofdieren geen toegang hebben. Voldoende ruimte om zowel in de regen als tijdens zonnige dagen in het konijnenhok te verblijven. Bekijk zeker eens ons aanbod buiten konijnenhokken voor grote konijnenrassen, konijnenkoppels en konijnengroepen.

Luxe konijnenhok – Wanneer je enkel het beste wilt voor jouw huisdier en voldoende ruimte wilt bieden aan jouw konijnen dan zijn onze eigen konijnenhokken de meest uitgebreide mogelijkheid. Deze konijnenhokken worden door vakmannen gemaakt van speciaal geïmpregneerd hout en afgewerkt met stevig en sterk konijnengaas. Bij onze luxe konijnenhokken bestaat de mogelijkheid om jouw wensen uit te laten komen. Wil je een konijnenflat met een grote uitloop ren? Een hoge ren waar niet alleen jouw konijnen maar jijzelf ook kunt staan? Droom je al jaren over een op maat gemaakt konijnenhok helemaal naar je wensen en naar jouw ontwerp? Bekijk de mogelijkheden dan snel en neem contact op voor het maken van een offerte.

Konijnenkooi Eppo

Konijnenkooi binnen Ook voor binnenkonijnen vind je in onze konijnenwinkel natuurlijk voldoende keuze. Zo kun je kiezen voor een konijnenkooi voor binnen. Deze konijnenkooien zijn voorzien van een kunststof bak en opgebouwd met een stevig traliewerk. Voor de huisvesting van een binnenkonijn zijn deze konijnenkooien ideaal in gebruik. Een konijnenkooi is makkelijk schoon te houden en door zijn open opbouw kan het konijn alles mee krijgen wat er in huis gebeurt. Een konijnenkooi kan hiernaast eenvoudig worden uitgebreid door het gebruik van een konijnenren. 

 

Konijnenhok binnenNatuurlijk is het ook mogelijk een konijnenhok binnen te gebruiken. De konijnenhokken voor buiten uit ons assortiment kunnen alle gebruikt worden binnenshuis. Echter wanneer jouw konijnen niet zindelijk zijn is het aan te raden te kiezen voor een konijnenhok binnen met een onderlade, zoals je dit kunt zien op de afbeelding hierboven. Een dubbel konijnenhok voor binnen met een dubbele onderlade voorkomt urine plekken op de vloer wanneer jouw konijn géén gebruik maakt van een konijnentoilet. Hierdoor zijn deze konijnenhokken binnen perfect te gebruiken en bieden ze een fijn eigen plekje in huis voor de konijnen.

Konijnenren Arena Cottage

Konijnenren binnen of buitenWil jij de permanente ruimte van jouw konijnen vergroten? Dan is het gebruik van een konijneren aan te raden. Eigenlijk zou elk konijn de beschikking moeten hebben tot een konijnenren, dit omdat een konijnenren simpelweg veel ruimte biedt aan de konijnen. In ons assortiment vind je konijnenrennen voor binnen maar ook konijnenrennen voor buiten. Op deze manier kun je bepalen welke soort konijneren het beste aansluit op jouw wensen voor de huisvesting van jouw konijnen.

Waar moet een konijnenhok buiten aan voldoen?

Om een overwogen keuze te maken binnen ons assortiment konijnen hokken en de huisvesting van jouw konijnen is het belangrijk te bekijken waar een konijnen buitenhok aan moet voldoen. Zeker wanneer je op zoek bent naar een konijnenhok voor buiten is het belangrijk dat het hok veilig en comfortabel genoeg is voor de konijnen om buiten te verblijven. Een konijnenhok buiten moet bijvoorbeeld tocht en vocht vrij zijn, maar daarnaast dient het hok beschermd te worden tegen invloeden van buitenaf, zoals felle zon en regen. Graag geven we je enkele richtlijnen waar een konijnenhok voor buiten minimaal aan moet voldoen.

 • Ruimte in het buitenverblijf - Een buitenhok voor konijnen moet voldoende ruimte bieden. De konijnen moeten kunnen rennen en spelen, kunnen dutten en eten maar daarnaast moeten ze kunnen schuilen voor regen of felle zon. Ben je benieuwd wat de juiste afmeting is voor een buiten konijnenhok? Lees dan onze blog: 'Hoe groot moet een konijnenhok zijn?'
 • Nachthok Konijnenhok – Een konijnen hok voor buiten moet minimaal één nachthok hebben waar jouw konijn zich kan terugtrekken. Konijnen slapen niet net als wij mensen in de nacht. Konijnen doen gedurende de dag kleine dutjes in het konijnenhok. Konijnen leven voornamelijk in de vroege ochtend en vanaf de namiddag tot in de nacht. 
 • Mestlade Konijnenhok – Een must is het niet, maar het is zeker makkelijk wanneer een buiten konijnenhok voorzien is van een uitschuifbare mestlade. Hierdoor kun je het hok veel makkelijker schoon houden. Ben je op zoek naar een konijnenhok binnen? Dan is het aan te raden te kiezen voor een konijnenhok welke ook voorzien is van een onderlade. Op deze manier voorkom je urine en vuil op de vloer onder jouw konijnenhok binnen. 
 • Eet en drinkplek Konijnenhok– Een konijnenhok moet natuurlijk ook beschikken over een ruimte waar jouw konijn of konijnen de maaltijd kunnen nuttigen. De meeste konijnen drinken uit een fles, het is daarom slim een eet en drink gedeelte te maken op een plek waar je gebruik kunt maken van het traliewerk in het konijnenhok om de fles op te hangen. Niet ieder konijn drinkt uit een drinkfles, lees onze blog: 'Een drinkfles of drinkbak voor mijn konijn?'
 • Hooiruif Konijnenhok – Hooi is het belangrijkste in een dieet van een konijn, konijnen moeten hooi eten voor een goede stoelgang en voor slijtage aan het gebit. Een hooiruif is dan ook een must in een konijnenhok. Sommige konijnenhokken zijn standaard voorzien van een hooiruif maar deze zijn tevens los verkrijgbaar. Bij een buiten konijnenhok is het wel belangrijk dat het hooi droog wordt opgehangen of aangeboden op een plek waar geen regen komt.
 • Toiletruimte Konijnenhok – Wist je dat je jouw konijn ook zindelijk kan maken? Konijnen zijn schone dieren en houden de toiletruimte graag gescheiden in het konijnenhok, ook konijnen welke leven in een buitenhok kunnen zindelijk worden gemaakt. Gebruik een konijnentoilet waardoor je jouw konijn duidelijk maakt waar hij of zij de behoefte kan doen in het konijnenhok.

Inrichting van een buiten konijnenhok

Het blijft niet bij enkel een konijnenhok kopen. Om het konijnenhok zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw huisdier. Is het belangrijk om een aantal spullen aan te schaffen die in het hok geplaatst dienen te worden. Onze handige checklist voor konijnen kan je hierbij ook helpen. De producten zijn hieronder in een stappenplan verwerkt, zo kun je stap voor stap het konijnenhok gaan vullen:

 • Bodembedekking:  Een goede bodem draagt bij aan een goede hygiëne in het konijnenhok. Kies voor een goed absorberende bedekker welke tevens luchtjes tegen gaat in het konijnenhok.Tip: vul het toilet met een afwijkende vulling, waardoor jouw konijn onderscheid kan maken tussen de toiletruimte en overige ruimte in het konijnenhok. Zo kun je jouw konijn zindelijk maken.

 • Schuilhok: Om de mogelijkheid te bieden voor jouw konijn zich terug te trekken is een nachthok een must. De meeste konijnenhokken hebben standaard een nachthok. Is dit niet het geval? Plaats dan zeker een los schuilhuisje in het konijnenhok binnen of konijnenhok buiten. 

 • Eet en drink gelegenheid:  Natuurlijk moet jouw konijn kunnen eten en de gehele dag kunnen drinken in het konijnenhok. Kies een eet en drinkgelegenheid welke past bij het verblijf van jouw konijnen. Kies bijvoorbeeld voor een konijnenbuitenhok met tralie werk voor het ophangen van de fles.

 • Konijnentoilet:  Zoals aangegeven kun je jouw konijn zindelijk maken. Dit is niet alleen enorm handig voor het schoonmaken van het konijnenhok, het is ook hygiënischer voor jouw konijn. Wil je tips voor het zindelijk maken van jouw konijnen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen je hier graag bij.

 • Hooi ruif: Konijnen moeten de gehele dag toegang hebben tot hooi. Het liefste vers, heerlijk kruidig konijnenhooi! Bied je hooi aan in een hooiruif dan blijft het hooi langer schoon en fris. Tip: plaats de hooiruif in het konijnenhok buiten boven het konijnentoilet, zo stimuleer je zindelijkheid.

 • Konijnenspeelgoed: Als laatste maar zeker niet onbelangrijk, konijnenspeelgoed! Konijnen zijn het liefste de hele dag bezig wanneer ze niet slapen, met het leukste konijnenspeelgoed in het buiten konijnenhok kun je jouw konijnen bezig houden en vermaken op momenten dat je niet aanwezig bent.

Onderhoud en bescherming aan een konijnen hok

Wanneer je kiest voor een houten konijnenhok bouwpakket is het belangrijk te beseffen dat de konijnenhokken welke niet van geïmpregneerd hout zijn gemaakt onderhoud vragen. Een buitenhok konijn is voorzien van een grondlak, vaak in een leuk kleurtje. Maar om het hok optimaal te beschermen adviseren wij het houten konijnenhok te behandelen met een extra beschermlaag vóór montage. Zo kun je alle panelen en losse onderdelen voorzien van een goede beits laag. Gebruik altijd een diervriendelijke beits, beslist niet op terpentine-basis. Afhankelijk van de plek in de tuin en de luchtvochtigheid in jouw omgeving raden wij aan periodiek een nieuwe beits laag aan te brengen. Om je hok optimaal te beschermen is het mogelijk knaag strips te plaatsen op de gedeeltes waar jouw konijn zijn tanden in kan zetten. Plaats deze op de hoeken welke uitsteken zo voorkom je knaagschade aan het konijnenhok. Ga je liever voor een buiten konijnenhok welke geen onderhoud vraagt aan het hout? Of wil je graag je eigen konijnenhok ontwerpen? Kijk dan ook eens bij onze luxe konijnenhokken van geïmpregneerd tuinhout.

Konijnenhok binnen of buiten aanschaffen

Wil je een konijnenhok kopen? Bekijk dan zeker eens onze konijnenwinkel, hier zijn verschillende soorten konijnenhok binnen én konijnenhokken voor buiten te koop. Hier vind je echter niet alleen konijnenhokken van A kwaliteit bij Huisdierplezier maak je ook gebruik van een goede service. Hiernaast beschikken de medewerkers van Huisdierplezier over de nodige kennis omtrent konijnen. Weet je niet wat de juiste keuze is voor jouw situatie? Wil je meer informatie over de huisvesting van konijnen? Wil je jouw konijnen zindelijk maken of wil je gewoon overleggen met een specialist? Neem contact met ons op, onze medewerkers helpen je met alle liefde met jouw vragen!

Meer lezen over konijnen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan eens contact met ons op, wij helpen je hier graag bij. Naast een groot assortiment konijnenhokken én alle benodigdheden voor het houden van deze leuke huisdieren voorzien wij je ook graag in goed informatie over konijnen. Dit is dan ook de reden dat wij regelmatig leuke blogs schrijven over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu