• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Konijnenhok

Konijnenhok kopen bij Huisdierplezier

Konijnen zijn veel gehouden huisdieren in Nederland en heel vreemd is dit niet. Konijnen zijn leuke dieren, ze zijn energiek en zeer leergierig. Een konijn is een maatje welke wel 10 tot 12 jaar oud kunnen worden. Dit kan echter enkel wanneer ze goed verzorgd worden. Een konijn is een makkelijk huisdier maar dit neemt niet weg dat een goede huisvesting, goede verzorging en veel liefde van belang is voor een gelukkig konijn! Dit begint natuurlijk bij de aanschaf van een goed konijnenverblijf. Een konijnenhok waar jouw konijn zich kan terugtrekken bij angst, in alle rust kan slapen en waar hij of zij zich totaal veilig voelt. Wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok zal opvallen dat de keuze in konijnenhokken enorm is. Om het allemaal wat makkelijker te maken om de juiste keuze te maken helpen we je graag bij de zoektocht naar een goed verblijf voor jouw konijnen.

Waar moet een konijnenhok aan voldoen?

Om een overwogen keuze te maken binnen ons assortiment konijnenhokken is het belangrijk te bekijken waar een konijnenhok aan moet voldoen voor jouw konijn. Graag geven we je enkele richtlijnen waar een konijnenhok minimaal aan moet voldoen.

Nachthok – Een konijnenhok moet minimaal één nachthok hebben waar jouw konijn zich kan terugtrekken. Konijnen slapen niet net als wij mensen in de nacht. Konijnen doen gedurende de dag kleine dutjes. Konijnen leven voornamelijk in de vroege ochtend en vanaf de namiddag tot in de nacht. Op de momenten dat ze slapen en rusten is het belangrijk dat ze dit kunnen doen op een plekje waar ze zich vellig en geborgen voelen, een nachthok is hiervoor perfect.

Uitloop ruimte – Konijnen zijn zeer energieke dieren. Sprintjes trekken, springen en spelen. Bied jouw konijn dan ook voldoende ruimte in het verblijf. Een ruimte waar jouw konijn zijn pootjes kan strekken is eigenlijk een must voor een goed verblijf voor een gelukkig en gezond konijn.

Mestlade – Een must is het niet, maar het is zeker makkelijk wanneer een konijnenhok voorzien is van een uitschuifbare mestlade. Hierdoor kun je het hok veel makkelijker schoon houden.

Eet en drinkplek – Een konijnenhok moet natuurlijk ook beschikken over een ruimte waar jouw konijn of konijnen de maaltijd kunnen nuttigen. De meeste konijnen drinken uit een fles, het is daarom slim een eet en drink gedeelte te maken op een plek waar je gebruik kunt maken van het traliewerk om de fles op te hangen.

Hooiruif – Hooi is het belangrijkste in een dieet van een konijn, konijnen moeten hooi eten voor een goede stoelgang en voor slijtage aan het gebit. Een hooiruif is dan ook een must in een konijnenhok. Sommige konijnenhokken zijn standaard voorzien van een hooiruif maar deze zijn tevens los verkrijgbaar.

Toiletruimte – Wist je dat je jouw konijn ook zindelijk kan maken? Konijnen zijn schone dieren en houden de toiletruimte graag gescheiden in het hok. Gebruik een konijnentoilet waardoor je jouw konijn duidelijk maakt waar hij of zij de behoefte kan doen in het hok.

Verschillende soorten konijnenhokken

Een konijnenhok uitkiezen voor jouw konijn is een belangrijke taak en vraagt dan ook wat aandacht. Tenslotte brengt jouw konijn de meeste tijd door in zijn hok. Zoals bij alle dieren is het daarom van belang dat de basis goed is. Een goed konijnenhok biedt ruimte aan jouw konijn, een plek om te rusten, een plek om te eten en drinken en natuurlijk een gedeelte waar hij of zij kan spelen. Er zijn verschillende soorten konijnenhokken op de markt, we sommen graag de mogelijkheden voor je op;

Enkel konijnenhok – Je kent ze vast van vroeger, de enkele konijnenhokken op hoge poten. Een konijnenhok voorzien van slechts een verdieping is geschikt als schuilgelegenheid voor jouw konijn. Deze hokken zijn voorzien van een verdieping waar zich ook het nachthok in bevindt. Deze hokken zijn perfect om bijvoorbeeld in een open ren te plaatsen waar jouw konijnen een plekje voor rust en geborgenheid kan vinden. Het is niet aan te raden om een konijn permanent te laten verblijven in een enkel hok. Dit is simpelweg te klein voor huisvesting.

Dubbel konijnenhokEen konijnenhok welke bestaat uit twee verdiepingen. De bovenverdieping van een duplex konijnenhok beschikt over een gesloten nachtgedeelte. Dit plekje is perfect voor jouw konijn om een dutje te doen en zich terug te trekken op spannende momenten. Het open gedeelte van de bovenverdieping is vaak voorzien van traliewerk waar je het drinkflesje kwijt kunt en waar je hooi kunt aanbieden voor jouw konijn. Het voordeel van deze hokken is dat er ook een benedenverdieping is. Een extra stukje ruimte waar jouw konijn kan spelen en enigszins kan bewegen. Deze hokken verlenen zich perfect om uitgebreid te worden met een aangrenzende ren waar jouw konijn zijn pootjes echt kan strekken!

Konijnenhok met renWil jij jouw konijn gegarandeerd voorzien van voldoende ruimte? Kies dan voor een hok met een aangrenzende ren. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een losse ren met hok te gebruiken maar er zijn ook verschillende hokken binnen ons assortiment welke een vaste ren hebben. Deze konijnenhokken geven de mogelijkheid aan jouw konijn boven te rusten en beneden te spelen! Binnen deze categorie konijnenhokken kun je kiezen voor een zij ren of een voor ren. Afhankelijk van de ruimte welke je te besteden hebt in de tuin kun je dus kiezen voor de meest handige vorm konijnenhok.

Luxe konijnenhokkenWanneer je enkel het beste wilt voor jouw huisdier en voldoende ruimte wilt bieden aan jouw konijnen dan zijn onze luxe konijnenhokken de meest uitgebreide mogelijkheid. Deze hokken worden door onze vakmannen gemaakt van speciaal geïmpregneerd hout en afgewerkt met stevig en sterk konijnengaas. Bij onze luxe konijnenhokken bestaat de mogelijkheid om jouw wensen uit te laten komen. Wil je een konijnenflat met een grote uitloop ren? Een hoge ren waar niet alleen jouw konijnen maar jijzelf ook kunt staan? Droom je al jaren over een op maat gemaakt konijnenhok helemaal naar je wensen en naar jouw ontwerp? Bekijk de mogelijkheden dan snel en neem contact op voor het maken van een offerte.

Inrichting van een konijnenhok

Om het konijnenhok zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw huisdier. Is het belangrijk om een aantal spullen aan te schaffen die in het hok geplaatst dienen te worden. De producten zijn hieronder in een stappenplan verwerkt, zo kun je stap voor stap het konijnenhok gaan vullen:

  1. Bodembedekking :  Een goede bodembedekking draagt bij aan een goede hygiëne in het hok. Kies voor een goed absorberende bodembedekker welke tevens luchtjes tegen gaat in het hok. Wil je jouw konijn zindelijk maken? Vul het toilet dan met een afwijkende bodembedekker, waardoor jouw konijn onderscheidt kan maken tussen de toiletruimte en overige ruimte in het hok.
  2. Schuilhok: Om de mogelijkheid te bieden voor jouw konijn zich terug te trekken is een nachthok een must. De meeste konijnenhokken hebben standaard een nachthok. Is dit niet het geval? Plaats dan zeker een schuilhok in het verblijf.
  3. Eet en drink gelegenheid:  Natuurlijk moet jouw konijn kunnen eten en de gehele dag kunnen drinken in het hok. Kies een leuk eetbakje uit voor jouw konijn en hiernaast een drinkfles. Sommige konijnen drinken niet uit een flesje, maar hier hebben we uiteraard ook drinkbakjes voor binnen ons assortiment.
  4. Konijnentoilet:  Zoals aangegeven kun je jouw konijn zindelijk maken. Dit is niet alleen enorm handig voor het schoonmaken van het hok, het is ook hygiënischer voor jouw konijn. Wil je tips voor het zindelijk maken van jouw konijnen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen je hier graag bij.
  5. Hooi ruif: Konijnen moeten de gehele dag toegang hebben tot hooi. Het liefste vers, heerlijk kruidig konijnenhooi! Bied je hooi aan in een hooiruif dan blijft het hooi langer schoon en fris. Tip: plaats de hooiruif boven het konijnentoilet, zo stimuleer je het gebruik van het konijnentoilet.
  6. Konijnenspeelgoed: Als laatste maar zeker niet onbelangrijk, konijnenspeelgoed! Konijnen zijn het liefste de hele dag bezig wanneer ze niet slapen, met het leukste konijnenspeelgoed kun je jouw konijnen bezig houden en vermaken op momenten dat je niet aanwezig bent.

Onderhoud en bescherming aan konijnenhokken

Wanneer je kiest voor een konijnenhok is het belangrijk te beseffen dat de konijnenhokken welke niet van geimprengeerd hout zijn gemaakt onderhoud vragen.
Houten konijnenhokken zijn voorzien van een grondlak, vaak in een leuk kleurtje. Maar om het hok optimaal te beschermen adviseren wij het houten konijnenhok te behandelen met een extra beschermlaag vóór montage. Zo kun je alle panelen en losse onderdelen voorzien van een goede beits laag. Gebruik altijd een diervriendelijke beits, beslist niet op terpentine-basis. Afhankelijk van de plek in de tuin en de luchtvochtigheid in jouw omgeving raden wij aan periodiek een nieuwe beits laag aan te brengen. Om je hok optimaal te beschermen is het mogelijk knaag strips te plaatsen op de gedeeltes waar jouw konijn zijn tanden in kan zetten. Plaats deze op de hoeken welke uitsteken zo voorkom je knaagschade aan het konijnenhok.

Konijnenhok aanschaffen

Wil je een konijnenhok aanschaffen? Dan doe je dit bij de dierenwinkel onlineHuisdierplezier. Hier vind je niet alleen konijnenhokken van A kwaliteit, maar maak je ook gebruik van een goede service. Hiernaast beschikken de medewerkers van Huisdierplezier over de nodige kennis omtrent konijnen. Weet je niet wat de juiste keuze is voor jouw situatie? Wil je meer informatie over de huisvesting van konijnen? Wil je jouw konijnen zindelijk maken of wil je gewoon overleggen met een specialist? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers helpen je met alle liefde met jouw vragen!

Menu