• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Dubbel konijnenhok

Een dubbel konijnenhok kopen

Konijnenverblijven zijn er vele soorten en maten, maar hoe weet je dan welk hok geschikt is voor jouw konijn of konijnen? Op deze pagina bekijken we het dubbel verblijf voor konijnen. Het hok met twee verdiepingen welke in vele soorten, maten, kleuren en materialen worden geleverd als bouwpakket. Deze konijnenverblijven zijn handig in gebruik én kunnen eenvoudig worden schoon gemaakt. In onze konijnenwinkel vind je een groot aanbod verblijven waaronder het dubbele variant, op deze pagina bekijken we de voordelen van deze duplex hokken.

Rabbit, Bunny, Easter, Grass, Cute, Fur

Twee varianten dubbele hokken voor konijnen

Het dubbele duplex hok komt in grote lijnen in twee verschillende modellen, los van de verschillende maten en kleuren dan natuurlijk. Het ene model betreft een dubbel verblijf met dubbel nachthok en twéé schoonmaaklades, het andere model betreft een duplex hok waar de benedenverdieping is gebruikt voor een konijnen ren. Beide betreffen bouwpakketten welke met een handige handleiding eenvoudig te monteren zijn. De twee genoemde modellen hebben dan ook specifieke doeleinden. Hieronder lees je meer over deze verschillende verblijven mét verdieping.

Konijnenhok Loft Urban

Model 1: Dit duplex hok beschikt over een bovenverdieping waarin een nachthok is gesitueerd, en de benedenverdieping is vrij toegankelijk voor de konijnen en wordt gebruikt als konijnen ren. Het voordeel van deze verblijven is dat deze vrij eenvoudig uit te breiden zijn met een losse konijnenren. De onderzijde van deze dubbele konijnenverblijven kunnen vaak worden geopend met een deurtje waardoor er een goede toegang ontstaan van de eventuele losse ren voor de konijnen. Dit soort dubbele hokken zijn ideaal voor buitengebruik, maar kunnen wanneer jouw konijn zindelijk is ook binnen worden gebruikt.

Konijnenhok Bambam

Model 2: Dubbel konijnenhok met twee nachthokken, zoals op de afbeelding hierboven zichtbaar is kan perfect binnenshuis worden gebruikt. Deze dubbele verblijven met 2 lades voorkomen dat de konijnen op de grond plassen, dit wordt netjes opgevangen in de dubbele lades. Een bijkomende voordeel van dit hok is dat er echt twee verschillende ruimtes gecreëerd kunnen worden met ieder een eigen nachthok en ‘open gedeelte’ Dit zorgt ervoor dat deze hokken perfect zijn voor het koppelen van een nieuw konijnenstel, hierover later meer.

Is een dubbel verblijf alleen dan wel groot genoeg?

Wij krijgen vaak de vraag of een dubbel exemplaar voldoende ruimte biedt aan één konijn of meerdere konijnen. Ons eerlijk advies hierin; Nee, helaas een dubbel hok alleen is te klein voor het huisvesten van een en zeker twee konijnen. Maar hierin zit wel een kanttekening, het is namelijk vrij eenvoudig een dubbel hok nu of later uit te breiden waardoor je toch voldoende ruimte kunt creëren voor jouw konijnen. Ook wanneer je het hok binnen wilt gebruiken is dit mogelijk, binnen konijnen mogen vaak of altijd los lopen en hebben dan een nachthok/toiletruimte nodig hiervoor is een dubbele variant natuurlijk perfect geschikt.

Rabbit, Eat, Carrot, Cute, Bunny

Een dubbel konijnenhok kopen bij Huisdierplezier

Wil je een konijnenhok kopen? Bekijk dan zeker eens onze konijnenwinkel, hier zijn verschillende soorten mogelijkheden voor binnen én voor buiten te koop. Hier vind je echter niet alleen producten van A kwaliteit maar maak je ook gebruik van een goede service. Zo kun je eenvoudig achteraf betalen en is ook retourneren geen probleem! Hiernaast beschikken de medewerkers van Huisdierplezier over de nodige kennis omtrent konijnen. Weet je niet wat de juiste keuze is voor jouw situatie? Wil je meer informatie over de huisvesting van konijnen? Wil je jouw konijnen zindelijk maken of wil je gewoon overleggen met een specialist?Neem contact met ons op, onze productspecialist helpt je met alle liefde!

Meer nodig voor jouw konijnen?

Heb je naast een verblijf ook al gedacht aan de benodigdheden voor jouw konijnen? Wellicht heb je al jaren konijnen en kun je wel een lekkere zak vers kruidenhooi gebruiken of misschien moet jouw eerste konijntje nog komen en ben je op zoek naar andere benodigdheden voor een goede start. In onze konijnenwinkel vind je een groot assortiment waarin je alles kunt vinden voor jouw konijn. Van de huisvesting tot de verzorging en van het vermaak tot lekkere konijnensnacks. Naast leuke konijnenspullen verdiepen wij ons ook graag in informatie, informatie voor jouw als klant én voor jouw huisdieren natuurlijk. Wil je meer lezen over konijnen? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina waar je leuke artikelen vindt over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?