• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Dubbel konijnenhok

Een dubbel konijnenhok kopen

Konijnenhokken zijn er vele soorten en maten, maar hoe weet je dan welk konijnenhok geschikt is voor jouw konijn of konijnen? Op deze pagina bekijken we het dubbel konijnenhok. Het konijnenhok met twee verdiepingen welke in vele soorten, maten, kleuren en materialen worden geleverd als bouwpakket. Deze konijnenhokken zijn handig in gebruik én kunnen eenvoudig worden schoon gemaakt. In onze konijnenwinkel vind je een groot aanbod konijnenhokken waaronder het dubbele konijnenhok, op deze pagina bekijken we de voordelen van deze konijnenhokken.

Rabbit, Bunny, Easter, Grass, Cute, Fur

Twee varianten dubbele konijnenhokken

Het dubbele konijnenhok komt in grote lijnen in twee verschillende modellen, los van de verschillende maten en kleuren dan natuurlijk. Het ene model betreft een dubbel konijnenhok met dubbel nachthok en twéé schoonmaaklades, het andere model betreft een dubbele konijnenhok waar de benedenverdieping is gebruikt voor een konijnen ren. Beide konijnenhokken betreffen bouwpakketten welke met een handige handleiding eenvoudig te monteren zijn. De twee genoemde modellen dubbel konijnenhok hebben dan ook specifieke doeleinden. Hieronder lees je meer over deze verschillende konijnenhokken mét verdieping.

Konijnenhok Loft Urban

Model 1: Dubbel konijnenhok met onder ren, zoals op de afbeelding hierboven zichtbaar is een konijnenhok zoals deze als laaste beschreven staat hierboven. Dit konijnenhok betreft een bovenverdieping waarin een nachthok is gesitueerd, de benedenverdieping is vrij toegankelijk voor de konijnen en wordt gebruikt als konijnen ren. Het voordeel van deze konijnenhokken is dat deze vrij eenvoudig uit te breiden zijn met een losse konijnenren. De onderzijde van deze dubbele konijnenhokken kunnen vaak worden geopend met een deurtje waardoor er een goede toegang ontstaan van de eventuele losse ren voor de konijnen. Dit soort dubbele konijnenhokken zijn ideaal voor buitengebruik, maar kunnen wanneer jouw konijn zindelijk is ook binnen worden gebruikt.

Konijnenhok Bambam

Model 2: Dubbel konijnenhok met twee nachthokken, zoals op de afbeelding hierboven zichtbaar is kan perfect binnenshuis worden gebruikt. Deze dubbele konijnenhokken met 2 lades zijn voorkomen dat de konijnen op de grond plassen, dit wordt netjes opgevangen in het dubbele konijnenhok met lades. Een bijkomende voordeel van dit hok is dat er echt twee verschillende ruimtes gecreëerd kunnen worden met ieder een eigen nachthok en ‘open gedeelte’ Dit zorgt ervoor dat deze hokken perfect zijn voor het koppelen van een nieuw konijnenstel, hierover later meer.

Welk konijnenhok is geschikt voor mijn konijn?

Wanneer jouw konijn binnen woont is het wellicht handig om te kiezen voor een konijnenhok met dubbele onderlade, dit voorkomt viezigheid op de vloer en houdt het hok lekker fris en schoon. Heb je echter konijnen die buiten leven maar welke houden van graven? Dan is een dubbele konijnenhok met open onderzijde wellicht ook niet de beste keuze. Wel is het eenvoudig mogelijk deze konijnenhokken te voorzien van een gaas onderzijde waardoor graven voorkomen kan worden, natuurlijk kun je er ook voor kiezen het dubbele konijnenhok op stenen te plaatsen.

Rabbit, Cute, Baby, Hare, Pet, Easter

Is een dubbel konijnenhok alleen dan wel groot genoeg?

Wij krijgen vaak de vraag of een dubbel konijnenhok voldoende ruimte biedt aan één konijn of meerdere konijnen. Ons eerlijk advies hierin; Nee, helaas een dubbel hok alleen is te klein voor het huisvesten van een en zeker twee konijnen. Maar hierin zit wel een kanttekening, het is namelijk vrij eenvoudig een dubbel konijnenhok nu of later uit te breiden waardoor je toch voldoende ruimte kunt creëren voor jouw konijnen. Ook wanneer je het dubbele konijnenhok binnen wilt gebruiken is dit mogelijk, binnen konijnen mogen vaak of altijd los lopen en hebben dan een nachthok/toiletruimte nodig hiervoor is een dubbele konijnenhok natuurlijk perfect geschikt.

Maar waarom bieden we deze hokken dan toch aan? Heel simpel, een dubbel konijnenhok is de perfecte basis voor konijnen mits deze voldoende ruimte buiten het konijnenhok krijgen of hebben. Dit wil zeggen, een dubbel konijnenhok is perfect wanneer je deze combineert met een konijnenren of wanneer je deze bijvoorbeeld ín een dierenren plaatst voor jouw konijnen. De oppervlakte van deze konijnenhokken zijn dus prima voor de nacht en de rustige uren op de dag, maar een konijn moet hiernaast wel de mogelijkheid krijgen om de pootjes te strekken buiten het verblijf. Een dubbel konijnenhok kan je echter wél enorm helpen bij het koppelen van een nieuw konijnenstel, hoe gaat dit in zijn werk?

Rabbit, Eat, Carrot, Cute, Bunny

Het perfecte hok om konijnen te koppelen

Een dubbel konijnenhok biedt, zoals hierboven al stond geschreven, twee nachtverblijven én twee schoonmaaklades. Dit betekend dus automatisch dat elke verdieping gecreëerd kan worden tot een totale leefomgeving voor het konijn. Je kunt eenvoudig een nachtgedeelte maken, een drink en eet plek en zelfs een konijnentoilet plaatsen op iedere verdieping. Het bijkomende voordeel hiervan is dat twee konijnen welke nog in het koppelproces zitten niet bij elkaar kunnen maar ze elkaar wel de gehele dag kunnen ruiken en opmerken. Dit kan het koppelproces enorm helpen én versnellen. De meeste dubbele konijnenhokken zijn ook eenvoudig tot één konijnenhok te maken. Dit betekend dus dat het dubbele konijnenhok al direct gebruikt kan worden als de konijnen nog niet samen kunnen maar je hierna een groter verblijf kunt maken voor beide konijnen samen, heel handig! Lees ook eens onze blog: Tips voor het koppelen van konijnen! Hier lees je meer informatie over dit onderwerp. Een konijnenhok voor 2 konijnen kopen? Kijk dan zeker eens bij onze dubbele konijnenhokken.

Een ander konijnenhok of een konijnen ren?

Is het dubbele konijnenhok toch niet wat je zocht? Geen probleem, in onze konijnenwinkel vind je een groot aanbod konijnenhokken hierdoor is er altijd wel een geschikt konijnenhok voor jouw konijnen te vinden. Bekijk al onze konijnenhokken of bezoek één van de categorieën hieronder:

Konijnenhok met ren
Konijnenhok zonder ren
Luxe konijnenhok *tip*
Groot konijnenhok
Konijnen hok voor binnen

Meer nodig voor jouw konijnen?

Heb je naast een konijnenhok ook al gedacht aan de benodigdheden voor jouw konijnen? Wellicht heb je al jaren konijnen en kun je wel een lekkere zak vers kruidenhooi gebruiken of misschien moet jouw eerste konijntje nog komen en ben je op zoek naar andere benodigdheden voor een goede start. In onze konijnenwinkel vind je een groot assortiment waarin je alles kunt vinden voor jouw konijn. Van de huisvesting tot de verzorging en van het vermaak tot lekkere konijnensnacks. Naast leuke konijnenspullen verdiepen wij ons ook graag in informatie, informatie voor jouw als klant én voor jouw huisdieren natuurlijk. Wil je meer lezen over konijnen? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina waar je leuke artikelen vindt over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu