• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Groot konijnenhok

Groot konijnenhok kopen

Een konijnenhok kopen is geen dagelijkse bezigheid. Wanneer je de juiste keuzes maakt voor de huisvesting van jouw konijnen is het zelfs mogelijk dat je maar één verblijf aankoopt voor het gehele leven van jouw konijn. Maar wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok voor een groot konijn merk je al snel dat er veel verschillen te zien zijn binnen de aangeboden hokken, wanneer kies je dan het juiste konijnenhok voor jouw konijn of zelfs konijnen? Op deze pagina bespreken we de verschillen én de voordelen van een groot konijnenhok.

Konijn, Witte, Oren Grote

Waarom een groot konijnenhok?

Wanneer je op zoek gaat naar het juiste konijnenhok is één besef heel belangrijk, het besef dat konijnen veel ruimte nodig hebben. Konijnen zijn van nature energieke dieren, hebben voldoende beweging nodig voor een goede gezondheid en houden er van om vermaakt te worden. Dit kan natuurlijk door het nodige konijnenspeelgoed en aandacht van het baasje maar ook op momenten dat het niet mogelijk is jouw konijn aandacht te geven is het belangrijk dat deze zich niet gaan vervelen. De ruimte welke je jouw konijn biedt speelt hierin een belangrijke rol. Konijnen welke te klein worden gehouden kunnen vervelend gedrag laten zien, zoals tralie trekken, hok knagen en zelfs agressief gedrag tegenover het baasje is geen vreemd gevolg van kleine huisvesting. Kies voor een groot konijnenhok met voldoende beweeg ruimte of een grote konijnenren zodat jouw konijn zijn energie kwijt kan en voorkom hiermee vervelend gedrag. Niet alleen grote konijnen worden vrolijk van een groot konijnenhok. Konijnen zijn groepsdieren, dit is iets waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van een verblijf voor jouw konijnen. Kleine konijntjes hebben wellicht een minder groot verblijf nodig dan een groot konijnenhok voor Vlaamse reuzen, maar ook kleine konijnen horen met minstens een soortgenoot samen te wonen. Hierdoor is het aan te raden te kiezen voor een groot konijnenhok twee konijnen.

Konijnenhok XL hooiberg Floor

Voor welke konijnenrassen is een groot konijnenhok een must?

De grootte van het konijn of konijnenras speelt hiernaast een rol in het aankopen van een groot konijnenhok voor buiten. De meeste konijnenhokken zijn niet ontworpen voor grote konijnenrassen. De ruimte van deze hokken is te klein voor een groot konijn en daarnaast is er geen rekening gehouden met de afmeting van het konijn bij bijvoorbeeld de deurtjes, trapjes en de afmeting van het nachtverblijf. Grote konijnen, zoals bijvoorbeeld; De Vlaamse Reus, De Franse Hangoor, De Duitse Reus en de Lotharinger zijn voorbeelden voor konijnenrassen welke een groot konijnenhok én grote konijnenren nodig hebben voor voldoende ruimte. Hiernaast adviseren wij ook voor konijnenkoppels en konijnengroepen te kiezen voor een konijnenhok voor 2 konijnen of een konijnenhok voor meerdere konijnen. Konijnen welke samen leven moeten namelijk de mogelijkheid hebben afstand te kunnen nemen van elkaar, in een te klein verblijf is er te weinig ruimte voor de konijnen om een eigen plekje te vinden om te slapen en rusten.

Waar plaats je een groot konijnenhok?

Ook de plaatsing van jouw grote konijnenhok is belangrijk voor de konijnen. Natuurlijk wil je het verblijf zo dicht mogelijk bij huis plaatsen zodat je altijd toezicht hebt en kunt genieten van de spelende konijnen. Maar bij de plaatsing van het konijnenhok dien je rekening te houden met meerdere factoren. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op de verschillende seizoenen. In de wintermaanden wil je een beschutte plek welke zoveel mogelijk vrij is van tocht en vocht. Terwijl je in de zomermaanden een plek wil voor de konijnen welke voldoende schaduw biedt. Hieronder een aantal tips voor de plaatsing van jouw konijnenhok;

Plaats je konijnenhok niet naar de regenkant. In Nederland hebben we veelal te maken met Zuidwesten wind, je kunt het hok dan ook beter niet met de opening op deze windrichting plaatsen. Op deze manier voorkom je de meeste inslagregen en is het hok zoveel mogelijk tochtvrij.

Kies voor een schaduwplek voor jouw konijnenhok in de tuin. In de zomermaanden lopen de temperaturen enorm op in een konijnenhok. Zeker hokken welke in de zon worden geplaatst behalen met gemak een temperatuur boven de 40 graden. We hoeven natuurlijk niet te vertellen dat dit enorm slecht is voor de gezondheid van jouw konijn. Konijnen kunnen slecht tegen warmte, kies dan ook altijd voor een schaduwrijke plek in de tuin of een plek waar in de zomermaanden eenvoudig schaduw kan worden gecreëerd.

Kies voor een harde ondergrond voor het konijnenhok. Veel mensen kiezen ervoor het konijnenhok op het gras te plaatsen maar dit is niet direct de beste keuze. Ten eerste is het voor konijnen zeer makkelijk om te gravend te ontsnappen uit een konijnenhok op het gras, maar hiernaast is de kans op optrekkend vocht groter op een zachte ondergrond. Kies je ervoor jouw groot konijnenhok op tegels te plaatsen dan voorkom je ontsnappen, hiernaast draagt het bij aan de nagelverzorging van de konijnen. Een konijn welke op tegels of stenen leeft profiteert van een natuurlijke slijtage op de nagels.

Wat kost een groot konijnenhok?

Binnen onze collectie grote konijnenhokken bieden wij twee verschillende soorten konijnenhokken voor grote konijnen aan. Onderhoudsvrije grote konijnenhokken en grote konijnenhokken bouwpakketten welke periodieke onderhoud vragen. De eerste categorie konijnenhokken heeft een hogere prijsklasse echter is dit niet het enige verschil tussen deze soorten konijnenhokken. Onze onderhoudsvrije konijnenhokken hebben een levensduur van zeker 10 tot 15 jaar, zijn gemaakt van sterkere en dikkere houtsoorten en vragen hiernaast  geen jaarlijkse schuur en lakbeurt. De konijnenhokken welke periodiek behandeld moeten worden zijn goedkoper in aanschaf maar vragen onderhoud en hebben een kortere levensduur. Wanneer je op zoek bent naar een konijnenhok is het dus ook belangrijk te beslissen of je wil investeren in een duurzaam konijnenhok óf liever kiest voor verandering en gaat voor een goedkoop konijnenhok welke meer onderhoud vraagt en wellicht sneller vervangen zou moeten worden.

Heb je vragen over een groot konijnenhok?

Wil jij graag overleggen met een specialist of sta je open voor tips en advies voor het aankopen van een groot konijnenhok? Neem dan gerust eens contact met ons op. Zelfs maatwerk voor grote konijnenhokken valt binnen ons aanbod voor jou en jouw konijnen. Woont jouw konijn binnen als huisdier? Ook voor een groot konijnenhok voor binnen geven wij je graag advies. Onze medewerkers zijn te bereiken via onze contactpagina, of bel ons op werkdagen via 085 – 0656263.

Meer lezen over konijnen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan eens contact met ons op, wij helpen je hier graag bij. Naast een groot assortiment konijnenhokken én alle benodigdheden voor het houden van deze leuke huisdieren voorzien wij je ook graag in goed informatie over konijnen. Dit is dan ook de reden dat wij regelmatig leuke blogs schrijven over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
BlogHoe groot moet een konijnenhok zijn?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu