• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Konijnenhok binnen

Konijnenhok binnen konijnen

Tegenwoordig worden konijnen steeds vaker binnenhuis gehouden. Op deze manier wordt een konijn een waardig gezinslid en is het een stuk eenvoudiger voldoende aandacht en liefde te besteden aan het konijn. Wil jij jouw konijn houden in een konijnenhok binnen dan dien je rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo moet het konijnenhok of konijnenkooi binnen voldoende ruimte bieden aan jouw konijn maar is het ook belangrijk dat het hok goed schoon te houden is. Op deze pagina bekijken we de verschillende soorten huisvesting voor binnen konijnen. Hiernaast geven we je een aantal handige tips voor het houden van binnen konijnen.

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

Voorzorgsmaatregelen voor binnen konijnen

Jouw konijn of konijnen binnen houden heeft een aantal grote voordelen. Het is makkelijker jouw konijnen te verzorgen wanneer ze binnen verblijven maar hiernaast krijgen binnen konijnen vaak meer aandacht omdat ze 24/7 in jouw buurt zijn. Wanneer je jouw konijnen binnen wilt houden moet je wel rekening houden met een aantal voorzorgsmaatregelen. Dit maakt het namelijk een stuk leuker én makkelijk om jouw konijn binnen te houden. Hieronder een aantal belangrijke tips voor het houden van binnen konijnen.

Tip 1: Maak de woonruimte konijnproof. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegwerken van kabels, konijnen zijn nieuwsgierige dieren en je wilt natuurlijk voorkomen dat het konijn zijn tandjes in een stroom kabel zet. Hiernaast is het aan te raden om belangrijke of waardevolle items in huis te verplaatsen naar een ruimte waar de konijnen niet bij kunnen of hoger te plaatsen.

Tip 2: Maak jouw konijn of konijnen zindelijk! Ja je leest het goed, konijnen kunnen met wat inspanning zindelijk worden. Dit is natuurlijk een groot pluspunt wanneer jouw konijnen binnen wonen. Maak gebruik van een konijnentoilet voorzien van een goed absorberende bodembedekker en voorkom ongelukjes op de woonkamervloer.

Tip 3: Zorg voor voldoende vermaak in het konijnenhok binnen. Konijnen welke zich vervelen kunnen gedrag laten zien zoals knagen op (kostbare) spullen in huis. Door jouw konijn voldoende uitdaging en vermaak te bieden in de vorm van konijnenspeelgoed voorkom je schade in huis!

Tip 4: Biedt jouw konijn of konijnen een eigen plekje in huis. Konijnen zijn en blijven prooidieren, een konijn moet zich dan ook kunnen terugtrekken op spannende momenten en bij angst. Biedt jouw konijn een fijn konijnenhok binnen of kies voor een konijnenhok binnen in de vorm van een schuilhuisje.

Een geschikt konijnenhok binnen plaatsen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het aan te raden ten alle tijden een konijnenhok binnen te plaatsen voor jouw konijnen. Ook wanneer jouw konijnen los in huis lopen is het aan te raden een konijnenhok binnen of een schuilhok voor binnen te plaatsen. Op deze manier heeft jouw konijn altijd een plekje waar hij of zij zich kan terugtrekken op spannende momenten. Hieronder gaan we de verschillende mogelijkheden bekijken voor de binnen huisvesting van konijnen;

Konijnenhok Mumford

Een konijnenhok binnen gebruiken

Kies je voor een konijnenhok binnen dan ben je zeker van een goede basis voor jouw konijn. Een konijnenhok binnen gebruiken heeft een aantal voordelen, het hok vraagt niet de periodieke onderhoud welke een konijnenhok buiten wel nodig heeft en je bent niet afhankelijk van weersinvloeden op het konijnenhok. In ons assortiment konijnenhokken binnen vind je verschillende modellen konijnenhokken welke binnenshuis gebruikt kunnen worden. Zo kun je kiezen voor een konijnenhok met dubbele bodem, welke ongelukjes op de vloer doen voorkomen. Maar ook een groot konijnenhok binnen plaatsen is natuurlijk mogelijk.

Konijnenkooi Met Staander Mobile

Konijnenkooi binnen voor konijnen

Vind je een konijnenhok binnen te veel ruimte in beslag nemen? Kies dan voor een konijnenkooi voor binnen gebruik. Deze traliekooien voor konijnen zijn voorzien van een stevige onderbak en een opbouw van traliewerk. Deze konijnenkooien binnen zijn zeer makkelijk schoon te maken en hiermee perfect als hygiënisch konijnenverblijf voor binnen. In ons assortiment kies je tussen verschillende modellen konijnenkooien, van een konijnenkooi 120 cm tot een konijnenkooi 140 of zelfs 160 cm. Vind je een konijnkooi binnen toch wat te klein of zoek je een konijnenkooi voor 2 konijnen? Dan zijn deze konijnenkooien eenvoudig uit te breiden door het gebruik van een konijnenren binnen.

Knaagdier Ren Quadri

Konijnenhok binnen met ren

Het is hiernaast ook mogelijk om een konijnenhok met ren binnen te gebruiken, je kunt dan kiezen uit een konijnenhok met standaard ren of een los konijnenhok binnen en losse konijnenren binnen. Op deze manier kun je jouw konijn of konijnen alle ruimte binnenshuis bieden op een veilige manier.

Waar moet je een konijnenhok binnen plaatsen?

We hopen dat je na het lezen van deze informatie een goed idee hebt gekregen van de mogelijkheden op het gebied van konijnenhokken binnen en konijnenkooien voor binnen. Wanneer je bepaald hebt welke soort huisvesting van jouw binnen konijn geschikt is, is het belangrijk te bepalen waar je het konijnenhok in huis het beste kunt plaatsen. Kies voor een plek waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer, plaats het konijnenhok binnen maar niet in op een afgelegen plekje want konijnen vinden het heerlijk in jouw omgeving te zijn. Plaats het konijnenhok niet voor een verwarming of recht voor het raam waar veel zonlicht binnen komt of waar het konijn last kan krijgen van tocht. Op deze manier voorkom je dat het konijnenhok voor binnen te warm wordt op hete zomerdagen en tocht in het konijnenhok binnen. 

Hoe groot moet een konijnenhok binnen zijn?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt binnen verblijf voor jouw konijn of konijnen is het natuurlijk fijn te weten waar je op moet letten. Hoe groot moet het konijnenhok eigenlijk zijn voor jouw konijnen? Om te kunnen bepalen waar een konijnenhok voor jouw konijnen gezien afmeting aan moet voldoen adviseren we je onze blog: “Hoe groot moet een konijnenhok zijn?” te lezen. In dit artikel vind je tips voor het kiezen van de perfecte afmeting konijnenhok binnen!

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

Meer leuke items voor binnen konijnen

Naast een groot assortiment konijnenhokken en konijnenkooien voor binnen in onze konijnenwinkel shop je bij Huisdierplezier meer leuke items voor jouw binnen konijnen. Want naast een goed konijnenhok voor binnen moet je natuurlijk op zoek naar andere benodigdheden voor het houden van binnen konijnen. Denk hierbij aan voerbakken en drinkflessen, leuke konijnenmandjes en konijnenhuisjes maar ook uitdagend speelgoed is ideaal voor binnen konijnen. Bij Huisdierplezier shop je jouw konijnenspullen makkelijk en snel online, het wordt hiernaast ook nog eens snel bij je thuisbezorgd!

Informatie over het houden van konijnen

We hopen dat je na het lezen van deze informatie de nodige kennis in huis hebt om jouw ideale konijnenhok te bestellen, heb je vragen snel ze dan gerust! Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Ben je van plan konijnen te gaan houden of wil je jezelf verder verdiepen in jouw huisdier? Lees dan zeker eens een van onze informatieve blog artikelen over konijnen;

Blog: Een konijn en een cavia samen?
Blog: Hoe verzorg je een konijn?
Blog: Bodembedekking voor een konijnenhok?
Blog: Drinkfles of drinkbak voor mijn konijn?
Blog: Welk konijn past bij mij?
Checklist: Checklist voor een nieuw konijn! 

Menu