• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Konijnenhok luxe

Groot en Luxe konijnenhok kopen voor jouw konijn?

Ben je op zoek naar groot verblijf voor jouw konijn, het perfecte hok voor een koppel konijnen of zelfs een luxe verblijf voor een konijnengroep? Dan ben je bij Huisdierplezier aan het juiste adres. Naast ons breed assortiment konijnenhok bouwpakketten bieden wij ook een eigen productie lijn konijnenverblijven. Onze eigen productie verblijven worden geproduceerd in eigen werkplaats door ervaren timmermannen. Door onze enthousiasme en kennis van konijnen te combineren met de handigheid van onze timmermannen hebben wij een aantal verblijven geselecteerd welke wij aanbieden vanuit onze voorraad. Deze verblijven kunnen wij vaak binnen 6 werkdagen bij je afleveren. Ook is het mogelijk om zelf jouw ideale konijnenhok te ontwerpen. Speel jouw wensen en ideeën naar ons door en we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zo komen we samen op het perfecte onderkomen voor jouw geliefde dieren!

Konijnenhok Romy

De luxe hokken voor konijnen uit onze collectie

De verblijven van Voldux staan voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Deze luxe verblijven, welke met de hand worden geproduceerd hebben hierdoor een levensduur van 10 tot 15 jaar en vragen geen onderhoud. Dit alles is te danken aan de materiaal keuze én de afwerking van de hoogwaardige verblijven. De verblijven uit onze eigen collectie zijn namelijk gemaakt van duurzame materialen.

Konijnenverblijven hout soorten. Het grootste deel van onze collectie buiten hokken voor konijnen is gemaakt van geïmpregneerd hout. Er zijn twee manieren om hout te behandelen tegen weersinvloeden, dit kan zowel machinaal onder druk maar ook door het hout te dompelen. Deze laatste methode is goedkoper maar zorgt ervoor dat het impregneermiddel niet helemaal doordringt in het hout waardoor in feite enkel het buitenste deel van het hout behandeld wordt. Dit is effectief voor even maar helaas niet op langere termijn. Wij kiezen er dan ook voor onze verblijven enkel te vervaardigen uit onder druk geïmpregneerd hout, hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen voor onze klanten én hun huisdieren.

Konijn hok materiaal dikte. Veel verblijven voor buiten zijn gemaakt van plaatmateriaal. Op deze manier is het mogelijk op vrij goedkope manier een grote ruimte te creëren voor de konijnen. Echter is plaatmateriaal vaak helemaal niet geschikt voor het huisvesten van een konijn. De materialen zijn te dun bij harde wind, laten veel vocht door in het hok en zijn daarnaast niet bestand tegen scherpe konijnentandjes, dit met het resultaat dat je na 2 jaar weer toe bent aan een nieuw verblijf. Voor de luxe verblijven uit de Voldux collectie wordt gebruik gemaakt van sterke houten materalen, stevige dikke frames voor het verblijf en een goede afwerking met rabatdelen. Ter vergelijking plaat materiaal heeft een dikte van ongeveer 10 mm en rabathout heeft een dikte van ongeveer 1,8 cm dit verschil is dus aanzienlijk.

Afwerking van luxe hok. Ook voor de afwerking van het hok is het belangrijk dat er goede materialen gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dakafwerking. Een hok met dak kan gemaakt worden van hout, dit sluit af en houdt de konijn zeker wel even droog. Maar wanneer het konijn altijd buiten verblijft wil je natuurlijk zo min mogelijk vocht in het hok. Een goede afwatering is dan zeker belangrijk, de Voldux konijnenhokken zijn voorzien van daken bedekt met dakleer, wat ervoor zorgt dat jouw konijn het gehele jaar door droog kan liggen in het luxe onderkomen. 

De voordelen van een luxe onderkomen

Ruimte - Een van de belangrijkste voordelen jouw konijnen hebben alle ruimte! Konijnen zijn energieke dieren en moeten voor een goede gezondheid dagelijks voldoende beweging hebben. Een luxe verblijf met grote ren geeft jouw konijnen deze ruimte. Naast een ruim slaaphok voor de konijnen beschikken ze over een ruime uitloop ren waar jouw konijn zijn pootjes perfect kan strekken! 

Duurzaamheid- De verblijven uit onze Voldux collectie worden vervaardigd uit degelijke, stevige en duurzame materialen. Zo zijn deze konijnenvilla's voor buiten voorzien van een stevig houten frame, bewerkt met rabat en afgewerkt met degelijk hang en sluit werk. De verblijven voor konijnen zijn tevens voorzien van dakleer wat voorziet in een goede afwatering op het verblijf. Dit resulteert in een levensduur tot wel 15 jaar! 

Onderhoudsvrij - Onze grote hokken worden gemaakt van geïmpregneerd rabathout of douglas. Dit hout is onder druk behandeld waardoor het bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en felle zon. Dit beschermd niet alleen de dieren maar zorgt er ook voor dat deze konijnenhokken in tegenstelling tot standaard hokken niet behandeld hoeven te worden. Geen jaarlijkse beitsbeurt of lakbehandeling meer! Naast een schoonmaakbeurt aan de binnenzijde zijn deze verblijven onderhoudsvrij! 

Veiligheid -  In onze luxe collectie wordt gebruik gemaakt van stevig zilverkleurig gaas met een maas van 13 x 13 cm en een draaddikte van 0.8 mm. Heb jij een echte knager in huis? Dan is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een dikkere draaddikte. Ook is het mogelijk het verblijf van de onderzijde te beschermen voor bijvoorbeeld roofdieren. Zo heb je naast een stevig en degelijk verblijf ook een veilig onderkomen voor jouw dieren.

Veel mogelijkheden - Omdat onze verblijven zelf worden geproduceerd is er veel mogelijk! Wij denken graag mee aan jouw droomproject. Ook kunnen wij je tips en adviezen geven voor het creëren van het perfecte onderkomen voor jou en jouw konijnen. Zo kunnen we bekijken wat de meest ideale indeling is voor jouw hok, wat de beste afmetingen zijn en hoe we het verblijf perfect kunnen laten passen in jouw tuin. Want onze verblijven zijn niet alleen functioneel maar moeten ook een aanwinst zijn voor je tuin! 

Konijnenhok XL hooiberg Floor

Konijnenren laten produceren

Naast goede, duurzame en onderhoudsvrije verblijven produceren wij ook konijnenrennen. Een konijn moet naast een goede verzorging voldoende beweging krijgen voor een goede gezondheid. Mede hierdoor raden wij aan om konijnen altijd te voorzien van voldoende ruimte. Deze ruimte kun je eenvoudig creëren met het gebruik van een konijnenren. Ben jij op zoek naar een grote volledig gesloten konijnen ren voor buiten of wil je graag een ren plaatsen aan jouw huidige konijnenverblijf? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden! Ook voor binnen konijnen kunnen wij je helpen bij je zoektocht naar een stevige konijnenren voor binnen. 

Zelf ontwerpen?

Naast onze voorraad modellen van grote en luxe hokken voor konijnen is het ook mogelijk om zelf een verblijf te ontwerpen. Zo hebben wij in opdracht van onze klanten verschillende mooie verblijven mogen leveren voor konijnen. Wil je graag jouw ideeën bespreken, de mogelijkheden bekijken of kennis maken met onze voorraad modellen? Kom dan gerust eens bij ons langs, wij zijn benieuwd naar jouw wensen en de koffie staat klaar! Je kunt ons natuurlijk ook contacteren voor een vrijblijvende offerte, bekijk hier de mogelijkheden voor een maatwerk verblijf.

Menu