• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Konijnenhok zonder ren

Het ideale konijnenhok zonder ren

Een onderkomen voor jouw konijn moet natuurlijk veilig zijn en aan bepaalde eisen voldoen. Hierdoor wordt een zo comfortabel mogelijk en veilige omgeving gecreëerd voor jouw konijn. Om je in deze behoefte te kunnen voorzien hebben wij een divers en breed aanbod beschikbaar waarbij je ook de keuze hebt om voor een hok zonder ren te kiezen die zowel binnen als buiten kan worden geplaatst.Graag informeren wij je verder bij het kopen van een konijnenhok zonder ren, te gebruiken als een schuilhok voor jouw konijn of een heerlijk slaaphok voor de dutjes!

Rabbit, Bunny, Easter, Cute, Holiday

Waarom een konijnenverblijf zonder ren

Konijnen zijn energieke dieren en zijn dan ook gebaat bij een grote leefruimte. Wanneer je een konijn een kleine huisvesting biedt zal dit resulteren in vervelend gedrag. Het knagen aan de tralies, het hout van het hok en de attributen in het hok. Ook kan het konijn vervelend gedrag vertonen tegenover het baasje, veel voorkomende problemen zoals hoknijd worden deels veroorzaakt door te kleine huisvesting. Daarnaast moet een konijn naast een goede verzorging voldoende beweging hebben voor een goede gezondheid. Wij raden dan ook altijd aan een hok zonder ren enkel te gebruiken als schuilhok of slaaphok. Dit konijnenhok op poten kan perfect gebruikt worden in een open dierenren of uitloopruimte. Op deze manier wordt het verblijf voornamelijk gebruikt als slaaphok voor de dutjes en een plek om de behoefte te doen. Daarnaast hebben we ook een dubbel konijnenverblijf, een groot exemplaar en natuurlijk de varianten met ren in ons assortiment zitten, bekijk hier alle verblijven.

Welk hok zonder ren is geschikt?

Wanneer je op zoek gaat naar een konijnenvilla zonder ren is het belangrijk de juiste keuzes te maken. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een konijnen verblijf? Een verblijf zonder ren wordt zoals hierboven al stond geschreven voornamelijk gebruikt als nachthok voor konijnen. Een plek waar de konijnen zich kunnen terugtrekken bij slecht weer, waar ze een dutje kunnen doen en gebruik kunnen maken van het konijnentoilet. Het is dan ook belangrijk te kiezen voor een konijnenkot welke deze voorwaarden heeft. Kies bijvoorbeeld voor een exemplaar op poten welke de konijnen beter beschermen tegen optrekkend vocht en kou in de koudere maanden. Je kunt ook kiezen voor een dubbel verblijf zonder ren waarbij 2 lades zorgen dat de vloer netjes schoon blijft. Kies voor een verblijf als bouwpakket of een luxe verblijf uit eigen productie en pas alles aan naar jouw wensen en die van de konijnen.

Konijnenhok Ramos

Assortiment hokken zonder ren

Binnen ons assortiment van hokken zonder ren hebben wij een breed aanbod met uiteenlopende prijzen. Zo kan iedereen een hok zonder ren kopen naar zijn of haar eigen smaak en zijn er veel opties om uit te kiezen. Er zijn betaalbare modellen beschikbaar met één verdieping, maar ook prachtige villa’s. Wij selecteren regelmatig een mooi verblijf in de aanbieding en goedkope konijnenhokken voor het kleine budget.

Wat heb je nog meer nodig naast een verblijf zonder ren?

Natuurlijk is het belangrijk dat het konijnenhuisje zo aangenaam mogelijk is voor de konijnen. Tenslotte is dit de woning waarin jouw konijnen moeten wonen. Wij adviseren naast een hok zonder ren gebruik te maken van een losse konijnenren of het verblijf in een dieren ren te plaatsen, op deze manier ontstaat er voldoende ruimte voor de konijnen. Kies hiernaast altijd voor een goede vocht opnemende bodembedekker welke de konijnen een schone en droge plek aanbieden in het hok. Hiernaast kun je gebruik maken van een konijnentoilet waarmee je het hok een stuk eenvoudiger kunt schoonmaken. Plaats een drinkbakje of drinkfles en maak gebruik van een voerbak voor de konijnen. Zorg ervoor dat de voerbak ten alle tijden droog staat zodat het voer niet nat regent buiten het hok. Kleed eventueel aan met een konijnentoilet en leuke knaagbare materialen waardoor de konijnen zich ook nog eens kunnen vermaken in het hok, ideaal.

Een konijnenhok behandelen voor gebruik

Onze bouwpakketten zijn eenmalig gebeitst, wij adviseren het verblijf vóór montage nogmaals volledig te beitsen of te lakken in een gewenste kleur. Op deze manier wordt het hok voor jouw konijnen zo goed mogelijk beschermd tegen weersinvloeden en blijft het konijnen hok langer in top conditie. Gebruik voor het behandelen van het hok een verf of beits op waterbasis, deze zijn niet schadelijk voor de konijnen. Natuurlijk is het te adviseren na de behandeling even te wachten tot het hok goed gedroogd is, hierna kunnen de konijnen met alle plezier genieten van het nieuwe onderkomen.

Rabbit, Animal, Pet, Bunny, Cute, Mammal

Een hok voor jouw konijn zonder ren kopen?

Lijkt een konijnenhok zonder ren je ideaal? Aarzel niet en shop dan verder op Huisdierplezier. Mocht je vragen hebben dan kun je ons altijd E-mailen naar info@huisdierplezier.nl. Bent je toch nog niet overtuigd van de varianten zonder ren? Dan hebben wij ook andere mooie verblijven in ons assortiment voor je! Zo hebben wij een divers aanbod aan konijnenhokken met of zonder ren, een dubbele verdieping en voor binnen en buitenshuis! Huisdierplezier is dé online konijnenwinkel!

Meer lezen over konijnen?

Ben je helemaal voorbereid op de komst van jouw nieuwe konijnen of zit je nog met vragen? Neem gerust contact met ons op voor advies, of bekijk een van onze konijnenblogs. Deze blogs zijn informatie, leerzaam én leuk om te lezen en breiden je kennis over konijnen uit, zo leer je jouw konijnen écht kennen en lees je verschillende leuke tips voor de verzorging, de huisvesting én het vermaak van jouw konijnen. Bekijk onze blogpagina of bezoek hieronder direct een konijnenblog naar keuze:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen 

 

Welke soorten konijnenhokken zijn er? 

  • Konijnenhokken met ren
  • Konijnenhokken zonder ren
  • Luxe konijnenhokken
  • Grote konijnenhokken
  • Konijnenhokken voor binnen

 

 

Menu