• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Konijnenren

Konijnenren kopen bij Huisdierplezier

Konijnen zijn veel gehouden huisdieren in Nederland. De reden hiervoor is voor de hand liggend, konijnen zijn super leuke dieren! Die heerlijke energieke pluizenbollen verdienen dan ook het beste. Toch zitten veel konijnen in een klein hok, terwijl ze juist zo leuk zijn wanneer je ze kunt zien rennen, graven en spelen. Plaats je een konijn in een te klein verblijf? Dan is de kans groot dat het schattig konijntje toch niet helemaal het gedrag vertoond wat je verwacht had. Wanneer konijnen te klein gehuisvest zitten kunnen ze vervelend gedrag gaan vertonen; ze trekken aan het tralie werk, knabbelen aan het hok en kunnen zelfs onaardig reageren op het baasje en de kinderen. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om een ruim verblijf te realiseren voor jouw konijn(en). Uiteindelijk zit een konijn natuurlijk grotendeels van de dag in het verblijf. Een konijnen ren is daarin een uitkomst. Met een mooie ren voor konijnen bied je meer ruimte waarin jouw konijn zich gedurende de dag kan vermaken.

Materiaal mogelijkheden bij ren voor konijn

Ten eerste is het belangrijk te bekijken welke mogelijkheden er zijn wat betreft het materiaal van een konijnenren. Elke materiaal soort heeft namelijk zijn voor en nadelen. In grote lijnen zijn er twee varianten beschikbaar :

Metalen konijnen rennen
De meest gebruikte konijnenren is de metalen panelen ren voor konijnen. Deze konijnen rennen bestaan uit panelen welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Een metalen ren voor konijn is verkrijgbaar in meerdere maatvoeringen. De meest voorkomende konijnen ren van metalen panelen hebben een hoogte van 60 centimeter. Let er echter wel op dat sommige konijnen zeer hoog kunnen springen en je er goed aan doet om de ren aan de bovenzijde af te sluiten. Dit kan eenvoudig met de beschikbare netten voor deze metalen rennen voor konijnen. Metalen konijnenrennen zijn voorzien van een deurtje waardoor je deze eenvoudig aan een verblijf kunt zetten, zo creëer je een totaalplaatje waarin jouw konijn heerlijk de ruimte heeft om te ontdekken en te spelen!

Houten konijnen rennen
Ben jij er niet zeker van dat jouw konijn niet zal ontsnappen uit een open ren? Dan is het aan te raden te gaan voor een volledig te sluiten ren. Een houten konijnenren is hierin wellicht de beste optie. Deze rennen bestaan zoals de metalen rennen ook uit panelen, maar deze panelen zijn standaard met elkaar verbonden en uit te klappen. Hierdoor hoef je de rennen ook niet vast te zetten op de hoeken maar bestaan deze standaard uit verbonden panelen. Het grootste pluspunt aan deze rennen is natuurlijk dat deze volledig zijn gesloten. Het dak is dicht hierdoor kan jouw konijn niet uit de ren springen. Wel is het bij deze rennen mogelijk het dak open te klappen

Geïmpregneerde houten konijnen rennen
Ook is het mogelijk om te kiezen voor een konijnen ren van geïmpregneerd hout, dit materiaal behoeft geen onderhoud en kan makkelijk voor lange tijd buiten staan. Onze timmermannen voorzien in op maat gemaakte konijnenrennen voor buiten van geïmpregneerd hout. Lees verderop de mogelijkheden voor een maatwerk konijnenren.

Ben je op zoek naar een konijnenren voor binnen of buiten?

Verder is het natuurlijk belangrijk te bekijken waar je de ren voor konijn exact voor wenst te gebruiken. Ben je op zoek naar een konijnenren voor binnen of een konijnenren voor buiten? Er zijn veel verschillende soorten konijnrennen te koop, daarom geven we je een opsomming van de verschillende mogelijkheden:

Konijnenren voor binnen
De aanschaf van een binenn konijnenren is een goede keuze wanneer je jouw konijn meer ruimte wilt bieden dan enkel de konijnenkooi of het konijnenhok voor binnen. Je kunt voor binnen gebruik kiezen voor zowel een metalen ren voor konijnen als een houten ren voor konijnen. De voordelen van een metalen ren zijn natuurlijk dat het materiaal niet knaagbaar is voor jouw konijnen, echter zijn deze rennen wel open aan de bovenzijde. Heb je andere huisdieren welke niet bij jouw konijn mogen komen dan is een metalen open ren wellicht geen goed idee. Kies dan voor een houten ren welke aan de bovenzijde is gesloten zodat er geen andere dieren in de ren kunnen komen.

Konijnenren voor buiten
Ter uitbreiding van het buitenverblijf van jouw konijnen is een buiten konijnenren natuurlijk ook een perfect item. Op deze manier kun je jouw konijnen makkelijk een groter verblijf geven. Kies je voor een metalen buitenren welke opgebouwd is uit panelen? Overweeg hier dan een schaduw net bij te nemen zodat je de ren netjes kunt afsluiten en jouw dieren kunt voorzien van voldoende schaduw in de zomermaanden. Ben je bang dat er in jouw omgeving roofdieren zitten? Ga dan voor een volledig gesloten konijnenren zodat roofdieren geen kans maken bij jouw konijnen te komen.

Ben je van plan om een konijnenren voor buiten aan te schaffen? Let er dan ook op dat konijnen graag graven. Zet je de ren op bijvoorbeeld gras of zand, houd er dan rekening mee dat jouw konijnen binnen no-time onder de ren door graven. Zet deze dan ook bij voorkeur op tegels of plaats een gaaspaneel onder de ren om uitgraven te voorkomen.

Een op maat gemaakte konijnen ren
Wil je echt het beste voor jouw konijn? Een grote konijnen ren, welke goed beschermd is tegen roofdieren, zonder ontsnappingen, gemaakt van duurzaam materiaal en totaal op wens en op maat gemaakt? In onze werkplaats maken wij ook maatwerk konijnenverblijven. Natuurlijk behoort het tot de mogelijkheid om een eigen ontwerp konijnenren te laten produceren. Wij gebruiken uitsluitend geïmpregneerd hout in combinatie met stevig konijnengaas. Deze konijnenrennen zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg geproduceerd door onze vakmannen. Op deze manier kun je zelf de vorm en grootte bepalen van jouw ideale konijnenren. Ook is het mogelijk de ren te voorzien van een afgesloten dak gedeelte, kunnen we deurtjes plaatsen voor goede toegang en is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een afwerking met zwart gaas. Op deze manier kun je een grote konijnenren bestellen bij ons. Deze luxe konijnenrennen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Wil je meer informatie over een maatwerk konijnenren? Neem dan gerust contact met ons op wij bespreken graag de mogelijkheden met je en delen graag onze ideeën en tips.  

Het aankopen van een groot konijnenhok met ren

Ben je op zoek naar een nieuwe ren voor jouw konijnen? Komt er binnenkort een gezinslid bij en ben je al aan het oriënteren? Of wil je simpelweg informatie over de mogelijkheden en beste keuzes binnen ons assortiment? Neem gerust contact met ons op, onze konijnenspecialisten bij Huisdierplezier zitten klaar je te helpen om een goede keuze te maken als het gaat over een huisje voor jouw konijnen.

Menu