• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Konijnenren

Een konijnenren voor jouw konijnen

Konijnen zijn veel gehouden huisdieren in Nederland. De reden hiervoor is voor de hand liggend, konijnen zijn super leuke dieren! Die heerlijke energieke pluizenbollen verdienen dan ook het beste; de beste verzorging, gezonde voeding en een fijn en comfortbal onderkomen. Een konijnenren is een item welke eigenlijk niet mag ontbreken bij de huisvesting van een konijn. Een konijnenren biedt de ruimte en vrijheid welke een konijn verdiend én nodig heeft. Ga je op zoek naar een konijnenren dan kom je snel voor een aantal vragen te staan:  Kies ik voor een houten konijnenren, een metalen konijnenren of zelfs een onderhoudsvrije konijnenren voor buiten? Wil ik een konijnenren binnen of een konijnenren buiten voor mijn konijnen? Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden in ons assortiment konijnenrennen, de materialen van de verschillende konijnenrennen én het nut en voordeel van een konijnenren.

Konijn Knaagdieren Zoogdier - Gratis foto op Pixabay

Waarom een konijnenren gebruiken?

Konijnen hebben veel energie en hebben dus ook een ruim verblijf nodig om deze energie kwijt te kunnen. Plaats je een konijn in een te klein verblijf zonder konijnenren? Dan is de kans groot dat het schattig konijntje toch niet helemaal het gedrag vertoond wat je verwacht had. Wanneer konijnen te klein gehouden worden kunnen ze vervelend gedrag gaan vertonen; ze trekken aan het tralie werk, knabbelen aan het hok en kunnen zelfs onaardig reageren op het baasje en de kinderen. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om naast een konijnenhok een ruim verblijf te realiseren voor jouw konijn(en) met een uitloopruimte oftewel konijnenren. Uiteindelijk zit een konijn natuurlijk grotendeels van de dag in het verblijf. Een konijnen ren is daarin een uitkomst. Met een mooie ren voor konijnen bied je meer ruimte waarin jouw konijn zich gedurende de dag kan vermaken. We geven je graag een overzicht als antwoord op de vraag; Wat zijn de voordelen van een konijnenren?

  • Een konijnenren biedt ruimte aan de konijnen. Deze ruimte hebben ze nodig voor voldoende beweging, plezier en een goede gezondheid. Ook kunnen de konijnen afstand van elkaar nemen in een konijnenren, zeker wanneer konijnen net zijn gekoppeld zorgt een konijnenren dus voor rust in de tent.

  • Een konijnenren is praktisch in gebruik. je kunt de konijnenren vaak eenvoudig plaatsen aan het konijnenhok. Op deze manier kunnen de konijnen zelf in en uit de konijnenren lopen. Ook draagt een verplaatsbare konijnenren bij aan het schoonmaak werk, dit wordt een stuk eenvoudiger wanneer je gebruik maakt van een konijnenren.

  • De meeste konijnenrennen opvouwbaar. Dit is zeer handig in gebruik, een opvouwbare konijnenren kan namelijk eenvoudig worden verplaatst en worden opgeborgen in een klein pakket wanneer deze niet nodig is of in de weg staat.

  • Een konijnenren geeft mogelijkheden om samen te spelen. Gebruik je een buiten konijnenren? Dan is het makkelijker contact te maken met jouw konijn en een band op de bouwen. Je neemt namelijk zelf eenvoudig plaats in de ren waardoor je direct contact hebt met jouw konijnen. Ook voor kinderen is een konijnenren dus een aanwinst.

  • Een konijnenren voorkomt uitgraven en beschermd tegen roofdieren. Plaats je jouw konijnenren op de stoep of op tegels? Dan voorkom je dat jouw konijn zichzelf uit de tuin graaft. Een afgesloten konijnenren buiten beschermd hiernaast tegen roofdieren.

  • Een binnenren voor konijnen zorgt voor een opgeruimd huis! Konijnen welke binnen wonen hebben de ruimte om te bewegen in de konijnenren maar geeft geen mogelijkheid om het huis verder te voorzien van keutels. Ook voorkom je dat jouw binnen konijnen spullen in huis kapot bijten wanneer ze in een konijnenren verblijven.

Materiaal mogelijkheden bij ren voor konijn

Ten eerste is het belangrijk te bekijken welke mogelijkheden er zijn wat betreft het materiaal van een konijnenren. Op deze manier kun je bepalen welke konijnenren het beste is voor jouw buitenkonijn of binnenkonijn. Elke materiaal soort heeft zijn voor en nadelen, we zetten het graag even duidelijk op een rijtje. In grote lijnen zijn er twee varianten beschikbaar :

Knaagdier Ren Hexagon

Metalen konijnen rennen
De meest gebruikte konijnenren is de metalen panelen ren voor konijnen. Deze konijnenren bestaan uit panelen welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Een metalen ren voor konijn is verkrijgbaar in meerdere maatvoeringen. De meest voorkomende metalen konijnenren met panelen hebben een hoogte van 60 centimeter. Let er echter wel op dat sommige konijnen zeer hoog kunnen springen en je er goed aan doet om de ren aan de bovenzijde af te sluiten. Dit kan eenvoudig met de beschikbare netten voor deze metalen rennen voor konijnen. Metalen konijnenrennen zijn voorzien van een deurtje waardoor je deze eenvoudig aan een verblijf kunt zetten, zo creëer je een totaalplaatje waarin jouw konijn heerlijk de ruimte heeft om te ontdekken en te spelen!

 

Konijnenren Arena Cottage

Houten konijnen rennen
Ben jij er niet zeker van dat jouw konijn niet zal ontsnappen uit een open ren? Dan is het aan te raden te gaan voor een volledig te sluiten ren. Een houten konijnenren buiten is hierin wellicht de beste optie. Deze konijnenren bestaat ook uit panelen, maar deze panelen zijn standaard met elkaar verbonden en uit te klappen. Het grootste pluspunt aan deze rennen is natuurlijk dat deze volledig zijn gesloten. Het dak is dicht hierdoor kan jouw konijn niet uit de ren springen. Wel is het bij deze rennen mogelijk het dak open te klappen waardoor je zelf eenvoudig contact kunt maken met de konijnen in de konijnenren.

Wil een konijnenren op maat laten maken?

Wil je echt het beste voor jouw konijn? Een konijnenren groot formaat welke goed beschermd is tegen roofdieren, zonder ontsnappingen, gemaakt van duurzaam materiaal en totaal op wens en op maat gemaakt? In onze werkplaats maken wij jouw ideale konijnenren op maat. Wij gebruiken uitsluitend geïmpregneerd hout in combinatie met stevig konijnengaas. Deze onderhoudsvrije konijnenrennen zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg geproduceerd door onze vakmannen. Op deze manier kun je zelf de vorm en grootte bepalen van jouw ideale konijnenren buiten of binnen. Ook is het mogelijk de ren te voorzien van een afgesloten dak gedeelte, kunnen we deurtjes plaatsen voor goede toegang en is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een afwerking met zwart gaas. Op deze manier kun je een grote konijnenren bestellen bij ons. Deze luxe konijnenrennen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ben je op zoek naar een grote konijnenren voor buiten, een hoge konijnenren van hout of een konijnenren met nachthok? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via onze maatwerk pagina. We bespreken graag de mogelijkheden met je en delen graag onze ideeën en tips.  

Konijnenhok Soof

Ben je op zoek naar een konijnenren voor binnen?

De aanschaf van een konijnenren binnen is een goede keuze wanneer je jouw binnen konijn meer ruimte wilt bieden. Maar ook om jouw konijn te beschermen in huis is een konijnenren een handig hulpmiddel. Zeker op momenten dat je afwezig bent wil je zorgen dat jouw konijnen geen kabels doorbijten of meubels ‘onder tanden nemen’. Een konijnenren binnen gebruiken zorgt ervoor dat de konijnen enkel op plekken kunnen komen waar het veilig is voor ze. Zowel de houten konijnenren als de metalen konijnenren zijn geschikt voor binnen maar de meest ideale konijnenren voor binnen is toch wel de konijnenren met bodem, op deze manier bescherm je namelijk ook jouw woonkamervloer.

Ben je op zoek naar een konijnenren voor buiten?

Ter uitbreiding van het buitenverblijf van jouw konijnen is een konijnenren buiten natuurlijk ook een perfect item. Op deze manier kun je jouw konijnenhok eenvoudig uitbreiden. Voor buitengebruik is het belangrijk dat de buitenren konijn bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Zo moet een konijnenren buiten tegen regen kunnen. Zowel de konijnenren van metaal als de houten buitenren voor konijnen uit ons assortiment zijn geschikt voor buitengebruik. Een metalen konijnenren buiten is vaak voorzien van grondpinnen waardoor je de konijnenren vast kunt zetten in de grond. De metalen konijnenren buiten is open, we adviseren je dan ook om deze af te sluiten met een afdeknet voor konijnenrennen zodat de konijnen niet uit de ren kunnen springen.

Woon je in een bosrijk gebied of een gebied waar roofdieren actief zijn? Dan is een konijnenren met dak zoals een van de houten konijnenrennen uit ons assortiment de beste keuze. Met deze een dichte konijnenren hout voorkom je dat het konijn uit het verblijf springt maar voorkom je tevens dat andere dieren in de verblijf komen. Ben je van plan om een konijnenren voor buitenkonijnen aan te schaffen? Let er dan ook op dat konijnen graag graven. Zet je de konijnenren op bijvoorbeeld gras of zand, dan zullen de konijnen zich binnen no-time onder de buitenren door graven. Zet de konijnenren met dak dan ook op tegels of plaats een gaaspaneel onder de buitenren om te voorkomen dat jouw konijn zichzelf uitgraaft.

Waar moet je een konijnenren plaatsen?

Zodra je de perfecte konijnenren buiten of konijnenren voor binnen hebt gevonden kun je deze eenvoudig bestellen. De konijnenren wordt bij je thuisbezorgd en kan direct in gebruik worden genomen. Zoek een goed plekje voor jouw nieuwe konijnenren. Koop je een konijnenren voor buiten kies dan voor een tochtvrije en vochtvrije plek in de tuin waar je de ren, het liefste op tegels, kunt plaatsen. Ook moet je rekening houden met de zonnige dagen in het jaar. Plaats jouw konijnenren buiten nooit in de directe zon, konijnen kunnen slecht tegen warmte en moeten hiertegen beschermd worden. Plaats jouw buitenren voor konijnen op een schaduwrijke plek waar jij jouw konijnen goed in de gaten kunt houden.

Een binnenren voor konijnen kan eigenlijk overal worden geplaatst, houdt hierbij wel rekening met de kachel, verwarming en eventuele plekken in het huis waar het in de zomer erg warm wordt. Het beste staat een konijnenren binnen op een rustige, koele én toegankelijke plek. Op deze manier geef je jouw konijnen een fijn plekje maar kun je toch goed contact blijven maken.

Meer over konijnen en huisvesting?

Zoek jij naast een konijnenren andere artikelen voor jouw konijn? Bekijk dan eens onze konijnenwinkel, Huisdierplezier heeft een totaalaanbod voor jouw konijnen. Van konijnenhokken en huisvesting tot huisvestingbenodigdheden en van de lekkerste konijnensnacks tot het leukste konijnenspeelgoed. Wil je meer informatie lezen over konijnen of over het houden van konijnen als huisdier? Lees dan eens onze informatie blogs over konijnen. Je vindt je hier "alles over konijnen"; van informatie over konijnenrassen tot de "Konijnen checklist" en "tips voor het koppelen van konijnen"

Een konijnenren kopen

We hopen dat je na het lezen van deze informatie overtuigd bent welke konijnenren je wilt kopen. In ons assortiment konijnenrennen vind je een ruim aanbod, van konijnenren met bodem tot grote konijnenren uit eigen productie en van een buitenren voor jouw konijnen tot een konijnenren voor binnen. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over ons aanbod konijnenrennen of wil je advies of tips ontvangen welke konijnenren het beste past in jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Menu