• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Speelgoed & Vermaak

Konijnenspeelgoed en vermaak voor je konijn 

Om te beseffen hoe belangrijk konijnenspeelgoed is voor een fijn en gezond konijnenleven is het van belang te bekijken hoe deze mooie dieren leven in de natuur. Een konijn welke leeft in de natuur leeft in een groep of met een partner. De gehele dag brengen ze practisch door in het konijnenhol onder de grond, dit doen ze omdat konijnen prooidieren zijn en ze willen schuilen voor gevaar gedurende de dag. Wanneer de zon langzaam onder gaat beginnen ze te leven boven de grond. Ze verlaten het vertrouwde hol en gaan op pad. Op zoek naar eten! Een konijn vermaakt zich dus (buiten de rust momenten door) met het zoeken van voeding. Onze huiskonijnen hoeven dit niet, voor hen staat dagelijks een maaltje klaar en ze hoeven hier niet voor te rennen, graven, springen en zoeken. Dit is dan ook een van de redenen dat een huiskonijn zich snel kan gaan vervelen. De gehele dag brengt hij of zij door in een hok en ze kijken uit naar het moment dat je thuis komt en ze aandacht komt geven. Natuurlijk zou het beter zijn om jouw konijnen gedurende de dag (om de rustmomenten heen) te voorzien in voldoende afleiding, uitdaging en vermaak. 

Dit is dan ook de reden dat wij een ruim assortiment aanbieden op het gebied van vermaak voor jouw konijn. We proberen ons assortiment regelmatig te wisselen zodat het uitdagend blijft voor jou en voor jouw konijn. 

Konijn Haas Baby - Gratis foto op Pixabay

Hoe kun je een konijn vermaken?

Het allerbeste vermaak met stip op nummer één is een konijnenvriendje. Een konijn kan eigenlijk van geen enkel dier, mens of speelgoed meer aandacht krijgen dan een soortgenoot kan doen. Maar hiernaast zijn er gelukkig nog tal andere mogelijkheden om jouw konijnen samen uit te dagen en te vermaken gedurende de dag. Konijnenspeelgoed is hierin natuurlijk belangrijk. Het leukste speelgoed voor konijnen is speelgoed welke het konijn uitdaagd. En dit is vrij simpel, konijnen zijn namelijk snel verrast door veranderingen. Dit is ook de reden dat er wordt aangeraden om het konijnenhok regelmatig van inrichting te veranderen. Wanneer je op zoek bent naar leuk betaalbaar konijnenspeelgoed dan ben je bij Huisdierplezier aan het juiste adres. Konijnenspeelgoed hoeft niet duur te zijn om uitdagend te zijn voor je konijn. Daarnaast bieden wij een leuk assortiment aan andere accessoires voor konijnen, zoals konijnenhuisjes waar jouw konijn heerlijk in kan rusten na het spelen. En zelfs konijnenmandjes van heerlijke zachte stof voor de zindelijke konijnen. 

Online konijnenspeelgoed kopen bij Huisdierplezier

Wil je jouw konijnen vermaken, verveling bij jouw konijn tegen gaan of wil je jouw konijn een alternatief bieden voor het knagen aan het hok of het interieur van jouw woonkamer? Het leukste konijnenspeelgoed koop je bij Huisdierplezier. Sommige producten welke wij aanbieden als konijnenspeelgoed zijn origineel ontworpen voor andere huisdieren maar door gebruik en ervaring hebben we gezien dat heel veel speelgoed van andere dierensoorten perfect zijn voor onze konijnen! Wees creatief en geef jouw konijn het vermaak en de aandacht die hij verdiend. Heb je vragen over speelgoed voor konijnen? Hoe je jouw konijn het beste kunt vermaken of heb je vragen over een bepaald speeltje voor konijnen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Menu