• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Schildpaddenvoer

Voeding voor reptielen en Amfibieën

Goede voeding is heel belangrijk voor reptielen. Reptielen hebben een gevarieerde voeding nodig dat wordt aangevuld met supplementen zodat ze alle vitaminen en mineralen binnen krijgen die ze nodig hebben. De voeding is voor iedere reptielsoort anders dus je moet je goed inlezen in het soort dat je gaat houden. Nu is er veel verschillende voeding op de markt voor reptielen:

Knaagdieren, levend en ingevroren
Er zijn veel reptielen zoals varanen en slangen die carnivoor zijn. Dat betekend dat ze vlees eten. Vaak krijgen deze kleine knaagdieren gevoerd. Dat kunnen zowel levende knaagdieren zijn of knaagdieren die zijn ingevroren.  

Levende insecten
In veel dierenwinkels kun je levende insecten halen zoals: buffalo wormen, huiskrekels, bandkrekels, veldkrekels, meelwormen, morio wormen, sprinkhanen, dola’s, wasmotten, fruitvliegen, krulvliegen, regenwormen, springstaarten en kakkerlakken. Om deze beestjes tijdelijk in leven te houden, want meestal voer je ze niet in een keer op, is er ook insectenvoeding op de markt.

Gevriesdroogde insecten
Heb je geen zin in al die levende insecten in huis? Dan zijn er ook gevriesdroogde insecten. Het verschil tussen gevriesdroogde insecten en wind gedroogde insecten is dat bij vriesdrogen de voedingswaarde en de structuur vrijwel volledig blijven behouden. Zo zijn er gevriesdroogde krekels, buffalo wormen, sprinkhanen, morio wormen, meelwormen enzovoort.

Diepvries insecten
Het is ook mogelijk om ingevroren insecten te geven aan reptielen en amfibieën. Het is een goed alternatief voor levend voedsel. Tegenwoordig is de kwaliteit van diepvriesproducten nauwelijks minder dat van verse producten. Zo zijn er ingevroren buffalo wormen, pinkies, meelwormen, wasmotten, krekels, sprinkhanen, redrunners en hermetia.

Groente en fruit
Er zijn ook reptielen die graag groente en fruit eten. De groente die je ze kunt geven zijn andijvie, komkommer, tomaat, paprika enzovoort. Let op dat groente zoals koolsoorten, wortelen, broccoloi en spinazie in beperkte maten aangeboden mogen worden omdat ze deze niet teveel binnen mogen krijgen. Ook fruit vinden ze heerlijk, eigenlijk kun je alle soorten fruit aanbieden. Echter moet je wel oppassen met citrusvruchten, biedt deze dan ook met mate aan.

Droogvoer
Voor plantenetende reptielen bestaat er ook droogvoer. Het voordeel hiervan is dat daar vaak alle benodigde vitamine en mineralen al aan toegevoegd zijn waardoor je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Vitaminen en mineralen
Vitaminen en mineralen zijn heel belangrijk voor reptielen. Ze kunnen zelf geen vitamine D3 aanmaken waardoor ze ontwikkelingsproblemen kunnen krijgen. Ook calcium voor de opbouw van de botten is heel belangrijk. Zorg er daarom altijd voor dat je vitaminen en mineralen supplementen toevoegt aan het dieet van je reptiel.

Terrarium Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Schildpaddenvoer

Bij Huisdierplezier verkopen wij op dit moment alleen schildpaddenvoer. Je kunt terecht voor schildpaddenvoer korrelvoer en schildpaddenvoer gammarus. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Zo is ons schildpaddenvoer korrelvoer verkrijgbaar in 250 ml en in 1000 ml en is ons schildpaddenvoer gammarus verkrijgbaar in 250 ml, 1000 ml en zelfs 3 liter! 

Schildpaddenvoer kopen bij Huisdierplezier

Als je het juiste schildpaddenvoer gevonden hebt kun je dit eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Je kunt betalen met IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Heb je wat hulp nodig omdat je er niet uit komt? Dan kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan via de chat op de website, via e-mail of telefoon. 

Naast schildpaddenvoer kun je bij ons terecht voor nog meer reptiel benodigdheden. Neem eens een kijkje in de categorieën Voeding en Decoratie en Huisvesting Benodigdheden.