• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Vogel benodigdheden

De leukste items voor jouw vogels!

Vogels houden als huisdier

Vogels zijn veel gehouden huisdieren in Nederland. De vrolijke melodieën welke ze fluiten en de leukste trucjes welke je ze kunt leren maken het niet alleen leuke dieren maar ze geven ook een aanvulling op je huishouden. Wat is nu fijner dan het fluiten van een vogeltje als je terug komt van je werk? Er zijn verschillende soorten vogels welke gehouden worden als huisdier. Denk hierbij aan de knalgele kanarie, de goed gekuifde valkparkiet of de kleurrijke dwergparkiet. Elke vogelsoort heeft zijn eigen kenmerken en herkenningspunten. Maar welk vogeltje past nu het beste bij jou? En welke vogelbenodigdheden moet je allemaal hebben wanneer je vogels wilt houden? In de categorie vogel op onze vogelwebshop vind je allerlei spullen welke je nodig hebt voor jouw vogel. Zo koop je makkelijk en snel alles Online voor jouw vogel!

Budgie, Paar, Vogels, Parkieten, Verenkleed

Welke vogel past het beste bij mij?

Vogels welke als huisdier gehouden kunnen worden zijn er in alle maten, kleuren en met een uiteenlopende muzikaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine vogeltjes, zoals de kanarie of de parkiet. Maar ook grotere vogels zoals de papagaai, de valkparkiet of een diamantduif wordt steeds vaker gehouden als huisdier. Elke vogel heeft zo zijn eigen kenmerken, om te beslissen welke vogel het beste bij je past is het belangrijk te weten wat je kunt verwachten van jouw vogel.

Kanarie -  De kanarie is een vogel welke valt onder de zangvogels. Voornamelijk de mannetjes kunnen prachtige muziekstukken opvoeren. Daarnaast komt de kanarie niet alleen voor in de welbekende gele kleur, maar is deze vogel in meerdere kleurenslagen gekweekt. De kanarie is een vogel welke eenvoudig met meerdere andere vogels gehouden kan worden. Een tamme kanarie kan een leeftijd bereiken van 12 jaar bij goede verzorging en leefomstandigheden.

Wist je dat een vrouwtjes kanarie ‘pop’ wordt genoemd? Zo heb je meteen een leuke naam voor je nieuwe aanwinst!

Grasparkiet -  De grasparkiet is een gezellig diertje en met zijn uiterlijk als een mini papegaaiachtige erg populair als huisdier. De grasparkiet is een vogel welke houdt van gezelligheid en gezelschap, hierdoor zijn ze niet alleen perfect om met meerdere soortgenoten te plaatsen ze zijn hierdoor ook goed tam te krijgen. Een vogel tam krijgen vraagt wat tijd, maar de grasparkiet is een leergierige vogel en doet veel voor de nodige aandacht van zijn baasje en soortgenoot. Een grasparkiet heeft een gemiddelde afmeting van 18 centimeter en kan een leeftijd bereiken van wel 20 jaar. Vanzelfsprekend moet de vogel hiervoor een gezonde en goede verzorging krijgen.

Wist je dat een parkiet tot drie kan tellen? Zo kun je hem dus makkelijk trucjes leren!

Valkparkiet -  De valkparkiet is een middelmaat vogel welke een kenmerkend uiterlijk heeft. Deze prachtige vogels hebben schattige rode wangen en daarnaast een grote kuif. Niet alleen het uiterlijk van deze vogel is geweldig, het zijn ook super leuke vogels om te houden. De valkparkiet is een echt groepsdier en zal je dan ook dankbaar zijn wanneer je hem plaatst met een soortgenoot. Deze tot 34 centimeter tellende vogel behoort tot de familie kaketoes. Deze leergierige vogel kan een leeftijd bereiken van 15 tot 20 jaar bij goede verzorging, het is zelfs mogelijk dat ze ouder worden!

Wist je dat valkparkieten in verschillende kleurslagen zijn gekweekt? Er bestaan zelfs helemaal witte valkparkieten!

Dwergpapegaai – De super schattige dwergpapegaai is een kleine actie vogel. Deze vogel is als afstammeling van de papegaai een vogel welke niet snel stil is. De dwergpapegaai heeft daarom zeker baat bij voldoende speelgoed en afleiding. Dit is ook de reden dat je deze vogel beter niet alleen kunt huisvesten. Een dwergpapegaai kan bij goede verzorging een leeftijd van 20 jaar bereiken.

Wist je dat de Latijnse naam van de dwergpapegaai Agapornis ‘Liefdesvogel” betekend?

Papegaai – Iedereen kent ze; de vrolijk kwebbelende papegaai. In verschillende soorten, kleuren en groottes komen ze voor. Zo zien we de Grijze roodstaart papegaai, de Amazone papegaai maar ook de Ara veel terug als huisdier. Een papegaai is een prachtig dier en vraagt veel aandacht. Het is dan ook van belang je te beseffen wat de zorg van een papegaai inhoud, lees je dan ook goed in. Papegaaien kunnen makkelijk een leeftijd van 50 jaar bereiken, maar er zijn ook gevallen bekend waar een papegaai ouder dan 80 jaar werd.

Wist je dat er papegaaien zijn met een woordenschat groter dan 500 woorden?

Wat heb ik allemaal nodig voor mijn vogel?

Wanneer je hebt besloten welke vogelsoort het beste bij je past en welke jouw verwachtingen het beste kan vervullen gaan we bekijken wat je allemaal moet aanschaffen voor jouw vogel. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw vogel goed verzorgd wordt en bijvoorbeeld tijdig zijn voeding krijgt. Maar daarnaast zijn er vele andere onderdelen aan de opvoeding van een vogel waar je vogel spullen voor nodig hebt. Of het nu gaat over kanarie benodigdheden, vogelspullen voor de parkiet of uitdagend speelgoed voor jouw papegaai! Hieronder geven we een overzicht van de benodigdheden voor jouw vogel;

Huisvesting binnen – Wanneer je jouw vogel of beter nog vogels binnen wilt huisvesten is het natuurlijk belangrijk dat je een degelijk verblijf aanschaft. De afmeting hiervan is van belang. Dit wordt gebaseerd op het aantal te houden vogels en de groottes van de vogels. Daarnaast zijn er enkel must haves wanneer het gaat over een vogelkooi. Zo is een parkiet een klimmer en dient deze een kooi te hebben met horizontale tralies zodat hij naar boven kan klimmen. Binnen onze categorie huisvesting voor vogels vind je daarom ook verschillende onderverdelingen om een makkelijkere keuze te kunnen maken binnen de mogelijkheden. Zo maak je hier eenvoudig de keuze tussen een vogelkooi, binnenvoliere of kamervoliere. Voor alle vogelkooi benodigheden kun je deze categorie bekijken.

Huisvesting buiten – Natuurlijk worden ook veel vogels buiten in een volière gehouden. De kanarie is bijvoorbeeld een vogel welke vaak in een groep in een volière wordt geplaatst. De categorie buiten volières voor vogels bestaat dan ook uit verschillende afmetingen, materiaal soorten, kenmerken en kleuren volières voor buiten. Bedenk er tevens bij dat de vogels in de wintermaanden niet zonder maatregelen in het buitenhok gehouden kunnen worden. Hiervoor dien je dus een nachthok te hebben in de houten volière.

Huisvesting benodigdheden – Naast de vogel hoort de kooi natuurlijk wat meer aankleding te krijgen. Denk hierbij aan een goede bodembedekker, wat het schoonmaken van het hok vereenvoudigd. Maar ook een voerbakje voor vogels, een drinksilo en eventuele broed benodigdheden mogen niet ontbreken. Ook in deze categorie zien we vogelbadjes terug welke eenvoudig vastgehaakt kunnen worden aan het verblijf. Natuurlijk bieden wij ook verschillende voliere benodigdheden waarmee je jouw voliere prachtig kunt aankleden en jouw vogels kunt voorzien van alle spullen voor jouw buitenvoliere. 

Voeding & Verzorging – Dat een vogel voer nodig heeft hoeven we natuurlijk niet te vertellen. Maar naast de dagelijkse voeding bieden wij ook heerlijke vogelsnacks aan welke jouw vogel niet alleen verwennen maar ook heerlijk bezig kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan trosgierst, een heerlijke snack waar je tevens de vogel mee kunt trainen. Ook vind je hier pikstenen voor vogels, welke zorgen voor de noodzakelijke mineralen.

Speelgoed & Vermaak – Een leuke maar zeker niet onbelangrijke categorie is die van het vogelspeelgoed. Er is onwijs veel keuze binnen de categorie vogelspeelgoed. We hebben deze opgedeeld in groepen om het makkelijker voor je te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vogelschommel van touw en hout, maar ook zitstokken en spiegels voor vogels vind je hier terug.

Vogel benodigdheden online bestellen

Een ding is zeker, met een vogel als huisdier is het nooit meer saai of stil. Vogels vinden het heerlijk los te mogen vliegen in de kamer en geven je zo het mooiste uitzicht. Want zeg nu eerlijk; wat is er leuker dan een jonge vogel welke trucjes leert, tegen je brabbelt en de mooiste muziekstukken voor je opvoert? Heb je nog vragen over het houden van vogels, vogelbenodigdheden kopen, het aankopen van een voliere voor binnen of over ons uitgebreid assortiment voor vogels, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Huisdierplezier is er naast huisdieren natuurlijk ook voor hun baasjes!

 

 

 

Menu