• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Vogelbadjes

Vogelbadjes voor in een vogelkooi of volière

Vogels moeten de mogelijkheid hebben om zich te kunnen wassen. In de natuurlijk hebben ze verschillende mogelijkheden maar in een woonkamer helemaal niet. In de meeste woonkamers is het erg droog en daarom is het verstandig om jouw vogel of vogels een badje aan te bieden.

Rustig en eenzaam strand | Gratis Foto

Wat voor mogelijkheden zijn er?

Een vogelbadje
Veel exotische vogels zullen flink gebruik maken van een badje aan de vogelkooi. Op deze manier kunnen ze het stof uit de veren poetsen en zullen de veren in een topconditie blijven. Er zijn veel verschillende soorten badjes op de markt in allerlei maten en kleuren. Maar ook is het goed om te kijken naar wat voor een vogelkooi je hebt. Heb je een ronde vogelkooi? Dan is daar ook een speciaal badje voor wat daarop aansluit. Heb je een kleine vogel dan is een klein badje voldoende, is de vogel wat groter neem dan een wat groter badje. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Let er wel op dat je het badje dagelijks goed schoonmaakt aangezien dit een bron is voor bacteriën.

De plantenspuit
Maken jouw vogels geen gebruik van het badje? Dan kun je ook gebruik maken van een plantenspuit. Als je de plantenspuit op de nevelstand zet en van een afstandje op de vogel sprayt kan deze zich heerlijk wassen. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen tocht aanwezig is. Vogels kunnen daar al niet zo goed tegen en als ze nat zijn, zijn ze daar nog gevoeliger voor.

Samen douchen? Of toch liever de kraan
Lijkt het je leuk om samen met de vogel onder de douche te gaan staan? Dan kan dat natuurlijk ook! Wel moet je dit rustig aan opbouwen en natuurlijk uitkijken dat de temperatuur van het water niet te hoog is. Ook mag de vogel niet in contact komen met shampoo of andere verzorgingsartikelen.

Ook kun je de kraan wat open zetten, bijvoorbeeld in de keuken. Zet deze zachtjes open, sommige vogels vinden het heerlijk om zich hieronder te wassen en het is een grappig gezicht!

Badderen in zand

Misschien klinkt dit een beetje raar maar vogels houden er ook van om lekker te badderen in zand. Op deze manier zorgen vogels ervoor dat parasieten gedood worden. Parasieten kunnen ziektes veroorzaken en zorgen voor een slechte conditie van de veren. Het is dus goed om op zijn tijd ook eens een zandbadje aan te bieden!

Een vogelbadje kopen bij Huisdierplezier

Als je het badje hebt kunnen vinden dat het beste past bij jouw vogels en vogelkooi dan kun je deze eenvoudig en snel bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur, zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je jouw bestelde artikelen snel in huis! Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen over een artikel, of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via e-mail en telefoon.

Heb je misschien nog meer vogelbenodigdheden nodig? Neem dan eens een kijkje bij onze vogelkooien, volières, voer- en drinkbakjes, bodembedekking, vogelvoer, snacks, vogelspeelgoed en broedbenodigdheden.