• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Alle vogelkooien

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vogelkooien kopen bij Huisdierplezier

Wat is er nu mooier dan wakker worden van het heerlijke gefluit van vogels? Vogels lijken altijd vrolijk te zijn. Het heerlijke getjilp van een parkiet, het gekwebbel van een dwergpapegaai of de mooiste zang van een kanarie maakt je dag al snel goed! Veel mensen kiezen ervoor een vogel te kopen want vogels zijn slimme dieren en geven een mooie toevoeging in een huishouden. Vogels zijn in het algemeen huisdieren welke tamelijk makkelijk te houden zijn. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer jij ervoor kiest een vriendje met vleugels in huis te nemen. Het misschien wel allerbelangrijkste is dat je een goede vogelkooi aanschaft! Iedereen verdient een veilige plek in huis, een thuishaven, een geborgen plekje waar je jezelf veilig voelt en je ook kunt beschouwen als jouw eigen plekje. Of het nu gaat om een kanarie, parkiet, papegaai of een valkparkiet een goede vogelkooi is een aankoop welke belangrijk is bij de aanschaf van een vogel voor in huis. Maar wanneer je jezelf stort in de wereld van vogelkooien wordt je al snel overspoeld met keuzes. Wij van Huisdierplezier weten dit, ook weten we dat jij het beste wilt voor jouw huisdieren. Daarom helpen wij je graag de juiste keuze te maken wanneer het gaat over een lekker plekje voor jouw vogel!

Onze vogelkooien

De keuze is reuze! Er zijn vogelkooien in verschillende vormen zoals; rechte vogelkooien, ronde vogelkooien, speciale vogelkooien en rechthoekige vogelkooien. Daarnaast komen vogelkooien in alle kleuren; zwarte vogelkooienwitte vogelkooien en zelfs koperkleurige vogelkooien behoren tot de mogelijkheden! Om direct een duidelijke opsplitsing te maken tussen de mogelijkheden binnen de vogel kooien delen we ze op in 4 groepen;

Parkieten kooien – Parkieten zijn er in heel veel soorten! De meest voorkomende parkieten in Nederland gehouden zijn; de Grasparkiet, de Valkparkiet , de Halsbandparkiet en de Catharina parkiet. Deze verschillende parkieten soorten hebben één ding gemeen. Ze klimmen graag in de kooi! Dit is dan ook de reden dat er voor een parkiet wordt aangeraden een vogelkooi met horizontale tralies te kopen. Zo klimmen ze makkelijk naar boven én weer naar beneden in de kooi. Afhankelijk van de parkieten soort kies je de juiste maat vogelkooi door goed te kijken naar de grootte van de vogel wanneer hij volwassen is. Zo is de Halsbandparkiet een stuk kleiner dan de Valkparkiet en hierdoor dien je voor een Valkparkiet natuurlijk een grote kooi aan te schaffen dan voor zijn kleinere soortgenoten. Ga je op zoek naar een parkietenkooi voor een koppel parkieten? Houd dan rekening met voldoende ruimte voor beide vogels en kijk bijvoorbeeld eens voor een vogelkooi welke aan de bovenkant open kan.

Kanarie kooien – De kanarie is misschien wel de meest gehouden vogel in Nederland. Door zijn mooie zang en zijn prachtige kleuren een graag geziene vogel in Nederlandse woonkamers. Kanaries zijn geen klimmers, ze geven de voorkeur aan vliegen! Wel is het aan te raden om jouw kanarie te plaatsen in een vierkante vogelkooi of een rechthoekige vogelkooi. Op deze manier creëer je namelijk de meeste ruimte voor jouw vogel. Een kooi kan dan ook eigenlijk nooit te groot worden voor jouw kanarie, maar naast een ruime kooi is het natuurlijk ook hartstikke leuk om jouw vogel af en toe los in de kamer te laten vliegen. Kanaries zijn een sociale vogelsoort, dit wil zeggen dat ze graag leven met een soortgenoot. Wil je een vogelkooi voor een kanarie koppel? Kies dan een kooi voor de kanarie die voldoende ruimte biedt voor hen beide.

Grote vogel kooien – Wie wordt er niet enthousiast bij het zien van een papegaai? Die mooi gekleurde kwebbelkonten maken je al snel aan het lachen! Waar de ene papegaai nog aan het leren is om zijn eerste woordjes uit te spreken gaat de andere papegaai helemaal los en praat en zingt hij de hele dag! Papegaaien zijn sierlijke en sterke dieren. Wist je dat de oudste papegaai ooit wel 90 jaar is geworden!? We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat de leeftijd van een papegaai en daarnaast van alle huisdieren afhankelijk is van de verzorging. Mede de huisvesting spreekt hierin een belangrijke rol. Een papegaai moet voldoende ruimte hebben in maar ook buiten zijn kooi om de vleugels te spreiden en gezond te blijven. Dit is ook de reden dat een ruime papegaaienkooi gemaakt van sterke materialen een must is. 

Kooien voor meerdere vogels – Zoals hierboven al beschreven dien je natuurlijk rekening te houden met het aantal vogels welke je in een vogelkooi wenst te plaatsen. Wil je meer dan een koppeltje plaatsen? Of wil je een koppel voldoende ruimte geven in de vogelkooi. Dan is een binnen volière een uitkomst. Deze vaak ruim opgezette binnenvolière bieden meer ruimte en gebruikersgemak wanneer je 2 of meer vogels hebt.

Waar moet een vogelkooi aan voldoen?

Vogelkooien zijn dus in vele maten te koop. Welke afmeting jij nodig hebt voor jouw vogels in afhankelijk van de soort vogel, de aantal vogels en de ruimte welke je ze te bieden hebt. Een kooi voor vogels kan eigenlijk nooit te klein zijn, ze hebben immers niet voor niets vleugels! Maar naast de afmeting zijn er nog andere punten waar je naar kunt kijken bij het aankopen van een vogelkooi. Wat móet er bijvoorbeeld in en op de vogelkooi zitten om het een goed vogelverblijf voor binnen te maken?

Aan tafel!
Natuurlijk moet jouw vogel kunnen eten en drinken in zijn kooi, dit is immers zijn huis! Meestal zie je dan ook vogelkooi inclusief eet en drinkbakjes geleverd. Bij voorkeur kies je een kooi waar de bakjes buiten de kooi hangen, zo hoef je de kooi niet telkens op en dicht te maken wanneer je het water wilt verschonen of het voer wilt aanvullen. Eetbakjes aan de vogelkooi zijn er verschillende maten en vormen, zo heb je een vogelkooi met eet en drinksilo of een vogelkooi met eetbakjes welke van buitenaf gevuld kunnen worden.

Zitstokken, zit je lekker?
Natuurlijk moet jouw vogel kunnen zitten in zijn kooi. Een vogelkooi met zitstokken is dan ook belangrijk. Je hebt hierin verschil in materiaal; zo zijn er vogelkooien met houten zitstokken welke een robuuste uitstraling geven aan de kooi. Maar ook vogelkooien met kunststof zitstokken welke makkelijk schoon te maken zijn.

Klop klop! Wie is daar?
Erg belangrijk is de toegang tot de kooi én tot de vogel. Een vogelkooi met deurtjes maakt het mogelijk om makkelijk bij de vogel te kunnen. Zeker wanneer je vogel tam maken je uitgangspunt is, is goede toegang wel handig. De meeste vogelkooien hebben meerdere deurtjes, de positionering hiervan is per kooi verschillend.

De vogelkooi schoonmaken niet je favoriete bezigheid?
Je vind het misschien het minst leuke aan het houden van vogels, maar het is zeker zo belangrijk dat de kooi netjes blijft en jouw vogel een schone kooi heeft. Niets is dan zo makkelijk als een vogelkooi met uitschuifbare lade. Deze lade vangt uitwerpselen van de vogel op en hierdoor is de vogelkooi handig en snel schoon te maken.

Spelen, klimmen en klauteren!
De indeling en opvulling van de kooi is misschien wel net zo belangrijk als de keuze van de juiste vogelkooi. Een vogel houd er van om uitgedaagd te worden. Het liefste speelt hij de hele dag met je, maar omdat ook jij moet werken of eens naar school moet is vogelspeelgoed een goede uitkomst! Denk aan een vogelkooihanger, vogeltrapje, een vogelbelletje, een piksteen of een vogelspiegeltje. Voeg kleurrijke vogelkooi accessoires toe in de kooi om het voor jouw vogel nog leuker te maken!

Vogelkooi online bestellen bij Huisdierplezier

Vogelkooien zijn heel belangrijk wanneer je van plan bent vogels te gaan houden. De perfecte vogelkooien voor jouw vogels vind je bij Huisdierplezier. Maar ook voor andere huisdierbenodigdheden ben je bij ons op het juiste adres. De vogelkooien zijn van A kwaliteit, maar ook voor een leuke vogelkooi in de aanbieding kun je bij ons terecht! Plaats de bestelling en je kunt het pakketje binnen 2 werkdagen bij je thuis verwachten. Ben je op zoek naar een vogelverblijf voor buiten? Kijk dan ook eens bij onze vogel volières voor buiten. Voor meer informatie over onze vogelkooien, neem gerust contact met ons op.

Menu