• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Alle vogelkooien

Vogelkooien van Huisdierplezier

Het heerlijke getjilp van een parkiet, het gekwebbel van een dwergpapegaai of de mooiste zang van een kanarie uit de vogelkooi maakt je dag al snel goed! Veel mensen kiezen ervoor een vogel te kopen want vogels zijn slimme dieren en geven een mooie toevoeging in een huishouden.Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer jij ervoor kiest een vriendje met vleugels in huis te nemen. Het misschien wel allerbelangrijkste is dat je een goede vogelkooi aanschaft! Of het nu gaat om een kanarie, parkiet, papegaai of een valkparkiet een goede vogelkooi is een aankoop welke belangrijk is bij de aanschaf van een vogel voor in huis.Voor iedere soort vogel gelden andere behoeftes waaraan de vogelkooi moet voldoen. Ook is het voor veel mensen belangrijk dat de vogelkooi een beetje in het interieur past. Gelukkkig zijn er heel veel vogelkooien op de markt. Vogelkooien in verschillende kleuren, vogelkooien in verschillende afmetingen en vogelkooien van verschillende materialen, extra grote vogelkooien, dubbele vogelkooien, ronde vogelkooien en ga zo maar door. Bekijk alle vogelkooien of lees hieronder meer informatie.

Valkparkiet, Parkiet, Huisdier, Vogel

Waar moet een vogelkooi aan voldoen?

Welke afmeting jij nodig hebt voor jouw vogels in afhankelijk van de soort vogel, de aantal vogels en de ruimte welke je ze te bieden hebt. Een vogelkooi kan eigenlijk nooit te klein zijn, ze hebben immers niet voor niets vleugels! Hier komen we later op terug. Maar naast de afmeting zijn er nog andere punten waar je naar kunt kijken bij het aankopen van een vogelkooi. Wat móet er bijvoorbeeld in en op de vogelkooitje zitten om het een goed vogelverblijf voor binnen te maken?

  • Natuurlijk moet jouw vogel kunnen eten en drinken in zijn vogelkooi, dit is immers zijn huis! Meestal zie je dan ook vogelkooi inclusief eet en drinkbakjes geleverd. Bij voorkeur kies je een vogelkooi waar de bakjes buiten de vogelkooi hangen, zo hoef je de vogelkooi niet telkens op en dicht te maken wanneer je het water wilt verschonen of het voer wilt aanvullen. Eetbakjes aan de vogelkooi zijn er verschillende maten en vormen, zo heb je een vogelkooi met eet en drinksilo of een vogelkooi met eetbakjes welke van buitenaf gevuld kunnen worden.

  • Vanzelfsprekend moet jouw vogel kunnen zitten in zijn of haar vogelkooi. Een vogelkooi met zitstokken is dan ook belangrijk. Je hebt hierin verschil in materiaal; zo zijn er vogelkooien met houten zitstokken welke een robuuste uitstraling geven aan de vogelkooi. Maar ook vogelkooien met kunststof zitstokken welke makkelijk schoon te maken zijn.

  • Erg belangrijk is de toegang tot de vogelkooi én tot de vogel. Een vogelkooi met deurtjes maakt het mogelijk om makkelijk bij de vogel te kunnen. Zeker wanneer je vogel tam maken je uitgangspunt is, is goede toegang wel handig. De meeste vogelkooien hebben meerdere deurtjes, de positionering hiervan is per kooi verschillend.

  • Je vind het misschien het minst leuke aan het houden van vogels, maar het is zeker zo belangrijk dat de kooi netjes blijft en jouw vogel een schone vogelkooi heeft. Niets is dan zo makkelijk als een vogelkooi met uitschuifbare lade. Deze lade vangt uitwerpselen van de vogel op en hierdoor is de vogelkooi handig en snel schoon te maken.

  • De indeling en opvulling van de vogelkooi is misschien wel net zo belangrijk als de keuze van de juiste vogelkooi. Een vogel houd er van om uitgedaagd te worden. Het liefste speelt hij de hele dag met je, maar omdat ook jij moet werken of eens naar school moet is vogelspeelgoed een goede uitkomst! Denk aan een vogelkooihanger, vogeltrapje, een vogelbelletje, een piksteen of een vogelspiegeltje in de vogelkooi. Voeg kleurrijke vogelkooi accessoires toe in de vogelkooi om het voor jouw vogel nog leuker te maken!

Budgie, Moe, Half In Slaap, Vogel

Verschillende soorten vogelkooien

De keuze is reuze! Er zijn vogelkooien in verschillende vormen zoals; rechte vogelkooien, ronde vogelkooien, speciale vogelkooien en rechthoekige vogelkooien. Daarnaast komen vogelkooien in alle kleuren; zwarte vogelkooien, witte vogelkooien en zelfs koperkleurige vogelkooien behoren tot de mogelijkheden! Om direct een duidelijke opsplitsing te maken tussen de mogelijkheden binnen de vogelkooien delen we ze op in 4 groepen; Parkietenkooien, Kanariekooien, Papegaaienkooien en Kamervolieres. Hieronder bespreken we de verschillende kenmerken van deze genoemde vogelkooien.

Parkietenkooi Klara 1 Parkietenkooi Runa

Parkieten kooienParkieten zijn er in heel veel soorten! De meest voorkomende parkieten in Nederland gehouden zijn; de Grasparkiet, de Valkparkiet , de Halsbandparkiet en de Catharina parkiet. Deze verschillende parkieten soorten hebben één ding gemeen. Ze klimmen graag in de kooi! Dit is dan ook de reden dat er voor een parkiet wordt aangeraden een parkietenkooi met horizontale tralies te kopen. Zo klimmen ze makkelijk naar boven én weer naar beneden in de kooi. Afhankelijk van de parkieten soort kies je de juiste maat parkietenkooi door goed te kijken naar de grootte van de vogel wanneer hij volwassen is. Zo is de Halsbandparkiet een stuk kleiner dan de Valkparkiet en hierdoor dien je voor een vogelkooi valkparkiet natuurlijk een grotere vogelkooi aan te schaffen. Ga je op zoek naar een parkietenkooi voor een koppel parkieten? Houd dan rekening met voldoende ruimte voor beide vogels en kijk bijvoorbeeld eens voor een vogelkooi parkiet welke aan de bovenkant open kan.


Vogelkooi Marja Taupekanariekooi Marja

Kanarie kooienDe kanarie is misschien wel de meest gehouden vogel in Nederland. Door zijn mooie zang en zijn prachtige kleuren een graag geziene vogel in Nederlandse woonkamers. Kanaries zijn geen klimmers, ze geven de voorkeur aan vliegen! Wel is het aan te raden om jouw kanarie te plaatsen in een vierkante vogelkooi of een rechthoekige vogelkooi. Op deze manier creëer je namelijk de meeste ruimte voor jouw vogel. Een vogelkooi kan dan ook eigenlijk nooit te groot worden voor jouw kanarie, maar naast een ruime vogelkooi is het natuurlijk ook hartstikke leuk om jouw vogel af en toe los in de kamer te laten vliegen. Kanaries zijn een sociale vogelsoort, dit wil zeggen dat ze graag leven met een soortgenoot. Wil je een vogelkooi voor een kanarie koppel? Kies dan een vogelkooi voor de kanarie die voldoende ruimte biedt voor hen beide.

Een grote vogelkooi kopen

Bovengenoemde vogelkooien zijn perfect voor de huisvesting van kleine vogels. Maar wil jij een grotere vogel huisvesten dan is een dergelijke kooi te klein. Kies in dit geval voor een grote vogelkooi welke voldoende biedt aan jouw grote vogel. De vogel moet zijn vleugels kunnen spreiden in de vogelkooi en hiernaast voldoende ruimte hebben om te kunnen spelen en rusten in de grote vogelkooi. Ook wanneer je meerdere vogels samen wilt plaatsen in de vogelkooi is het aan te raden te kiezen voor een grote vogelkooi. Op deze manier hebben de vogels ruimte om te spelen en te rusten in de grote vogelkooi. Hieronder geven we je een overzicht van de grote vogelkooien uit ons assortiment;


Papegaaienkooi PicoPapegaaienkooi Nico

Papegaaien kooien - Wie wordt er niet enthousiast bij het zien van een papegaai? Die mooi gekleurde kwebbelkonten maken je al snel aan het lachen! Waar de ene papegaai nog aan het leren is om zijn eerste woordjes uit te spreken gaat de andere papegaai helemaal los en praat en zingt hij de hele dag! Papegaaien zijn sierlijke en sterke dieren. Wist je dat de oudste papegaai ooit wel 90 jaar is geworden!? We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat de leeftijd van een papegaai en daarnaast van alle huisdieren afhankelijk is van de verzorging. Mede de huisvesting spreekt hierin een belangrijke rol. Een papegaai moet voldoende ruimte hebben in de grote vogelkooi maar ook buiten zijn kooi om de vleugels te spreiden en gezond te blijven. Dit is ook de reden dat een papegaaienkooi een luxe vogelkooi is wanneer je deze vergelijkt met een vogelkooi voor andere vogelsoorten. De grote vogelkooi voor een papegaai moet hiernaast gemaakt zijn van stevige materialen, de snavel van dit prachtdier is te sterk voor de gewone draad welke in een grote vogelkooi gebruikt wordt. Kies een grote vogelkooi voor jouw papegaai zodat deze de ruimte heeft om te bewegen in de vogelkooi.


Papegaaienkooi Coco Papegaaienkooi Polly

Kamervoliere Zoals hierboven al beschreven dien je natuurlijk rekening te houden met het aantal vogels welke je in een vogelkooi wenst te plaatsen. Wil je meer dan een koppeltje plaatsen? Of wil je een koppel voldoende ruimte geven in de vogelkooi. Dan is een binnen volière een uitkomst. Deze vaak ruim opgezette binnenvolière bieden meer ruimte en gebruikersgemak wanneer je 2 of meer vogels hebt. Deze grote vogelkooien zijn vaak voorzien van verschillende toegangsdeuren en ook een uitschuiflade is een veelgebruikte functie in deze grote vogelkooi. Ook zie je deze grote vogelkooi op wielen, heel handig om de vogelkooi te kunnen verplaatsen. En nu we toch bezig zijn nóg een bijkomend voordeel, hoe groter de kamervoliere hoe meer plek voor leuk vogelspeelgoed, een vogelbadje en leuk klimspeelgoed voor de vogels.

Een vogelkooi buiten 

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jouw vogels buiten verblijven. In dit geval is een vogelkooitje voor binnen niet aan te raden, je dient dan te kijken naar een vogelkooi welke buiten geschikt is voor de huisvesting van jouw vogels zoals een houten vogelkooi. Een open vogelkooi buiten gebruiken is dan ook niet aan te raden. Een vogelkooi voor buiten moet onder andere voldoen aan andere eisen in verband met de verschillende weersomstigheden. De meeste vogelkooien voor buiten zijn gemaakt van hout, bieden een grote ruime vlucht voor de vogels én een goed nachthok. De vogelkooi voor binnen heeft dit alles niet, hierdoor raden wij voor een vogelkooi buiten een houten buitenvoliere aan. Hiernaast is het ook mogelijk een maatwerk vogelkooi buiten te laten ontwerpen door onze volierebouwers. Ben je op zoek naar een vogelkooi voor buiten? Bekijk dan eens onze buiten vogelkooien in de buitencategorie voor vogels. Of bekijk een onze luxe vogelkooien voor buiten zoals hieronder op de afbeelding via luxe buitenvolieres.

Voldux voliere S1

Een vogelkooi kopen bij Huisdierplezier

Vogelkooien zijn heel belangrijk wanneer je van plan bent vogels te gaan houden. Dus wil je graag een vogelkooi kopen? Dan kan dit heel eenvoudig via Huisdierplezier. Alle soorten vogelkooien vind je bij ons onder de categorie huisvesting binnen. De vogelkooien zijn van A kwaliteit, maar ook voor een goedkope vogelkooi in de aanbieding kun je terecht in onze vogelwinkel! Plaats de bestelling en je kunt het pakketje binnen 2 werkdagen bij je thuis verwachten. Voor meer informatie over onze vogelkooien, neem gerust contact met ons op. 

Meer informatie over vogels lezen?

We hopen dat je een keuze kunt maken binnen ons aanbod grote vogelkooien, luxe vogelkooien, ronde vogelkooien, kooien voor parkieten en kooien voor papegaaien. Ben je er nog niet helemaal uit welke vogelsoort je graag wil? Lees dan eerst een onze blog: Welke vogelsoort past bij mij als huisdier! Heb jij al een vogel en overweeg je een maatje voor in jouw vogelkooi aan te schaffen, dan is deze blog wellicht ook leuk voor je om te lezen: "Is het slim een maatje te plaatsen bij mijn vogel?" Wij schrijven regelmatig leuke vogelblogs waar je jouw kennis kan verrijken en leuke handige tips kunt lezen. Bekijk een van onderstaande blogs voor leuke en leerzame informatie:

Blog: Hoe verzorg je een vogel?
Blog: De valkparkiet!
Blog: Hoe verzorg je een papegaai?
Blog: Verschillende soorten papegaaien