• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Papegaaienkooi

Papegaaienkooi kopen voor jouw vogel

Een papegaaienkooi moet natuurlijk voldoende ruimte bieden aan de vogel. Het is de bedoeling dat de papegaai zich vrij moet kunnen bewegen. Deze moet dan ook in de kooi helemaal zijn vleugels uit kunnen slaan zonder de wanden van de kooi te raken. Bij grote papegaaien wordt zelfs de spanwijdte van de vleugels met 1,5 vermenigvuldigd om de minimale maat van de kooi te bepalen. De spanwijdte wordt berekend door 2 keer de vleugellengte plus de breedte van de rug bij elkaar op te tellen. Bij een grote papegaai wordt dit dan maal 1,5 gedaan om de minimale afmeting van de kooi te bepalen. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een papegaaienkooi. Op deze pagina bekijken we de verschillende mogelijkheden in onze vogelwinkel voor de huisvesting van een papegaai.

Papegaaien, Exotische, Ara, Dierlijke, Vogels, Liefde

Waar moet je op letten bij een papegaaienkooi?

Er zijn heel erg veel papegaaien kooien, daarom is het moeilijk om te bepalen welke kooi het beste bij je past. Kijk goed naar de ruimte die je hebt en naar wat voor een papegaai je wil. Een dwergpapegaai of een Ara is natuurlijk een heel erg groot verschil. Elke papegaai heeft veel ruimte nodig en zelfs de grootste papegaaienkooi is te klein. Neem dus altijd een zo groot mogelijke kooi zodat de vogel zich zo vrij mogelijk kan bewegen.

Zwenkwielen
Omdat het aan te raden is om een zo’n groot mogelijke papegaaienkooi te nemen, is het natuurlijk wel handig als deze gemakkelijk te verplaatsen is voor bijvoorbeeld een schoonmaakbeurt. Daarom is een kooi met zwenkwielen ideaal! We adviseren om te kiezen voor een kooi die zwenkwielen heeft met schroefdraad. Deze zijn stabieler en hebben een betere functionaliteit.

Zorg voor goede sloten
Een papegaai is heel vindingrijk en zal dus makkelijk een deurtje open kunnen maken. Zorg ervoor dat je een kooi neemt met stevige en beveiligde sloten. Kijk ook goed naar het voedersysteem van de kooi. Er moet een goed slot zitten op de voederdeur. Ook een draaisysteem moet goed kunnen worden afgesloten om ontsnappen te voorkomen.

Drink- en voederbakken
De drink- en voederbakjes in de kooi moeten stevig zijn! Het beste is als deze gemaakt van zijn RVS. Deze zijn stevig en kunnen gemakkelijk schoon gemaakt worden. Ook de manier waarop de drink- en voerbakjes in de kooi geplaatst zijn is belangrijk. Bij een goede kooi zit er een extra beveiliging in zodat de papegaai de voeder- of waterbak niet zomaar eruit kan wippen.

Opvangranden
Opvangranden zorgen ervoor dat het wat schoner blijft rondom de papegaaienkooi. Papegaaien zijn nogal rommelige eters en zullen alles wat ze niet aanstaat uit de kooi gooien. Een opvangrand zorgt ervoor dat dit grotendeels wordt opgevangen. Ook zullen de opvangranden de meeste ontlasting opvangen!

Papegaaienkooi uit ons assortiment

Het assortiment vogelkooien in onze vogelwinkel is enorm, echter niet elke vogelkooi is geschikt voor de huisvesting van een papegaai. Deze grote vogels hebben ruimte nodig, bescherming én vermaak. Deze mogelijkheden biedt een gewone vogelkooi niet, hiervoor zijn ze simpelweg te klein. Kies daarom altijd voor een hoogwaardige kooi voor jouw papegaai. De aankoop van een papegaaienkooi is belangrijk zeker wanneer je bedenkt dat een papegaai onwijs oud kan worden. Het aanschaffen van een goede papegaaienkooi is dan ook een must voor de huisvesting van deze grote vogels. Hieronder vind je een overzicht van een aantal papegaaienkooien uit ons assortiment.

Papegaaienkooi Pico

Grote stevige papegaaienkooi - Deze grote papegaaienkooien zijn de meest populaire kooien voor papegaaien. Deze sterke vogelkooi biedt ruimte én is bestand tegen de kracht van een grote vogel zoals een papegaai. Het voordeel van deze prachtige papegaai kooi is hiernaast de voordelen in gebruik. Zoals de opvang rand oftewel mors rand welke de ruimte om de vogelkooi schoon houdt. Maar ook het open te klappen dak en de grote zitstok bovenop de kooi zal als een echte toevoeging dienen voor jouw papegaai. Kortom deze grote duurzame papegaaienkooien zijn een ideale aankoop wanneer jij een papegaai hebt als huisdier.

Papegaaienkooi Coco

Witte papegaaienkooi - Wil je een sterke en duurzame kooi maar ben je niet gecharmeerd van de standaard zwarte of donker gekleurde papegaaienkooien? Kies dan voor bijvoorbeeld deze prachtige witte papegaaienkooi. Deze kooi is ruim en beschikt over verschillende toegangsdeurtjes tot de kooi én de vogel natuurlijk. Deze vogelkooi voor papegaaien beschikt tevens over de zitstok op de kooi omdat papegaaien dit gewoon erg leuk vinden. De papegaaienkooi met wielen is hiernaast eenvoudig te verplaatsen waardoor je de papegaai ook eens kunt laten genieten van het buitenleven op een fijne lentedag.

De standplaats van de Papegaaienkooi

Je kunt de papegaaienkooi niet zomaar ergens neerzetten. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de plaatsing van de kooi. Ten eerste mag de kooi nooit op de tocht staan. Papegaaien zijn sterke vogels maar tocht is heel erg ongezond voor ze. Ook het plaatsen van de kooi bij een warmtebron zoals een kachel of in direct zonlicht is af te raden. De temperatuur mag niet teveel schommelen.

Plaats de papegaaienkooi tegen een wand zodat de papegaai zich veiliger voelt. Het is en blijft een prooidier en zal daarom ook altijd alert blijven op mogelijke gevaren. Als een zijde tegen een muur staat kan de papegaai alles beter overzien. Een papegaai heeft een ander slaapritme dan de mens. Ze hebben ongeveer 12 uur slaap nodig. Als er teveel licht of geluid is zal dit ervoor zorgen dat de papegaai niet kan slapen en hierdoor vervelend wordt. Om dit te voorkomen kun je de kooi, als dit ook de slaapplaats is, te plaatsen in een aparte ruimte. Als de papegaai overdag wakker is kun je zorgen voor een leuke speelplaats of andere kooi in de woonkamer waar hij de tijd door kan brengen en voldoende aandacht krijgt.

Ara Papegaai-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Attributen in en buiten de papegaaienkooi

Een papegaai heeft niet genoeg aan alleen een kooi. Het is belangrijk dat de vogel ook een leuke speelplaats buiten de kooi heeft. Als een papegaai alleen maar in de kooi zit kan dit zorgen voor gedragsproblemen. Een speelplaats zorgt ervoor dat de papegaai bezig blijft en lekker kan rondklimmen. Daag ze uit met voerverrijking en zorg voor leuke speeltjes. Ook in de papegaaienkooi waar de papegaai s ’nachts in verblijft kun je wat papegaaien speelgoed ophangen. Let er wel op dat je de kooi niet te vol hangt en de papegaai geen ruimte meer heeft om vrij te bewegen. Als hij maar ergens mee bezig kan zijn. Wissel speelgoed regelmatig af zodat het voor de papegaai interessant blijft.

Hygiëne in de papegaaienkooi

De hygiëne is heel erg belangrijk voor een papegaai. Alles waar de papegaai direct mee in aanraking komt moet redelijk goed schoon zijn. Een vieze kooi, vieze voerbakjes, smerig water, smerige zitstokjes zorgen voor bacteriën, schimmels en ongedierte en dat wil je natuurlijk voorkomen. Luchtvervuiling door teflondampen, geurkaarsen, wierook of zelfs veel stof is schadelijk voor een papegaai. Ventileer dus voldoende om te voorkomen dat de papegaai hier last van krijgt. Zorg ervoor dat je dagelijks het meeste vuil en stof verwijdert voor een frisse omgeving. Het is verstandig om de kooi van jouw papegaai en alle attributen één keer in de week grondig schoon te maken. Ook is het goed om elke paar maanden de kooi en alle spulletjes te behandelen met een desinfecterend middel.

Het bestellen van een papegaaienkooi

Ben je van plan de papegaaienkooi te kopen? Dan is de kooi makkelijk te bestellen bij Huisdierplezier! Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur? Dan wordt de kooi nog dezelfde dag verzonden. Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving of Achteraf betalen. Op onze webshop hebben zijn er veel vogelbenodigdheden verkrijgbaar. Ben je nog op zoek naar leuk speelgoed voor de papegaai? Of bodembedekking, voerbakjes en waterbakjes? We hebben namelijk alles om de papegaaienkooi zo compleet mogelijk te maken! Heb je nog meer huisdieren? Dan kun je ook nog eens rustig verder kijken bij bijvoorbeeld onze hondenbenodigdheden, kattenbenodigdheden, konijnenbenodigdheden, knaagdierbenodigdheden, kippenbenodigdheden en vissenbenodigdheden!

Huisdierplezier is dé totaalwinkel voor jouw vogels!