• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Parkietenkooi

Parkietenkooi kopen voor jouw vogel(s)

Het is belangrijk om een geschikte parkietenkooi te kopen voor jouw gevleugelde vriendje. Het is heel erg gezellig zo’n vogeltje in huis maar de parkiet zal vele uren doorbrengen in de parkietenkooi, het is daarom goed om te kijken wat het beste bij jouw vogel past. Ben jij op zoek naar een parkietenkooi voor jouw parkiet, een extra grote parkietenkooi, een parkietenkooi voor jouw grasparkiet of juist een grote parkietenkooi voor jouw valkparkiet? Lees dan zeker even verder. We gaan hier bespreken wat voor een kooi een parkiet nodig heeft en wat daar allemaal bij komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de invulling van jouw parkietenkooi met vogelspeelgoed en andere Vogelkooi benodigdheden voor parkieten en andere vogels.

Budgie, Paar, Entertainment, Vriendschap, Gemeenschap

Specificaties vogelkooien parkieten

Het is goed om te kijken hoeveel ruimte je hebt om de parkietenkooi te plaatsen. Voor de parkietenkooi geldt natuurlijk hoe ruimer hoe beter. Heb je genoeg ruimte? Neem dan ook een grote parkietenkooi zodat de parkiet lekker de ruimte heeft. Zeker als de parkiet er niet vaak uit mag is het verstandig om voor een grote kooi te kiezen. Heel veel mensen denken, hoe kleiner de vogel hoe kleiner de kooi. Dat is niet het geval. Kleinere vogelsoorten hebben veel meer de behoefte om te vliegen dan bijvoorbeeld een papegaai. Bij het uitzoeken van een parkietenkooi is het belangrijk om te letten op de spijlen. Een kooi met horizontale spijlen is bedoeld voor parkieten.

Vogelkooi Noor Grijs/Zwart

Ze houden heel erg van klimmen en klauteren en kunnen door de horizontale spijlen fijn door de kooi klimmen! Een kooi met verticale spijlen is bedoeld voor kanaries en is dus absoluut niet geschikt voor een parkiet. De afstand van de spijlen mag niet te breed zijn. Tot 12 mm is oké. Als de spijlen verder uit elkaar staan kan de parkiet vast komen zitten en dat willen we natuurlijk niet.

Grote parkietenkooien

Er zijn natuurlijke kleine en grote parkieten en daar moet ook de parkietenkooi op afgestemd worden. Onder kleine grasparkieten valt bijvoorbeeld de grasparkiet. Een halsband parkiet is een grote parkietensoort. Deze parkiet heeft ongeveer een lengte van 42 cm en heeft daardoor natuurlijk ook meer ruimte nodig. Een grote parkietenkooi is daarom zeker aan te raden. Ook bij grote parkieten moeten de tralies horizontaal bevestigd zijn in de grote parkietenkooi want ook grote parkieten zijn echte klimmers! Ben je van plan om grote parkieten te gaan houden en je hebt wat te besteden dan is het nog beter om te kiezen voor een mooie volière uit onze eigen productie.

Voldux voliere S2

De vogelkooien voor buiten zijn gemaakt van onderhoudsvrije materialen en bieden een heerlijk verblijf voor jouw parkieten. Deze handgemaakte vogelkooien voor buiten hebben een levensduur van zeker 10 tot 15 jaar en vragen geen onderhoud naast een goede schoonmaak beurt. Deze volieres zijn dan ook perfect geschikt voor meerdere vogels om buiten te laten verblijven.

Parkietenkooi plaatsen

Ook de plaatsing van een parkietenkooi is belangrijk. Het beste is om de kooi te plaatsen in een hok van de kamer, op een fijne rustige plaats. De parkieten zullen zich veilig voelen en staan zo ook niet op in de tocht. Tocht is namelijk heel erg slecht voor vogels dus het is belangrijk om dit te vermijden. Het plaatsen van de parkietenkooi voor een raam is ook af te raden. Ze krijgen dan te maken met veel temperatuurverschillen. Ook bij een verwarming of in de keuken is niet aan te raden omdat de temperatuur ook hier teveel schommelt. Ook hebben parkiet gevoelige longen. De damp die van Teflon pannen of gourmetstellen afkomen is giftig voor ze, let hier dus extra goed op! Een te stille omgeving zorgt voor veel stress. In het wild betekend dit dat er een roofdier dichtbij is. Het is goed om 2 parkietjes te nemen, zo kunnen ze lekker met elkaar brabbelen en elkaar vermaken. Als dit niet mogelijk is kun je ook de tv of radio aanzetten als er niemand thuis is. Zo hebben ze niet het idee dat ze alleen zijn en zullen ze veel relaxter zijn. Heb je geen plek op de kast om de parkietenkooi daar op te zetten? Dan kun je ook kiezen voor een parkietenkooi op standaard of een hangende vogelkooi.

Schoonmaken van de kooi

Naast goede voeding en verzorging voor vogels komt er natuurlijk ook schoonmaken kijken bij het houden van vogels. Het is goed om de bodem van de parkietenkooi twee keer per week even te verschonen. Schelpenzand is af te raden, het is slecht voor de longen van de parkiet en geeft heel veel rotzooi in huis. Ook hebben parkieten sneller kans op een schimmelinfectie. Het is daarom beter om te kiezen voor beukensnippers. Ze vinden het ook leuk om hierop te gaan knabbelen, wat zorgt voor extra vermaak in de parkietenkooi! Ook is het belangrijk dat je uitwerpselen regelmatig van de zitstokken en voer en drinkbakjes verwijdert. Alle andere attributen in de kooi moeten minimaal één keer per week afgedaan worden. Gebruik tijdens het schoonmaken geen afwasmiddel of chemisch reinigingsmiddel, dit is namelijk slecht voor de vogel. Het is beter om te kiezen de vogelkooi schoonmaak te doen met bijvoorbeeld appelazijn, dit is veilig en hygiënisch om dat het micro-organismen dood.

Attributen voor in de parkietenkooi

Je hebt een flinke parkietenkooi aangeschaft. Nu is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de parkiet eten en water tot zijn beschikking heeft. Meestal zitten de bakjes al standaard bij de kooi voor parkieten geleverd. Als dit niet het geval is, kun je het beste gaan voor roestvrij stalen bakjes. Deze zijn duurzaam en handiger hygiënisch schoon te maken. Als een plastic voer of drinkbakje wat krasjes krijgt kunnen hier bacteriën in gaan nestelen, wat weer slecht is voor de vogel. Met de juiste attributen houd je jouw parkietenkooi makkelijker netjes en schoon. Sommige vogels zijn gebaat bij het aanbieden van broedbenodigdheden in de kooi. Denk hierbij aan broednestjes voor vogels en broedmateriaal. Ook speeltjes zijn heel erg belangrijk. De parkiet zal namelijk vele uren doorbrengen in de parkietenkooi. Als je zorgt voor genoeg speelgoed en knabbelmateriaal kan de vogel zich lekker bezig houden en zal deze zich niet snel vervelen. Als een vogel zich verveelt kan deze vervelend gedrag gaan vertonen. Dit is voor de parkiet niet fijn en voor jezelf meestal ook niet. Kijk daarom even bij al ons vogelspeelgoed, daar vind je genoeg speeltjes zoals vogelschommels, vogelspiegels en ander leuk speelgoed waar de vogel heerlijk mee kan spelen!

Parkieten, Vogel, Volière, Parkiet

Een vogelkooi kopen speciaal voor parkieten

Wil je graag een parkietenkooi kopen? Dan kun je deze snel en makkelijk bestellen bij Huisdierplezier! We hebben regelmatig leuke aanbiedingen en goedkope vogelkooien in ons assortiment. Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur, dan wordt de parkietenkooi nog dezelfde dag verzonden. We hebben verschillende betaalmogelijkheden die je kunt gebruiken. Je kunt kiezen tussen IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving of Achteraf betalen via Klarna of Afterpay. Ben je niet tevreden met het artikel en is deze ongebruikt en nog verpakt in de originele verpakking? Dan is retourneren geen problemeem! Je ontvangt na controle het aankoopbedrag netjes terug.

Huisdierplezier dé dierenspecialist online!

Heb je vragen over een bepaald artikel of wil je meer advies? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. We zijn te bereiken per telefoon en per e-mail. We reageren altijd binnen 24 uur op een bericht zodat je nooit lang hoeft te wachten! Wil je toch liever bellen? Dan kan dit tussen 9:00 en 12:00 uur / 13:00 en 17:00 uur. We zullen er alles aan doen om je te helpen! Wij van Huisdierplezier helpen je graag bij de aanschaf van jouw dierenartikelen. Naast parkietenkooien, kanariekooien en grote volieres hebben nog veel meer vogelartikelen in ons assortiment. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij vogelkooi standaarden, vogel voerbakjes, vogel drinkbakjes en bodembedekking. De parkiet mag natuurlijk niets te kort komen! Wil jij weten welke vogelsoort het beste bij jou past? Lees dan eerst de blog: Welke vogelsoort past bij mij als huisdier? of een van de andere vogelblogs: 

Blog: Hoe verzorg je een vogel?
Blog: De valkparkiet!
Blog: Hoe verzorg je een papegaai?
Blog: Verschillende soorten papegaaien