• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden!

 

Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en grote verblijven geldt een andere levertijd

Huisvesting Buiten

Vogels houden in een buiten volière

Vogels kunnen zowel binnen als buiten worden gehouden. Veel mensen kiezen ervoor een buiten volière te plaatsen in de tuin waar ze vogels in houden. Er zijn vele vogels welke in een buiten volière gehouden kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parkieten, vinken, kwartels en kanaries. Ook minder voor de hand liggende soorten kunnen in een volière buiten gehouden worden zoals; valkparkieten, zebravinken en de agapornis. Wanneer je vogels in een buitenomgeving wilt houden is het wel zaak dat je rekening houdt met een aantal dingen. Zo moet er in de winter een mogelijkheid zijn dat de vogels in een nachthok kunnen tegen de kou, dien je de volière te beschermen tegen roofdieren en is het zaak dat je de vogels voorzien van meerdere zit en slaapplekken in het buitenverblijf. Naast gehouden vogels komen er natuurlijk ook vogels in jouw tuin welke buiten leven, zoals roodborstjes en pimpelmeesjes. Ook aan deze vogels is gedacht, onze categorie buiten huisvesting voor vogels bestaat uit de mooiste vogel volières van hout, vogelhuisjes voor nestelende buitenvogels en zelfs op maat gemaakte geïmpregneerde verblijven voor vogels.

Parque Estoril, Sao Bernardo Do Campo, São Paulo

Welke soort volière voor buiten kies je?

Wanneer we gaan kijken naar de verschillende opties op het gebied van buiten huisvesting voor vogels komen we uit op vele mogelijkheden. Het is van belang te bepalen wat voor vogels je wilt houden, de hoeveelheid van deze vogels en wat noodzakelijk is voor een goede huisvesting van deze dieren. Wanneer je bepaald hebt hoeveel vogels je wilt houden, welke soorten je wilt houden en wat hiervoor nodig is kun je gaan kijken tussen de verschillende mogelijkheden voor buitenhuisvesting van vogels.

Voldux voliere S1

Houten volière voor buitenJe kunt kiezen voor een houten volière voor vogels welke je buiten kunt plaatsen. De standaard vogelverblijven welke wij aanbieden zijn perfect om vogels in de zomermaanden buiten te houden. Het voordeel van een buiten volière van hout is dat de vogels het natuurlijke proces van de ruiperiode meemaken en dit draagt bij aan een goed verloop. Daarnaast zul je merken dat schuwere vogelsoorten liever in een buitenomgeving zitten dan binnen in huis. Dit is dan ook een groot voordeel wanneer je jouw vogels in een volière buiten plaatst. De houten verblijven vragen wat onderhoud, zo is het belangrijk dat je de beschermlaag periodiek hersteld of opnieuw plaatst op de volière. Dit om het hout in goede conditie te houden en te beschermen tegen vocht en kou.

Voldux Volière R9

Aluminium volière voor buitenEen buiten volière welke gemaakt is van aluminium geeft een robuuste uitstraling. Door het gebruik van aluminium is het verblijf goed en makkelijk schoon te houden wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Sommige vogels knagen of knabbelen graag aan hout, in dit geval is een aluminium volière natuurlijk ook een goede keuze. Bij Huisdierplezier vind je de mogelijkheid om een eigen volière samen te stellen, dit kan van zowel hout (hier gaan we later verder op in) maar ook aluminium behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je een exact verblijf maken welke past in jouw tuin, aansluit op jouw wensen en natuurlijk op die van de vogels.

Voldux Voliere R4 extra diep

Buiten volière van geïmpregneerd houtWat is nu leuker dan een eigen volière helemaal naar smaak, mogelijkheid en afmeting te laten produceren. Bij Huisdierplezier is dit mogelijk! Onze timmerman maakt de door jouw ontworpen volière volledig op maat. Ook is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van de kennis welke wij in huis hebben en samen met onze ontwerper tot een mooi verblijf te komen voor jouw buiten vogels. De volières welke worden geproduceerd uit geïmpregneerd hout zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zullen jaren lang blijven schitteren in jouw tuin. Ook hebben wij enkele standaard eigen verblijven, deze zijn ontworpen met het oog op een goede verzorging van jouw vogels en zijn vaak zelfs uit voorraad leverbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan per email of telefonisch contact met ons op!

Waar moet een buiten volière aan voldoen?

Wanneer je jouw vogels enkel in de zonnige maanden buiten wenst te houden, of deze af en toe buiten mogen staan met de kooi is het niet noodzakelijk rekening te houden met de nacht. Maar wanneer je jouw vogels altijd buiten houdt dien je met een aantal belangrijke zaken rekening te houden.

Nachtverblijf in een volière – Een buitenverblijf voor vogels dient altijd te beschikken over een goed afgesloten, toch en vocht vrij nachtverblijf. De vogels moeten immers ook op koude dagen beschermt zijn tegen de kou en vocht. Een nachtverblijf moet dan ook kier vrij zijn en dient volledig te zijn afgesloten, met uitzondering van de ingang natuurlijk. Dit beschermt de vogels tijdens koude dagen tegen vrieskoud en optrekkend vocht in het verblijf. Een nachtverblijf dient te beschikken over een aantal zitstokken zodat jouw vogel de keuze heeft waar hij de nacht wil doorbrengen. De bodem van het nachtverblijf kun je bedekken met een dikke laag bodembedekking zodat het nachthok eenvoudig schoon te maken is. Sommige volgens blijven ondanks kou in de voliere zitten, het is dan ook slim om hier rekening mee te houden en een mogelijkheid te hebben tot het afsluiten van het nachtverblijf. Je kunt de vogels met voer lokken naar het nachtverblijf en deze dan sluiten. Zorg er ten alle tijden voor dat de vogels toegang hebben tot water en voer.

Aankleding van een buiten volière voor vogels – Voor de aankleding van het buitenverblijf van jouw vogels kun je het beste gaan voor een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Jouw vogels zullen je er dankbaar voor zijn wanneer zij het gevoel hebben in een instinctief herkenbare omgeving te verblijven. Dit kun je makkelijk doen door het verblijf van de buitenvogels aan te kleden met volière benodigdheden. Denk hierbij aan houten zitstokken en vogel volière plateau’s maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld takken te plaatsen. Plaats takken of zitstokken in verschillende diktes, om het zo natuurlijk mogelijk te houden voor de vogels. Ook kun je planten plaatsen, let wel op dat je jezelf goed inleest over de mogelijkheden want niet elke plant is geschikt! Planten in de volière geven een beschutte plek en een plekje voor de vogels om te schuilen of te rusten.

Hoe kun je een buiten volière aankleden?

De aankleding van het hok is dus van belang om jouw vogels een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Denk hierbij aan een nachthok in het verblijf. Maar er zijn ook enkele benodigdheden voor vogels welke ze nodig hebben voor een goed en gezond leven. Hieronder zetten we alles op een rijtje wat noodzakelijk is voor jouw volière; Voldoende zitstokken voor alle vogels, wissel af van dikte voor een natuurlijk effect. Drinkbakjes en eetbakjes, plaats voldoende bakjes zodat de vogels allemaal de mogelijkheid krijgen te eten en te drinken in het verblijf. Badjes, vogels houden van badderen! Plaats in een volière dan ook altijd een badgelegenheid waar jouw vogels zich kunnen wassen. Voor grotere vogelsoorten is het aan te raden een stevig en zwaar bad te nemen, zodat deze niet kan worden omgeduwd door de vogel. Vogelspeelgoed, natuurlijk worden vogels graag uitgedaagd. Gelukkig is er dan ook veel vogelspeelgoed op de markt waar jouw vogel zich in zijn voliere mee kan vermaken.

Budgie, Paar, Entertainment, Vriendschap, Gemeenschap

Heb je nog vragen of wil je advies?

Wellicht heb je na het lezen nog vragen of wil je graag advies over de juiste keuze wanneer het gaat over de huisvesting van jouw buitenvogels? Of het nu gaat over de aanschaf van een houten voliere of het juiste speelgoed voor jouw vogel, neem gerust contact met ons op! Neem dan gerust contact met ons op, wij hebben deskundige medewerkers in dienst welke je graag verder helpen. Onze online vogelwinkel is ten alle tijden geopend! Wil je meer lezen over vogels in het algemeen, de verzorging van een vogel of informatie opdoen van verschillende vogelsoorten? Bekijk dan zeker eens onze blog pagina's waar je blogs kunt vinden zoals:

Blog: Hoe verzorg je een vogel?
Blog: De valkparkiet!
Blog: Welke vogelsoort als huisdier?
Blog: Hoe verzorg je een papegaai?
Blog: Verschillende soorten papegaaien 

Menu