• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Vogelhuisje

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vogelhuisjes en Voederhuisjes

Het is super leuk om te zien hoe druk vogels bezig kunnen zijn. Het is daarom goed idee om vogelhuisjes en voederhuisjes in je tuin te plaatsen zodat je hier elke dag van kunt genieten. Wel moet je goed kijken waar je de vogelhuisjes plaatst als je wilt dat ze ook echt gebruikt gaan worden. Ook zijn er allemaal verschillende soorten vogel- en voederhuisjes. Lees hier verder zodat je de juiste artikelen in huis haalt!

Welk vogelhuisje heb je nodig en waar plaats je deze?

Welke vogels komen veel voor in jouw woonomgeving? Woon je in een stedelijke omgeving dan zijn er waarschijnlijk veel huismussen en gierzwaluwen. Deze vogels maken hun nestjes in spleten van daken en gebouwen. Kijk dus goed naar nestkastjes die voor deze soorten geschikt zijn. Woon je in een gebied met veel tuinen en erven dan zie je vaak Roodborstjes, Winterkoninkjes, Zwarte roodstaartjes en Kwikstaartjes. Zij maken vaak een nestje in dicht struikgewas. Je kunt dan het beste kiezen voor een half open nestkastje. Woon je op het platteland, dan kom je vooral veel Zwaluwen, Spreeuwen en Mussen tegen. Ook een Kerkuil en Torenvalk zie je hier wat vaker. Woon je in een Bosrijk gebied, dan zie je veel Mezen, Winterkoninkjes, Boomkruipers, boomklevers enzovoort.

Ook is het belangrijk om een vogelhuisje op de juiste manier op te hangen. Als dit niet goed gebeurt heb je kans dat het huisje onbewoond zal blijven. Het nestkastje moet op een rustige plek gehangen worden zodat de vogels zich veilig voelen. De ingang kun je het beste plaatsen op het noordoosten omdat de wind in Nederland vaak uit het zuidwesten komt. Heb je meerdere vogelhuisjes gekocht? Dan moet je er op letten dat vogels van dezelfde soort, behalve als koloniebroeders zijn, ongeveer tien meter uit elkaar willen wonen. Vogelhuisjes voor verschillende soorten vogels mogen op drie meter van elkaar worden opgehangen. Het vogelhuisje moet stevig vastzitten zodat het niet wiebelt als de vogel erop land.

Welke verschillende voederhuisjes zijn er?

Je mag vogels het gehele jaar voer aanbieden. Dit omdat vogels veel energie verbruiken het hele jaar door. Nederland wordt steeds dichter bebouwd waardoor het voor vogels steeds moeilijker wordt om voldoende voedsel te vinden. Heb je een mooie tuin? Denk een beetje aan de vogels en maak de tuin vogelproef.

Als je vogels gaat voeren, strooi dit dan niet zomaar op de grond. Dit kan namelijk zorgen voor ongedierte en dat wil je niet. Er zijn verschillende manieren om voer aan te bieden. Er zijn leuke voederhuisjes, voedersilo’s, mezenbolhouders en voederblokhouders. Ook combinaties hiervan bestaan!

Maar wat mag je vogels allemaal voeren? Het moet natuurlijk wel gezonde voeding zijn. Er bestaat speciaal tuinvogelvoer, strooivoer en silovoer. Ook fruit, ongebrande en ongezouten pinda’s, vetproducten zoals vetbollen en vetblokken mag je geven aan de tuinvogels. Broodkruimels mag, maar niet teveel want hier zit namelijk zout in.

Vogelhuisjes en voederhuisjes kopen bij Huisdierplezier

Bij Huisdierplezier koop je de mooiste vogel- en voederhuisjes! Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur dan zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je snel genieten van alle vogels in de tuin. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Deze zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer tuinvogelbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij vogelvoer en snacks, tuinvogelvoer en broedbenodigdheden.