• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Speelgoed & Vermaak

Online Vogelspeelgoed shoppen

Vogelschommels, spiegels voor in de vogelkooi en andere leuke kooihangers.. Naast de benodigde verzorging van jouw vogels is het aan te raden jouw vogel te voorzien van vogelspeelgoed. Vogels zijn energieke, nieuwgierige én leergierige dieren. Het is dan ook slim om dit natuurlijke instinct te stimuleren met leuk speelgoed voor vogels. De keuze is enorm op het gebied van vogelspeeltjes, zo kun je de vogelkooi mooi aankleden met een vogelkooihanger maar ook een vogel spiegeltje of schommel zal bij jouw vogel zeker in de smaak vallen. Om een duidelijk overzicht te geven binnen ons ruime assortiment aan speeltjes voor de vogel willen we je graag informeren en adviseren over de mogelijkheden maar ook welk speelgoed het beste past bij jouw vogel, welk materiaal het meest geschikt is wat voor functie verschillende soorten vogelspeeltjes hebben.

Waarom is vogelspeelgoed belangrijk?

Zoals hierboven beschreven is het belangrijk dat jouw vogel zich kan uitdagen met leuk vogelspeelgoed. Dit is niet alleen voor vermaak maar ook belangrijk voor een goede gezondheid. Net als bij ons mensen is het belangrijk dat jouw vogel voldoende beweging krijgt voor een goede verzorging maar daarnaast kan verveling ook zorgen voor vervelend gedrag of onvoorziene problemen met de gezondheid van jouw huisdier. Een vervelende vogel kan stress ervaren wat kan resulteren in het plukken van de veren, dit moet natuurlijk voorkomen worden. Daarnaast houd het speelgoed jouw vogel bezig op momenten dat hij alleen is. Als laatste maar zeker ook niet belangrijk is leuk vogelspeelgoed natuurlijk ook een verrijking van de vogelkooi. Zo kun je het speelgoed afstemmen op jouw interieur waardoor de vogelkooi een onderdeel wordt van jouw leefruimte.

De mogelijkheden op gebied van vogelspeelgoed

Vogelspeelgoed is er in vele maten, kleuren en gemaakt van verschillende materialen. Het kan lastig zijn om te bepalen welk speelgoed het beste is voor jouw vogel en waar deze zichzelf het beste mee kan vermaken. Om deze keuze makkelijker te maken geven we enkele richtlijnen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je bekijkt welk speelgoed het beste in de smaak valt bij jouw vogel, uiteindelijk is elke vogel anders en vindt deze in verschillende speeltjes uitdaging.

Kooihangers voor vogels. Kooihangers worden vaak gebruikt in een vogelkooi en dit is niet voor niets. Naast een leuke uitstraling geeft een kooihanger ook veel plezier aan de vogel. Kooihangers zijn voorzien van een simpele haak waardoor je deze speelhangers voor vogels makkelijk kunt ophangen in de vogelkooi. Binnen de kooihangers zien we verschillende materialen en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een houten kooihanger met leuke kleuren of een kooihanger voorzien van speelballen voor vogels welke door middel van touw zijn opgebonden. Alle kooihangers zijn gemaakt van natuurlijke en/of veilige materialen voor de vogel.

Vogelspiegel voor in de vogelkooi. Vogels welke alleen gehouden worden in en verblijf kunnen baat hebben bij het ophangen van een vogelspiegel. De vogel ziet zichzelf in de spiegel en heeft hierdoor het gevoel niet alleen in de kooi te zitten. Wel dien je er rekening mee te houden dat niet alle vogels een spiegel op prijs stellen. Het kan ook frustratie opleveren omdat er geen reactie komt van zijn spiegel maatje. Let hier dan ook goed op en indien je dit gedrag ziet is een spiegel wellicht geen goede keuze. Uiteindelijk is een spiegel geen vervanging voor het samen plaatsen van twee soortgenoten. Maar het kan wel een leuke toevoeging zijn in de kooi welke jouw vogel aandacht geeft op het moment dat jij het niet kan doen. Speelgoedspiegels voor vogels komen in verschillende materialen. Zo kun je kiezen tussen een spiegelhanger bewerkt met kunststof maar ook een houten variant vind je terug in ons assortiment.

Vogelschommels voor in het vogelverblijf. Een schommeltje voor vogels is een leuk item om op te hangen. Dit omdat het jouw vogel uitdaagt om zijn evenwicht te trainen wat ze niet alleen leuk maar ook als uitdagend zien. Dit kun je makkelijk terugzien wanneer je dit vergelijkt met wilde vogels, zij zijn altijd bezig met het behouden van het evenwicht op bijvoorbeeld een tak van een boom. Met een schommel voor vogels geef je jouw huisdier de mogelijkheid dit natuurlijk gedrag te nabootsen. Vogelschommels zijn verkrijgbaar in verschillende leuke vrolijke kleuren maar ook een houten schommel zal bij jouw vogel zeker in de smaak vallen. Een leuke schommel van natuurlijke materialen welke jouw vogel met zijn snaveltje kan bewerken is een echte aanwinst voor de vogelkooi.

Speelringen van touw voor vogels. Een combinatie van de vogelschommel en de kooihangers zien we terug bij de vogel speelringen. Deze ringen kunnen worden bevestigd aan het traliewerk en zijn verkrijgbaar in enkele of meerdere ringen. Zo kunnen meerdere vogels tegelijk schommelen maar krijgt jouw vogel ook de mogelijkheid om te klimmen in de speelringen. Vooral parkiet soorten houden enorm van klimmen en zullen zeker dankbaar gebruik maken van deze mogelijkheid. Speelringen voor vogels zijn gemaakt van touw en zijn hierdoor veilig voor gebruik in de vogelkooi of vogel volière.

Houten vogelzitstokken en flexibele zitstokken voor vogels. Een onmisbaar item voor in de vogelkooi is toch wel de zitstok. Vogels zoeken een plekje in de kooi waar ze veilig en rustig kunnen zitten om bijvoorbeeld te rusten maar ook om zichzelf te wassen. Een vogelzitstok is hiervoor natuurlijk een uitermate goede keuze. Als richtlijn wordt aangegeven dat de tenen van de vogel ongeveer 3 kwart van de zitstok moet omvatten. Echter kun je er ook voor kiezen om meerdere vogelstokken te plaatsen met verschillende diktes. Zo kan jouw vogel bepalen welke vogelzitstok het beste of fijnste is voor zijn pootjes. De meest gebruikte zitstokken zijn gemaakt van hout, dit omdat het een veilig materiaal is voor de vogel. Ook kun je er voor kiezen om te gaan voor bijvoorbeeld zandzitstokken voor vogels, deze net wat ruwere oppervlakte zorgt voor slijtage aan de nageltjes, zodat deze niet of minder vaak geknipt hoeven te worden. Ook veel gebruikte zitstokken zijn die met een flexibele vorm. Deze stevige touwstokken voor vogels kunnen in een gewenste vorm worden gebogen en op meerdere manieren vast gezet worden in de kooi. Een vogelkooi

Verveling tegen gaan bij vogels

Het aanbieden van vogelspeelgoed is dus niet alleen voor vermaak maar ook om verveling tegen te gaan. Wel is het van belang te beseffen dat vogels groepsdieren zijn. Het beste vermaak kan je dus ook geven door een vogel niet alleen te plaatsen maar deze samen te zetten met een soortgenoot. Zo kunnen jouw vogels samen genieten van al de uitdagende vogelspeeltjes in de kooi. Het geeft ook nog eens een prachtig beeld wanneer je meerder vogels samen ziet genieten en zichzelf vermaken met het allerleukste speelgoed voor vogels. Daarnaast is het aan te raden om jouw vogels regelmatig uit de kooi te laten. Vogels hebben niet voor niets prachtige vleugels en deze slaan ze graag regelmatig uit om energie kwijt te kunnen en te genieten van de mogelijkheid om te vliegen.

Advies inwinnen over het vermaken van vogels?

Heb je na het lezen van deze pagina of het bekijken van al de mogelijkheden op het gebied van vogelspeelgoed nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het maken van een goede keuze op het gebied van het vermaak en de verzorging van jouw vogels.

 

 

Menu