• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Tuinvogelvoer

Wintervoer

Wintervoer helpt vogels de winter door. Het kost vogels immers veel energie om in de winter hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Vooral de kleine vogels kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Een extra energiebron in de vorm van wintervoer is voor hun extra welkom. In de winter hebben vogels voornamelijk wintervoer nodig dat energierijk is, en dus vetten bevat. Dit is bijvoorbeeld anders in de zomer, waar in tegenstelling tot wintervoer voornamelijk veel eiwitten in moeten zitten.

Vogelsoorten en wintervoer

Door verschillende soorten wintervoer te hebben, kun je verschillende vogels lokken. Ieder vogelsoort heeft immers andere eetgewoontes. Wil je een specifiek soort vogel lokken, dan kun je het beste onderzoek doen naar welk soort vogelvoer de vogels eten. Enkele voorbeelden:

  • Mezen eten voornamelijk zonnebloempitten, gemengd strooivoer, ongezouten pinda’s en zonnebloempitten als wintervoer.
  • Mussen en vinken komen af op pinda’s, zonnebloempitten, gemengd strooivoer en bruin brood. Maak de kruimels niet te groot voor de kleine vogels, zo kunnen ze het wintervoer makkelijker meenemen en opeten.
  • Merels eten graag bessen, fruitschillen, rozijnen, klokhuizen, brood, en andere etensresten zonder zout, zoals bijvoorbeeld rijst.
  • Winterkoninkjes en roodborstjes prefereren broodkruimels, gemengd strooivoer, en ongekookte havermout als hun wintervoer.

Wintervoer bij Huisdierplezier

Bij onze online dierenwinkel Huisdierplezier vind je verschillende soorten wintervoer. Naast vogelvoer verkopen wij ook andere vogel benodigdheden. Bij ons vind je alles wat je maar nodig kan hebben voor je huisdier. Neem een kijkje in onze webshop voor het uitgebreide assortiment. Alle producten shop je bij ons tegen een voordelige prijs. Binnen een mum van tijd staan de bestelde producten bij u op de stoep. De exacte verzendtijd staat bij elk product apart vermeldt. Heb je nog vragen, twijfels, of wil je graag advies inwinnen, stuur dan een berichtje naar de klantenservice. De informatie van de klantenservice is rechts onder aan de pagina te vinden. Wij staan je graag te woord met onze kennis en ervaring!

Menu