• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Vogelzaad

Vogelzaad

Het grootste deel van de vogels eet vogelzaad. Zelfs hun snavel is gemaakt om de hardste zaden te kunnen verwerken. De samenstelling van het vogelzaad is dus wel afhankelijk van het soort vogel, en specifiek de snavel van het soort vogel. Vaak wordt er een mengeling aangeboden van verschillende soorten vogelzaad als vogelvoer. Wanneer je vogelzaad afkomstig van andere continenten gaat gebruiken kan floravervalsing het gevolg zijn. Exotische plantensoorten die oorspronkelijk niet op een bepaald deel van de wereld voorkwamen, kunnen dan opeens de kans krijgen om te groeien.

Soorten vogelzaad

Er zijn veel verschillende soorten vogelzaad. Wij noemen enkele populaire soorten vogelzaad op:

  • Kempzaad, of hennepzaad. Dit vogelzaad is het zaad van een cannabisplant bevat veel en kwalitatief goede eiwitten. Ook wekt het paringsdrift bij vogels op.
  • Lijnzaad. Dit vogelzaad is het zaad van de vlasplant bevat veel omega 3-vetzuur. Dit stofje is belangrijk voor de opvouw van het verenkleed van vogels. Ook bevordert het de spijsvertering van vogels.
  • Kanariezaad. Dit vogelzaad is vaak het basis bestanddeel van zaadmengsels. In tegenstelling tot wat de naam zegt is dit zaad niet alleen bedoeld voor kanaries. Ook bijvoorbeeld parkieten en exoten eten dit vogelvoer graag.
  • Gepelde haver. Deze haver wordt vaak aan de jongen van het nest gevoed om op gewicht te komen. Te veel kan echter leiden tot vetzucht. Pas hier dus mee op.

Vogelzaad bij Huisdierplezier

Vogelzaad is een van de vogel benodigdheden die wij verkopen in onze online dierenwinkel. Daarnaast verkopen wij ook andere producten voor huisdieren. Bij Huisdierplezier bieden wij een compleet assortiment aan tegen een voordelige prijs. Onze producten zijn van a-kwaliteit. Heb je nog vragen? Twijfel je nog tussen producten? Of wil je graag advies inwinnen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan je graag te woord met onze kennis en ervaring.

Menu