• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Broednest

Broednest

Een broednest is een broedplaats voor vogels. Het materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van het broednest wordt vaak uit de omgeving verzameld. Takjes, grassprietjes en bladeren kunnen allemaal dienen als broednest materiaal. Hoewel een broednest het huisje kan zijn van vogels, is een broednest geen vogelhuisje. Een broednest is namelijk goed afgeschermd, en heeft maar een kleine opening waar de vogel door naar binnen of buiten kan gaan. Zo zijn de jonge vogels goed afgeschermd tegen de weersomstandigheden en potentiële vijanden. Dit is bij een vogelhuisje vaak niet het geval, deze zijn vaak meer open dan een broednest.

Broednest om in te broeden

Een broednest kan behoren tot verschillende types. Een voorbeeld van enkele nesttypes:

  • Grondnest. Onder andere struisvogels bouwen dit type nest.
  • Platformnest. Onder andere zwarte kraaien bouwen dit type nest.
  • Holtenest. Onder andere groene spechten bouwen dit type nest.
  • Komvormig nest. Onder andere merels bouwen dit type nest.
Soms kan het voorkomen dat je de natuur een handje wil helpen. In plaats van de vogels zelf hun nestje te laten bouwen, kun jij er een voor aanschaffen. Dit scheelt weer een hoop werk voor de vogel. De vogels kunnen hier dan weer hun eigen plekje van maken, door slechts een paar takjes mee te nemen.

Broednest kopen bij Huisdierplezier

Een broednest kun je vinden bij onze online dierenwinkel Huisdierplezier. Bij Huisdierplezier bieden wij een breed assortiment aan, zo zit er altijd wel een fijn broednest bij naar jouw smaak. Ook voor andere vogel benodigdheden kun je bij ons terecht. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij onze volières, wij zijn expert met betrekking tot dit product. Heb je vragen? Twijfel je tussen broednesten of andere producten? Of wil je gewoon advies op maat? Dan kun je terecht bij de klantenservice van Huisdierplezier. Wij staan graag voor je klaar met onze kennis.