• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Angelique.K - 9
Pluspunten
"Goede service en snelle reactie bij problemen. Mijn product was helaas kapot gegaan onderweg, wat na..."
  • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Vogelkooi

Vogelkooi

Opzoek naar een vogelkooi?

Huisdierplezier heeft zeker een vogelkooi in het assortiment waar u naar op zoek bent! Niet alleen een vogelkooi voor binnen, maar ook vogelkooien voor buiten, volières, voederhuizen voor vogels en allerlei andere accessoires die bij een vogelkooi passen.

Wat is een vogelkooi?

Een vogelkooi is simpelweg een kooi waarin de vogel verblijft. Een vogelkooi geeft de mogelijkheid om een vogel als huisdier te hebben, zonder dat de vogel weg kan vliegen. Er zijn een heleboel huishoudens die bijvoorbeeld een parkiet of papegaai als huisdier houden. De tralies bij een vogelkooi zijn meestal gemaakt van metaal of hout. In een vogelkooi bevinden zich meestal een aantal stokjes op verschillende hoogtes zodat de vogel daar naar toe kan vliegen en op kan zitten. Ook moet er een drinkbakje en een voederbakje aanwezig zijn. Op de bodem van de vogelkooi ligt vaak zand, beukensnippers of corbo om de uitwerpselen gemakkelijk uit de vogelkooi te verwijderen. Omdat de meeste vogels zichzelf wassen in water, is het verstandig om bij een open deurtje in de vogelkooi een badje te bevestigen. Zo kan de vogel zich hierin wassen. Dit water moet uiteraard eens in de zoveel tijd worden vervangen.

Het is belangrijk om te letten op een aantal kleine dingen als u van plan bent om een vogelkooi te kopen. De tralie-afstand mag bij kleine vogeltjes bijvoorbeeld niet te groot zijn. Anders kunnen ze misschien ontsnappen of komen ze vast te zitten. Bij een parkiet is het belangrijk dat de tralies horizontaal zijn geplaatst, omdat de parkiet zo naar boven kan klimmen.

De beste vogelkooi voor u!

Er zijn vogelkooien in verschillende soorten en maten verkrijgbaar bij Huisdierplezier. Ook zijn er bijvoorbeeld vogelkooien voor papegaaien. Zo’n vogelkooi is aan de bovenkant open en boven de opening is een stang bevestigd. Zo kan de papegaai op de stang zitten en vallen de uitwerpselen naar beneden.

Bent u opzoek naar een vogelkooi of andere vogel benodigdheden? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment. Hier vindt u veel vogelkooien in verschillende soorten en maten. Ook voor buiten is er een volière, hierin zijn wij gespecialiseerd!