• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
 • 0031 (0)85 0656 263
Menu

Vogelkooien

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Vogelkooien

Vogelkooien zijn ervoor om vogels een eigen plekje te bieden. Hierin kunnen ze de hele dag zo hard fluiten als ze maar willen en het is daarbij belangrijk dat de vogels gelukkig zijn. U wilt het beste voor uw vogels door een van de beste vogelkooien uit te kiezen. Dit begrijpen wij en daarom hebben wij voor u de beste vogelkooien in ons assortiment opgenomen. Bekijk ons assortiment vogelkooien snel en kies de perfecte kooi uit!

Onze vogelkooien

Het assortiment is enorm, er zijn vogelkooien in verschillende, maten, vormen en kleuren. Binnen ons assortiment kunt u kiezen uit vier verschillende soorten vogelkooien. Binnen die vier soorten vallen weer een heleboel modellen vogelkooien waar u uit kunt kiezen. Om u een beetje te kunnen helpen bij het maken van de keuze, staan hieronder de vier soorten op een rijtje:

 • Volière: Een volière is een luxe vogelkooi die vaak buiten in de tuin wordt geplaatst. Het is niet alleen het meest ideale verblijf voor uw vogels, maar is ook nog eens een prachtige aanwinst voor uw tuin. De meeste volières binnen ons assortiment worden door ons zelf gemaakt en daardoor is het ook mogelijk om een volière aan te passen aan uw wensen.
 • Vogelkooi: Een traditionele vogelkooi is de uitkomst wanneer u uw vogel gezellig in de woonkamer wilt hebben staan. Een vogelkooi is door het lichte gewicht makkelijk te verplaatsen, waardoor het onderhoud van een vogelkooi zeer gemakkelijk is.
 • Nestkastje: Wanneer de broedtijd weer aangekomen is, zijn nestkastjes onmisbaar. Niets is leuker dan nieuw leven en daarbij hoort een goed plekje om te broeden voor uw vogels.
 • Voederhuisje: In de winter is het voor vogels lastig om aan voedsel te komen. U kunt de wilde vogels een handje helpen door een voederhuisje in uw tuin te plaatsen en deze te vullen met lekkernijen voor de vogels. Het is daarnaast ook nog eens ontzettend leuk om naar te kijken!

 

Vogelkooien bestellen bij Huisdierplezier

Vogelkooien zijn heel belangrijk wanneer u van plan bent vogels te gaan houden. De perfecte vogelkooien voor uw vogels vindt u bij Huisdierplezier. De vogelkooien zijn uitsluitend van A kwaliteit, wat u verzekerd tot een goede aankoop. Plaats de bestelling en u kunt het pakketje binnen drie werkdagen bij u thuis verwachten. Voor meer informatie over onze vogelkooien kunt u contact met ons opnemen.

Vogelkooi

Opzoek naar een vogelkooi?

Huisdierplezier heeft zeker een vogelkooi in het assortiment waar u naar op zoek bent! Niet alleen een vogelkooi voor binnen, maar ook vogelkooien voor buiten, volières, voederhuizen voor vogels en allerlei andere accessoires die bij een vogelkooi passen.

Wat is een vogelkooi?

Een vogelkooi is simpelweg een kooi waarin de vogel verblijft. Een vogelkooi geeft de mogelijkheid om een vogel als huisdier te hebben, zonder dat de vogel weg kan vliegen. Er zijn een heleboel huishoudens die bijvoorbeeld een parkiet of papegaai als huisdier houden. De tralies bij een vogelkooi zijn meestal gemaakt van metaal of hout. In een vogelkooi bevinden zich meestal een aantal stokjes op verschillende hoogtes zodat de vogel daar naar toe kan vliegen en op kan zitten. Ook moet er een drinkbakje en een voederbakje aanwezig zijn. Op de bodem van de vogelkooi ligt vaak zand, beukensnippers of corbo om de uitwerpselen gemakkelijk uit de vogelkooi te verwijderen. Omdat de meeste vogels zichzelf wassen in water, is het verstandig om bij een open deurtje in de vogelkooi een badje te bevestigen. Zo kan de vogel zich hierin wassen. Dit water moet uiteraard eens in de zoveel tijd worden vervangen.

Het is belangrijk om te letten op een aantal kleine dingen als u van plan bent om een vogelkooi te kopen. De tralie-afstand mag bij kleine vogeltjes bijvoorbeeld niet te groot zijn. Anders kunnen ze misschien ontsnappen of komen ze vast te zitten. Bij een parkiet is het belangrijk dat de tralies horizontaal zijn geplaatst, omdat de parkiet zo naar boven kan klimmen.

De beste vogelkooi voor u!

Er zijn vogelkooien in verschillende soorten en maten verkrijgbaar bij Huisdierplezier. Ook zijn er bijvoorbeeld vogelkooien voor papegaaien. Zo’n vogelkooi is aan de bovenkant open en boven de opening is een stang bevestigd. Zo kan de papegaai op de stang zitten en vallen de uitwerpselen naar beneden.

Bent u opzoek naar een vogelkooi of andere vogel benodigdheden? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment. Hier vindt u veel vogelkooien in verschillende soorten en maten. Ook voor buiten is er een volière, hierin zijn wij gespecialiseerd!